Facebook Pixel ΑΕΚ: Οι αντί-Γκαρσία του Αλμέιδα! Το τρικ που ετοιμάζει για Ολυμπιακό - Το Νο1 φαβορί και ο Κοσίδης
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-27 16:00:00

Οι αντί-Γκαρσία του Αλμέιδα! Ετοιμάζει μεγάλη έκπληξη για Ολυμπιακό - Ο Νο1 φαβορί και ο Κοσίδης

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Οι αντί-Γκαρσία του Αλμέιδα! Ετοιμάζει μεγάλη έκπληξη για Ολυμπιακό - Ο Νο1 φαβορί και ο Κοσίδης

Καρέ επιλογών για τον Αργεντινό τεχνικό μετά τον τραυματισμό του Λιβάι στους προσαγωγούς. Ποιο είναι το φαβορί για φανέλα βασικού και το πλάνο για τον νεαρό επιθετικό. 

Ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης διαφοροποιεί τα δεδομένα για τον Ματίας Αλμέιδα. Μέχρι το παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής μετρούσε 15 γκολ και 5 ασίστ σε 26 εμφανίσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα, δικαιώνοντας τον Αργεντινό τεχνικό για την επιλογή του να τον μετατοπίσει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο υπέστη θλάση (πρώτου προς δεύτερου βαθμού) στον δεξιό προσαγωγό, οι εξετάσεις όμως απομάκρυναν τις αρχικές φοβίες για σοβαρότερο πρόβλημα. Όπως και να έχει, η ΑΕΚ θα κληθεί να στερηθεί τον πρώτο σκόρερ της σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη, στον επαναληπτικό του 3-0 του πρώτου αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Ο Τσούμπερ ανεβαίνει

Ο Αλμέιδα έχει επιλογές και το τόνισε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου , μετά την αναμέτρηση με τον Αστέρα. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε τον Αραούχο να αγωνίζεται στην κορυφή με τον Τσούμπερ ως παρτενέρ, ο οποίος μπορεί να παίξει ως 9άρι. Δεν αποκλείεται βέβαια να δούμε το αντίστροφο δηλαδή τον Ελβετό στην αιχμή του δόρατος και τον Αργεντινό από πίσω του.

Το δοκίμασε άλλωστε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα, όταν ο Τσούμπερ αντικατέστησε αναγκαστικά τον Λιβάι στο 44’ και αγωνίστηκε ως φορ. Αλλά και στην Τούμπα είδαμε τον Ελβετό να παίζει στη θέση του Γκαρσία, μετά το 80’.

Ο Τσούμπερ ήταν μεταγραφική κίνηση της περσινής σεζόν. Αν και εντυπωσίασε στην αρχή, η αποδοσή του έπεσε ραγδαία, παρ’όλα αυτά η ΑΕΚ του έδειξε εμπιστοσύνη, πλήρωσε τη ρήτρα και αγόρασε τον παίκτη από την Άιντραχτ. Φέτος μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ δεν τον είδαμε να παίρνει τα πάνω του, εκμεταλλεύτηκε όμως τον κενό χρόνο και υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς.

Επέστρεψε στο ματς με τον Βόλο για τη 15η αγωνιστική, άρχισε να παίρνει τα πάνω του όμως, μετά τη 19η αγωνιστική και το καθοριστικό γκολ που σημείωσε στη Νίκαια εναντίον του Ιωνικού, το οποίο έδωσε τη νίκη στην Ένωση με ανατροπή. Ο Ελβετός ήταν πολύ καλός και στο ματς με τον Αστέρα και ο Αλμέιδα αναγνώρισε, ότι αρχίζει και ανεβάζει το επίπεδό του και μπορεί να τον υπολογίζει είτε για τα αριστερά, είτε ως δεκάρι, αλλά μπορεί να τον δουλέψει και ως επιθετικό. Σημείωσε επίσης, ότι όσο περνούν τα παιχνίδια είναι πιο γρήγορος, με περισσότερη ακρίβεια στις επαφές του.

 

Το θέμα είναι αν μπορεί να ανταποκριθεί ως φορ! Ο προπονητής της ΑΕΚ θεωρεί, ότι έχει στοιχεία που δείχνουν, ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός και κάνει αποτελεσματικές κινήσεις. «Είναι ένας παίκτης που αν τον βάλουμε στο τέρμα θα κάνει σημαντικά πράγματα», τόνισε ο «Πελλάδο» μετά τον Αστέρα.

Η εναλλακτική του Κοσίδη

Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ όμως, την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο «Τσίνο» έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής, γιατί συμπλήρωσε το όριο των τεσσάρων καρτών στο ματς με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Υπάρχει η εκτίμηση, ότι στο ματς του Ηρακλείου ο Αλμέιδα θα δώσει φανέλα βασικού στον Μιχάλη Κοσίδη. Ο 20χρονος επιθετικός είχε σκοράρει το παρθενικό του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.  Τότε ο Αλμέιδα είχε δηλώσει χαρούμενος, γιατί δεν είναι εύκολο να μπει ένας παίκτης σε μία ομάδα που υπάρχει λειτουργία και ένταση και να μπορεί να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό.

 

Για τον Αλμέιδα υπάρχει πάντως και τέταρτη επιλογή για αντί-Γκαρσία. Αυτή δεν είναι άλλη από τον Νόρντιν Άμραμπατ. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ελίασον στην Τρίπολη, ο Μαροκινός έγινε βασικό γρανάζι της ΑΕΚ στη δεξιά πτέρυγα. Μέχρι στιγμής μετρά 23 ματς με 6 γκολ και 4 ασίστ. Είναι δε πρώτος σε επιτυχημένα γεμίσματα (60/157) στο πρωτάθλημα.

Μπορεί ως επιλογή να θεωρείται από κάποιους… αουτσάιντερ, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός όμως έχει αγωνιστεί ξανά ως φορ στην καριέρα του. Έχει παίξει επιθετικός 10 ματς στην Αλ Νασρ τη σεζόν 2020-21, 9 στη Λεγανές την περίοδο 2017-18, 5 στη Γουότφορντ το 2015-16, 16 στη Μάλαγα το 2014-15.

Όπως και να έχει, το θετικό για τον Αλμέιδα ότι έχει τέσσερις επιλογές για αντί-Γκαρσία στα επόμενα παιχνίδια.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρούχας για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - "Αψυχολόγητη ενέργεια - Δεν γίνεται να μην το βλέπουν αυτό στο VAR"

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags