Facebook Pixel ΑΕΚ - Γκαρσία: Χάνει δύο ματς με Ολυμπιακό και ΟΦΗ! Διαψεύστηκαν οι αρχικοί φόβοι
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-26 14:08:00

Θλάση ο Λιβάι Γκαρσία! Χάνει τα δύο ματς με Ολυμπιακό και ΟΦΗ - Διαψεύστηκαν οι αρχικοί φόβοι

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Θλάση ο Λιβάι Γκαρσία! Χάνει τα δύο ματς με Ολυμπιακό και ΟΦΗ - Διαψεύστηκαν οι αρχικοί φόβοι

Ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Παναθηναϊκού από το Καραϊσκάκη έμεινε στο -2 από την κορυφή της Super League με 53 βαθμούς. Η επικράτηση της Ένωσης όμως είχε γλυκόπικρη γεύση εξαιτίας του τραυματισμού του Λιβάι Γκαρσία, για του οποίου την κατάσταση επικρατούσε μεγάλη αγωνία από το βράδυ του Σαββάτου (25/2/2023).

Ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο συνειδητοποίησε ότι έχει πρόβλημα στον προσαγωγό, αμέσως σήμανε συναγερμός. Ο παίκτης βρέθηκε στο χορτάρι και για αρκετά λεπτά του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από το ιατρικό δελτίο. Ο ποδοσφαιριστής έδειχνε να πονά πολύ και αποχώρησε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Από τις αντιδράσεις του δημιουργήθηκε η αίσθηση, ότι ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός.

 

Ο 25χρονος εξτρέμ, ο οποίος τη φετινή σεζόν βγάζει μάτια ως σέντερ φορ, μία κίνηση που φέρει την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις την Κυριακή για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Η μαγνητική έδειξε, ότι ο παίκτης υπέστη θλάση πρώτου προς δευτέρου βαθμού στον δεξιό προσαγωγό. Το ιατρικό δελτίο αναφέρει, πως η εκτίμηση της κατάστασής του είναι καλύτερη σε σχέση με τις αρχικές φοβίες που υπήρχαν για μεγαλύτερη ζημιά.

Όσον αφορά τον χρόνο της επιστροφής του, εκτιμάται, ότι η αποθεραπεία του θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει, ότι χάνει δεδομένα τον επαναληπτικό με τον επαναληπτικό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, το ματς με τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο, για την 25η αγωνιστική της Super League, αλλά και το παιχνίδι με τους Πειραιώτες για την 26η αγωνιστική. Οπότε θα τον δούμε ξανά στα πλέι οφ.

Ο Γκαρσία είναι από τους πρώτους σκόρερ της Super League ( έχει 11 μαζί με Μπακαμπού και Καρέλη). Συνολικά μετρά φέτος 15 γκολ και 5 ασίστ σε 26 εμφανίσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ. Στο πρωτάθλημα είναι επίσης πρώτος σε προσπάθειες για γκολ (έχει 64, τον ακολουθεί ο Αραούχο με 63, ενώ ο τρίτος Μπιέλ, του Ολυμπιακού, είναι αρκετά πίσω με 45).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags