Facebook Pixel Super League: Χορός εκατομμυρίων για επτά Έλληνες - Απορρίφθηκε πρόταση για τον 17χρονο - "Ταμπελάκι" με 20 μύρια!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-08 18:05:00

Χορός εκατομμυρίων για επτά Έλληνες - Απορρίφθηκε πρόταση για τον 17χρονο - "Ταμπελάκι" με 20 μύρια!

Οι Μιχείες
Χορός εκατομμυρίων για επτά Έλληνες - Απορρίφθηκε πρόταση για τον 17χρονο - "Ταμπελάκι" με 20 μύρια!

Οι παίκτες που είναι στη βιτρίνα και ποιες ομάδες έκαναν ήδη πρόταση! Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει γιατί το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αναλύει για ποιους νεαρούς διεθνείς υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από κορυφαία πρωταθλήματα και μεταφέρει τις πρώτες πληροφορίες για τα ποσά.

Μετά από αρκετά χρόνια το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι η πρώτη μεταγραφική περίοδος που αρκετοί (και όχι ένας, δυο) Έλληνες ποδοσφαιριστές της Super League θα απασχολήσουν σοβαρά ευρωπαϊκές ομάδες από καλύτερα πρωταθλήματα και όχι από... Τουρκίες, Πολωνίες και Σία. Και κάποιοι θα πουληθούν με μεγάλα ποσά (και όχι με ένα, δυο εκατομμύρια).

Συγκεκριμένα υπάρχει μια 7άδα γηγενών ποδοσφαιριστών ( Μανδάς - Κωνσταντέλιας/Κουλιεράκης - Ντόι - Βαγιαννίδης/Ιωαννίδης - Ρότα), 19 ως 22 ετών, για τους οποίους είτε ήρθαν προτάσεις κι απορρίφθηκαν, είτε έχει εκδηλωθεί επίσημο ενδιαφέρον (βολιδοσκόπηση... τιμής τους) απευθείας από κλαμπ, είτε ατζέντηδες ζητάνε mandate με θερινή ημερομηνία λήξης για να τους δουλέψουν σε συγκεκριμένες ομάδες, είτε έχουν ξεκινήσει για χάρη τους την παρέλαση στα ελληνικά γήπεδα ξένοι σκάουτ και θα την εντείνουν μέχρι το τέλος της σεζόν!!!

Μόνο τυχαία, λοιπόν, δεν ήταν τα δημοσιεύματα στο Βέλγιο πως σκάουτ της Μπρίζ βρέθηκε την Κυριακή στην Τούμπα για να σκανάρει ξανά Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη αλλά εντυπωσιάστηκε κι απο τον Ντόι. Παρεμπιπτόντως στο συγκεκριμένο ματς, ο στόπερ του Ολυμπιακού κέρδισε κατά κράτος τις εντυπώσεις από τον συνομήλικό του στόπερ του ΠΑΟΚ, στα... μάτια και τις σημειώσεις των πολλών ξένων σκάουτς που ήταν στο γήπεδο. Δικαιολογημένα, λέω κι εγώ...

Τώρα όσον αφορά συγκεκριμένα στην Μπρυζ, αν ρίξει κάποιος μια ματιά στις κορυφαίες αγορές της ιστορίας της θα παρατηρήσει πως η πρώτη 12άδα είναι αποκλειστικά μεταγραφές που έγιναν απο το 2019 μέχρι σήμερα. Και όλες ήταν απο 6 μέχρι 16.000.000 ευρώ!!! Με τις 8 απο τις 12 να αφορούν παίκτες ηλικίας κάτω των 22 χρονών!! Με την πιο ακριβή 5άδα πάντως να έχουν γίνει στις τρεις τελευταίες σεζόν και να αφορούν πληρωμένα  transfer fee 7 - 8,5 - 9 -10 -16 εκατομμυρίων!!

Τι σημαίνει αυτό; Πως η Μπρυζ, μια βελγική ομάδα που είναι στους 16 του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ (απέκλεισε σε νοκ άουτ την Ατλέτικο Μαδρίτης), μπορεί να πουλάει ακριβά αλλά είναι και κλαμπ με πολύ καλό/οργανωμένο/ψαγμένο σκάουτινγκ που εντοπίζει, παρακολουθεί ταλέντα σε μικρές ηλικίες και δεν διστάζει να σκάει ποσά που στην Ελλάδα θεωρούνται υπερβάσεις ακόμη και για Ολυμπιακό!!

Κάπως έτσι έφτασε να κάνει προσφορά που πλησιάζε τα 3.000.000 για τον 17χρονο Στέφανο Τζίμα, που απέρριψε ο ΠΑΟΚ. Τώρα όσον αφορά στον Κωνσταντέλια,  οι ειδικοί της πιάτσας agents που γνωρίζουν καλά απο Μπριζ εκτιμούν πως αν οι Βέλγοι αποφασίσαν να κινηθούν για την αγορά του ξέρουν και μπορούν να φτάσουν σε  8ψηφιο ποσό! Ξεκινώντας απο τα 8 και με ταβάνι τα 13 εκατομμυρια!

Δεν ξέρω όμως,  ακόμη κι αν φτάσει σε αυτό το τρελό ποσό η Μπρυζ,  αν.. φτάνει για να ικανοποιηθεί ο Ιβάν Σαββίδης και ανάψει πράσινο για την πώληση του. Θυμίζω πως το αφεντικό του ΠΑΟΚ έχει απορρίψει ήδη δυο σούπερ προσφορές για τον "Ντέλια", 7.000.000 ευρώ από την Σεβίλλη και 10.000.000 από την Ζάλτσμπουργκ. Και όπως κυκλοφορεί στη πιάτσα έχει τον... άκρως βερμπαλιστικό στόχο των 20 εκατομμυρίων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει από Αγγλία ο Γιαννούλης - Πληρώνει καλά και τον ΠΑΟΚ - "Πιέσεις" από μεγάλη ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags