Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: Βροχή οι πέτρες στον ΗΣΑΠ! Παλικαρίσια πρόκριση και αποχώρηση με κλούβα για ΑΕΚ απ’το Καραϊσκάκη
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-26 16:07:00

Βροχή οι πέτρες στον ΗΣΑΠ! Παλικαρίσια πρόκριση και αποχώρηση με κλούβα για ΑΕΚ απ’το Καραϊσκάκη

του Κιτρινόμαυρου
Βροχή οι πέτρες στον ΗΣΑΠ! Παλικαρίσια πρόκριση και αποχώρηση με κλούβα για ΑΕΚ απ’το Καραϊσκάκη

Ένα ματς που κανείς Ενωσίτης δεν ξεχνά, γιατί ήταν μία από τις σημαντικότερες νίκες επί του Ολυμπιακού τη μετά Μπάγεβιτς εποχή.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Την Τετάρτη (1/3) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στη ρεβάνς του 3-0 στον πρώτο ημιτελικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ρεβάνς ξυπνά μνήμες από μία ιστορία που έγινε σαν σήμερα στις 26 Φεβρουαρίου 1997. H AEK αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης» στον ημιτελικό του κυπέλλου, στη ρεβάνς της νίκης της με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως θυμάται η σελίδα «Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ», ο αγώνας μύριζε μπαρούτι και ο κίνδυνος επεισοδίων μέσα και έξω από το γήπεδο ήταν μεγάλος. Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί ήδη δυο φορές στην έδρα της ΑΕΚ, με τους ερυθρόλευκους να περνούν στιγμές κόλασης από την καυτή ατμόσφαιρα και να ζητούν αντίποινα στην εξέδρα αλλά και στον αγωνιστικό χώρο αφού ο δικέφαλος κέρδισε και τις δύο φορές.

Στον πρώτο ημιτελικό υπήρξαν επεισόδια μεταξύ Κοπιτσή, Βλάχου και Καραπιάλη, Αλεξανδρή, Μπουρουτζίκα στη φυσούνα. Ο Μπάγεβιτς ήταν έξαλλος και απειλούσε την αποστολή της ΑΕΚ που θα πήγαινε στο Φάληρο, μάλιστα δεν πήγε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, με τον Ραβούση να δηλώνει πως και η ήττα θέλει καρδιά. Οι δυο πρώην συνεργάτες είχαν φραστική διαμάχη και ήταν η αιτία που τα «τσούγκρισαν» οι δυο τους. Μάλιστα ο Ντούσκο τότε είχε διαπληκτιστεί και με τον Νίκο Πανταζή.

Τις 15 μέρες που μεσολάβησαν, πριν τον αγώνα, οι ερυθρόλευκοι πυροδοτούσαν τον επαναληπτικό. Η ΠΑΕ έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας της ούτε λίγο ούτε πολύ την τιμωρία της Νέας Φιλαδέλφειας. Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πιθανές ενέδρες οπαδών του Ολυμπιακού σε Ενωσίτες, ενώ οι ερυθρόλευκοι φίλοι ετοίμαζαν στον δικέφαλο υποδοχή ανάλογη. Φημολογείται, δε, πως συνδεσμίτες του Ολυμπιακού απειλούσαν τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ να μη τολμήσουν να πάνε στο γήπεδο. Στον Πειραιά γέμισαν φέιγ βολάν με τη φράση «Μανωλά πως θα φύγεις από τον Πειραιά» και ο Στέλιος έγινε κόκκινο πανί όταν έπιασε από τον λαιμό τον Νινιάδη.

Τρεις μέρες πριν τον αγώνα η ΑΕΚ συνέτριψε 6-1 την Καλαμάτα, για το πρωτάθλημα, με 5 γκολ του Νικολαϊδη, δείχνοντας έτσι ο επιθετικός της ένωσης τις διαθέσεις του. Ο Ολυμπιακός στραβοπάτησε, ήρθε 0-0 στο «Καραϊσκάκης» με τον Απόλλωνα, αφού το μυαλό του ήταν στην ΑΕΚ.

Όταν έγινε η πρώτη επίσκεψη της ΑΕΚ στο Φάληρο, μετά της δυο υποδοχές στον Μπαγεβιτς στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο φανατισμός ήταν έντονος. Η Ένωση έκανε προθέρμανση με ρίψη φωτοβολίδων. Σε σταθμούς από Μοναστηράκι και μέχρι Φάληρο, είχαν ναυλωθεί 4 συρμοί μόνο για τους κιτρινόμαυρους φιλάθλους, είτε έπεφταν πέτρες είτε είχαμε συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών.

Όσο κολαστήριο προσπάθησαν όμως να κάνουν το γήπεδο οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να αποκλείσουν την ΑΕΚ, που πέρασε με νίκη μέσα από τον Πειραιά, με γκολ του… δήμιου Ντέμη Νικολαΐδη και τους φιλάθλους του δικεφάλου να παραληρούν.

Για ακόμη μια φορά η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, αφού αποβλήθηκε ο Μανωλάς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων ΑΕΚ-Ολυμπιακού είχαμε 3 συνεχόμενες νίκες, την ίδια χρονιά, για μια ομάδα και οι ερυθρόλευκοι στον αγώνα αυτό συμπλήρωσαν 3 χρόνια χωρίς νίκη επί της ΑΕΚ. Μετά το τέλος του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το γήπεδο και η ομάδα της ΑΕΚ έφυγε με κλούβα της αστυνομίας από το Φάληρο.

Ο Μπάγεβιτς, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν στο απυρόβλητο, τα άκουσε από τους φίλους του Ολυμπιακού που τον περίμεναν στην έξοδο, με τον Σέρβο να δηλώνει «λυπάμαι για τον κόσμο περισσότερο από κάθε τι άλλο».

Η σύνθεση του Πέτρου Ραβούση ήταν Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Μανωλάς,Κωστένογλου, Μαχαιρίδης, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μαρτσέλο (61΄Ντόμπος), Κωστής (73΄Κοπιτσής), Νικολαίδης(87' Καραγιάννης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags