Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Γιάννης Κωνσταντέλιας: "Η μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι του Κωνσταντέλια - Το είδε ο Λουτσέσκου - Μεταγραφή στην Ισπανία"
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-25 15:00:00

"Η μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι του Κωνσταντέλια - Το είδε ο Λουτσέσκου - Μεταγραφή στην Ισπανία"

του Γιώργου Κτενά
"Η μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι του Κωνσταντέλια - Το είδε ο Λουτσέσκου - Μεταγραφή στην Ισπανία"

Ο προπονητής που τον είχε στην Ακαδημία αποκαλύπτει στο Sportdog! Πόσο έχει βελτιωθεί και πόσο αλλάξει το στυλ του ο νεαρός άσος του Δικεφάλου, σε ποια θέση πρέπει να αγωνίζεται και που θα τον δούμε τα επόμενα χρόνια...
 

ΠΑΟΚ: Το όνομα του Γιάννη Κωνσταντέλια υπάρχει στην επικαιρότητα του Δικεφάλου μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις σε όλα τα ντέρμπι πλέον με τους μεγάλους, το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό και τη... μαγική ενέργεια απέναντι στην ΑΕΚ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Στέλιο Μαλακασιώτη, αρχιπροπονητή στην ακαδημία Αγία Παρασκευή Βόλου, που γνωρίζει άριστα Κωνσταντέλια, καθώς ήταν εκείνος που ασχολήθηκε μαζί του πριν φύγει για τη Θεσσαλονίκη.Πώς τον είδε εναντίον του Παναθηναϊκού και τη ΑΕΚ, τι λέει για τις φήμες που τον ήθελαν με το μυαλό πάνω από το κεφάλι και ποια θέση θεωρεί ότι του ταιριάζει στο γήπεδο;

Διαβάστε τις απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

"Αυτό έχει αλλάξει ο Κωνσταντέλιας - Θέμα νοοτροπίας - Αυτός εκμεταλλεύεται ο Λουτσέσκου"

"Ο Γιάννης έχει τη ικανότητα πλέον να διαβάζει τα παιχνίδια, να ξέρει τον αντίπαλο και ανάλογα να δημιουργεί συνθήκες για την ομάδα. Στα βαριά στόπερ τού Παναθηναϊκού, για παράδειγμα, μπόρεσε και έμπαινε ανάμεσα και έκανε τη ζημιά. Σε κάθε παιχνίδι ξεδιπλώνεται ατομικά όλο και περισσότερο, αποκτάει εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ήρθε και το γκολ άρα θα είναι πιο καλός και απολαυστικός στη συνέχεια", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός.

Τι έχει αλλάξει σε εκείνον;

"Από τον Οκτώβρη που άρχισε να παίζει, ανεβαίνει επίπεδο σε δύσκολα παιχνίδια, με καλους αντιπαλους. Έχει τον τρόπο να δημιουργεί καταστάσεις".

Τι πιστεύετε για όσα ακουγόντουσαν στο θέμα τής νοοτροπίας του;

"Είναι θέμα νοοτροπίας, ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει εύκολα ποια είναι τα θέλω του προπονητή για να πάρει θέση βασικού. Πήγε στην Ευρώπη ως δανεικός, σε καλό επίπεδο, με παίκτες που έχουν μεγάλη αγοραστική αξία, είδε πώς παιζουν και δουλεύουν, κι έβαλε κι αυτός την πινελιά που του έλειπε. Δεν απέκτησε χθες την ικανότητα, την είχε. Και ο Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκε αυτή την πινελιά που έβαλε ο Κωνσταντέλιας στο παιχνίδι του".

"Αυτή είναι η θέση του στο γήπεδο - Μπορεί στην Ευρώπη - Θέλω να τον δω στην Ισπανία"

Ποια θέση του ταιριάζει;

"Ως άνθρωπος που τον είχα στην ακαδημία, είχα δει ότι πίσω από τον επιθετικό μπορεί να κάνει πολλα. Αλλά με την ταχύτητα και την ατομική τεχνική να υπερέχουν, μπορεί να τα καταφέρει τόσο στα πλάγια όσο και πίσω από τον επιθετικό".  

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά για την πιθανότητα να φύγει με μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.

"Είναι δεδομένο ότι όταν βλέπεις ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αυτά που κάνει είναι μόνο σε ευρωπαϊκά γήπεδα. Το μέλλον του είναι στην Ευρώπη, εμένα θα μου άρεσε να τον δω στην Ισπανία. Αλλά σε ποιοτική ομάδα μπορεί και σε Γερμανία και σε Αγγλία και σε Ιταλία".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ξενερωμένος με Ολυμπιακό ο Καμαρά - Γι’ αυτό δεν θέλει να γυρίσει - Χουνέρι από Μουρίνιο"

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags