Facebook Pixel Super League: Η "χρυσή ελληνική 4αδα" της νέας Εθνικής φέρνει εκατομμύρια - Η παραλίγο... απαγωγή και οι 10 ομάδες!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-24 21:53:00

Η "χρυσή ελληνική 4αδα" της νέας Εθνικής φέρνει εκατομμύρια - Η παραλίγο... απαγωγή και οι 10 ομάδες!

Οι Μιχείες
Η "χρυσή ελληνική 4αδα" της νέας Εθνικής φέρνει εκατομμύρια - Η παραλίγο... απαγωγή και οι 10 ομάδες!

Ο Πογέτ που "τρίβει τα χέρια" του και ποιος υπογράφει νέο συμβόλαιο. Οι τέσσερις μικροί Έλληνες που ξεχωρίζουν ήδη στο πρωτάθλημα, η κλήση τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και το... καυτό καλοκαίρι.

Γιάννης Κωνσταντέλιας/Κώστας Κουλιεράκης και Χρήστος Μανδάς/Γιώργος Βαγιαννίδης. Τα δυο πιο hot ζευγάρια ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της φετινής Super League που αποδεικνύουν περίτρανα πως "super talents" υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά δεν υπάρχει το "κατάλληλο περιβάλλον" για να στηρίξει και να τα εξελίξει! 

Μια 4άδα νεαρών Ελλήνων "χαβιαρωμένων" παικτων, που από την στιγμή που έγιναν με το σπαθί τους βασικοί κι αναντικατάστατοι στις ομάδες τους, είναι έτοιμοι και για την Εθνική Ελλάδας του Γκους Πογέτ!!

Οι "Κων-Κουλ" του ΠΑΟΚ είναι αμφότεροι γεννημένοι το 2003. Μιλάμε δηλαδή για δυο 19χρονους - με τον Κρητικό στόπερ να μπαίνει και να παίζει πιο γρήγορα από όλους - οι οποίοι με την προπονητική σφραγίδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κάνουν ακόμη και την διαφορά, σε μια ομάδα που είναι ο ορισμός του γκρουπ αλλά κάνει και πρωταθλητισμό!

Οι Μανδάς - "Βάγια" είναι αμφότεροι γεννημένοι το 2001. Μιλάμε για δυο 21χρονους που από τις μικρές, ακόμη, εθνικές ομάδες η ξένη πιάτσα σκάουτς είχε ξετρελαθεί μαζί τους. Τον Κορυδαλιώτη κιπερ στα 16 του χρόνια η Φιορεντίνα προσπάθησε να τον "απαγάγει" θεωρώντας πως είχε βρει τον "Έλληνα Ντοναρούμα" ενώ τον Βαγιανίδη στα 19 του χρόνια, πριν καλά, καλά παίξει στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού τον αγόρασε η Ιντερ (και όχι για την Πριμαβέρα)!

Ο Χρήστος Μανδάς έπρεπε να πάει στον ΟΦΗ αλλά και να φύγει ο Νιόπλιας για να καθιερωθεί, καταγράφοντας μερικές τρομερές αποκρούσεις και σπουδαίες εμφανίσεις κόντρα στους "μεγάλους" (ειδικά σε Τούμπα. Λεωφόρο & Καραϊσκάκης). Αυτή την στιγμή συγκαταλέγεται  μέσα στους 3 καλύτερους κίπερ του πρωταθλήματος (σε μια Super League αντικειμενικά με πολλούς, σπουδαίους τερματοφύλακες)...

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έπρεπε να πράξει σοφά και να γυρίσει στον Παναθηναϊκό την εποχή που αυτός γινόταν ξανά γκρούπ από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Του ... πήρε λιγότερο από ένα χρόνο για να ανεβεί από τον ΠΑΟ Β και να μονιμοποιηθεί στην πρώτη ομάδα. Και περίπου 50 ημέρες για να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό, σε μια εποχή που συνολικά το γκρουπ έκανε κοιλιά αλλά αυτός έβγαλε ενέργεια, ποιότητα και προσωπικότητα! Επιβεβαίωσε έτσι και την άποψη που ακουγόταν στο Κορωπί, πως ο Βαγιαννίδης όταν θα έμπαινε στην 11αδα ως βασικός δεξιός μπακ δεν θα ξανάβγαινε. Κι ας δοκιμάστηκε στα πλαίσια της... εξελικτικής διαδικασίας ως δεξιός... εξτρεμ.

Κωνσταντέλιας - Μανδάς - Κουλιεράκης - Βαγιαννίδης , λοιπόν, συνθέτουν μια "χρυσή" ελληνική 4άδα της Super League που δίνουν την δυνατότητα στον εκλέκτορα, μέσα απο την φετινή ευνοϊκή/ευτυχή συνθήκη ( Έλληνες, που αγωνίζονται ως βασικοί πλέον στις ομάδες τους, κάτι που χρόνια προσδοκούσαμε γενικότερα) να τους καλέσει άμεσα στην Εθνική ομάδα, αποτελώντας και παρόν και μέλλον! Δημιουργώντας ένα γκρουπ μεγάλης προοπτικής και διάρκειας...

Για τον "Ντέλια" ήδη μιλάει όλη η Ευρώπη. Σεβίλλη/Σαλτζμπουργκ/Μίλαν/Αρσεναλ/Μπριζ ήδη έχουν κάνει προτάσεις ή ετοιμάζουν με 8ψηφια ποσά. Για τον Μανδά γίνεται πραγματική "παρέλαση" και επίσης στον ΟΦΗ έχουν ήδη προσφορές στα χέρια τους για καλοκαιρινή πώληση του. Για τον Κουλιεράκη σήμερα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε εύκολα να πιάσει 6 με 7 εκατομμύρια αλλά δεν θα τον έδινε με αυτά τα ποσά. Όσον αφορά στον Βαγιαννίδη πριν ακόμη γίνει βασικός στον Παναθηναϊκό υπήρχαν τουλάχιστον 10 ξένες ομάδες που τον ήθελαν δανεικό τον Γενάρη. Τώρα πλέον ο Παναθηναϊκός του ετοιμάζει νέο συμβόλαιο, για πρόωρη ανανέωση, επειδή ακριβώς βλέπει τι έρχεται (για αυτόν και τον Ιωαννίδη)!

Στο δια ταύτα ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός βλέπουν πως θα έχουν σύντομα μεγάλο κέρδος από αυτούς τους παίκτες. Κέρδος όμως, πρέπει να έχει και η Εθνική Ελλάδας αφού για πρώτη φορά υπάρχουν τόσο ποιοτικοί U 21 Έλληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν κιόλας βασικοί και διακρίνονται στις μεγάλες ελληνικές ομάδες και δικαιωματικά περιμένουν την κλήση τους...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα Κούγια στην έφεση, επιχείρημα με όπλο Σαββίδη η ΑΕΚ - Τι ζήτησαν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ - Πότε η απόφαση
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags