Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: Όταν ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει ματς με την ΑΕΚ στα χαρτιά! Και σήμερα την αποκαλεί… χάρτινη
| 2023-02-26 15:22:00

Όταν ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει ματς με την ΑΕΚ στα χαρτιά! Και σήμερα την αποκαλεί… χάρτινη

του Κιτρινόμαυρου
Όταν ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει ματς με την ΑΕΚ στα χαρτιά! Και σήμερα την αποκαλεί… χάρτινη

Δεν είναι ανέκδοτο, αλλά πραγματική ιστορία.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πριν από 5 χρόνια, ήταν επεισοδιακό. Η εικόνα της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο, μετά το ακυρωθέν γκολ των Θεσσαλονικιών, με όπλο στο θηκάρι του, έκανε το γύρο του κόσμου και αμαύρωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η έκβαση της ιστορίας είναι γνωστή.

Η υπόθεση κρίθηκε στα δικαστήρια. Η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0 το παιχνίδι και στο τέλος πανηγύρισε το πρωτάθλημα, το οποίο αμφισβητήθηκε και συνεχίζεται να αμφισβητείται από τον «ασπρόμαυρο» οργανισμό με πρωτομάστορα τον προπονητή του ΠΑΟΚ, ενώ οι οπαδοί του έχουν κολλήσει το παρατσούκλι «χάρτινη» στην αθηναϊκή ομάδα.

Βέβαια, η ζωή είναι σκληρή. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ πάντα επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις». Αφορμή για αυτό το κείμενο στάθηκε μία ιστορία που έγινε σαν σήμερα, στις 26 Φεβρουαρίου 1976.

Διαβάζουμε από το «Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ», ότι το ΑΣΕΑΔ, με 5-0 ψήφους, απέρριψε την προσφυγή του ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ για την χρησιμοποίηση του Θωμά Μαύρου σε φιλικό αγώνα. Τί είχε συμβεί λοιπόν.

Στις 8 Ιανουαρίου η Ένωση σε φιλικό παιχνίδι αντιμετώπισε την Γερμανική Αλεμάνια Άαχεν, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με τα τέρματα των Νικολάου (1΄), Μαύρου (55') ο δικέφαλος κέρδισε 2-0, ενώ στο 80' ο Αρδίζογλου έχασε πέναλτι. Το πρωτάθλημα βρισκόταν σε κανονική ροή, τέσσερις μέρες πριν η ΑΕΚ κέρδισε 3-1 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, με την ένωση να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς (βαθ.συστ 2-1-0) ο ΠΑΟΚ 18, ο Παναθηναϊκός 16, Γιάννενα 15 και Ολυμπιακός 14, στην 11η αγωνιστική.

Την επόμενη αγωνιστική η γηπεδούχος ΑΕΚ αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, όχι Φιλαδέλφεια αλλά Πάτρα λόγω τιμωρίας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μάλιστα κατέβηκε τρεις μέρες πριν τον αγώνα στην Πάτρα για να προπονηθεί στο γήπεδο που θα αντιμετώπιζε την ΑΕΚ, ο αγώνας έληξε 0-0 μέσα σε απίστευτους πανηγυρισμούς από την ομάδα του ΠΑΟΚ που μετά τον αγώνα αυτό έκανε προσφυγή για να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά, αλλά και να τιμωρηθεί η ΑΕΚ με αφαίρεση βαθμών, για το λόγο της χρησιμοποίησης του Μαύρου στον αγώνα με την Γερμανική Άαχεν τέσσερις μέρες πριν.

ΑΕΚ και Πανιώνιος εκείνη την εποχή βρισκόταν στα δικαστήρια για την μεταγραφή του Μαύρου, ο οποίος εκείνη τη χρονιά έμεινε παροπλισμένος, αφού η ΕΠΟ πότε έβγαζε δελτίο να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και πότε ανακαλούσε την απόφαση της και η υπόθεση κράτησε σχεδόν ένα χρόνο μέχρι ο Πανιώνιος να δεχθεί τα ανταλλάγματα και να συναινέσει στην μεταγραφή αυτή, η ομάδα της Νέας Σμύρνης μάλιστα βρέθηκε στο πλευρό του ΠΑΟΚ στην προσφυγή, η οποία τελικά σαν σήμερα απορρίφθηκε με ψήφους 5-0.

Ήθελε δηλαδή ο ΠΑΟΚ να πάρει ένα ματς στα χαρτιά, επειδή η ΑΕΚ χρησιμοποίησε έναν παίκτη σε φιλικό αγώνα. Δεν είναι ανέκδοτο, αλλά πραγματική ιστορία. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags