Facebook Pixel Κέβιν Μαντίγια: Προμαχώνας στην άμυνα! "Θυμίζει Μάριο Γιέπες" - Αποκάλυψη Μέντες μετά το "όχι" στα 2 εκατ. της ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-05 12:45:00

Προμαχώνας στην άμυνα! "Θυμίζει Μάριο Γιέπες" - Αποκάλυψη Μέντες μετά το "όχι" στα 2 εκατ. της ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Προμαχώνας στην άμυνα! "Θυμίζει Μάριο Γιέπες" - Αποκάλυψη Μέντες μετά το "όχι" στα 2 εκατ. της ΑΕΚ

Στόπερ με προοπτικές και με ανεβασμένες μετοχές! Σκληρή διαπραγμάτευση για τη μεταγραφή του Μαντίγια. Ποιες ομάδες εκτός Ελλάδας τον έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Κέβιν Μαντίγια! Ένα όνομα που συζητήθηκε αρκετά τον τελευταίο καιρό στον ελληνικό αθλητικό Τύπο. Έντυπο και ηλεκτρονικό. Ακούστηκε για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Πρόσφατα έγινε γνωστό, ότι η Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε απέρριψε πρόταση της Ένωσης ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων για το 80% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Η ομάδα του τον κοστολογεί στα 2,5 εκατ.και παραχωρεί το 70% των δικαιωμάτων του.

Υπάρχει όμως η αίσθηση, ότι η Ένωση θα επανέλθει το καλοκαίρι. Η Βάσκο ντα Γκάμα έχει επίσης βολιδοσκοπήσει την περίπτωσή του (δίνει λιγότερα όμως από τους «κιτρινόμαυρους»), ενώ Τορίνο, Πόρτο και Λίβερπουλ φέρονται να τον έχουν επίσης στα ραντάρ από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Στην πατρίδα του αποδίδουν το ενδιαφέρον στην παρουσία του στο πρωτάθλημα U-20 Νότιας Αμερικής.

Ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Κολομβίας στη διοργάνωση. Δεν έχασε ούτε λεπτό από τα 9 παιχνίδια και μάλιστα τον χαρακτηρίζουν, ως έναν από τους μεγάλους προμαχώνες που έδωσαν στην ομάδα του το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της κατηγορίας που θα διεξαχθεί μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου στην Ινδονησία. Δεν είναι τυχαίο, ότι το ομοσπονδιακό συγκρότημα της χώρας του, με εκείνον ηγέτη στο κέντρο της άμυνας, μέτρησε 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και έχασε μόνο το παιχνίδι με την Ουρουγουάη (1-0). Γι’αυτό θεωρούν, ότι η εικόνα του στο τουρνουά με τους «Λος Καφετέρος» ( το παρατσούκλι της εθνικής Κολομβίας) τον τοποθέτησε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων.

Ανοιχτές οι πόρτες της Σάντα Φε

Πρόσφατα ο πρόεδρος της ομάδας της Μπογκοτά δέχτηκε στενό μαρκάρισμα για τον παίκτη σε συνέντευξή του στο «Blu Radio». Ο λόγος για τον Εντουάρντο Μέντεζ, ο οποίος δέχτηκε ερωτήσεις για τον 19χρονο ποδοσφαιριστή, που παίζει για δεύτερη χρονιά ως επαγγελματίας, έχοντας 40 συμμετοχές (συνολικά στην καριέρα του). Βλέπετε η λίστα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και οι Κολομβιανοί δημοσιογράφοι προσπαθούν να αφουγκραστούν τις προθέσεις της διοίκησης. 

«Έχουμε σκεφτεί πρώτα την ομάδα και αν φύγει ο παίκτης να φύγει καλά και με όλα τα εχέγγυα για να διασφαλιστεί στη ζωή του ένα καλό μέλλον. Σκεφτόμαστε τον άνθρωπο ως τέτοιο. Μας κάλεσαν, έψαξαν και έχουμε τις πόρτες ανοιχτές», ανέφερε αρχικά για τον ποδοσφαιριστή, τον οποίο αποθέωσε για τον χαρακτήρα του αλλά και την αφοσίωσή του στην ομάδα του.

«Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εκπληκτικός νεαρός που έχει εκτιμήσει και σεβαστεί τον σύλλογο. Μας είπε ότι θέλει να επωφεληθεί ο σύλλογος. Δεν έχει καμία επιθυμία να φύγει. Θέλει να είναι στη Σάντα Φε πριν ταξιδέψει στον κόσμο».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kevin Andres Mantilla Camargo (@kevinmantillac)

«Ελληνική ομάδα ήθελε να μας πιέσει για Μαντίγια»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε, αναφέρθηκε στην απόρριψη της πρότασης της ΑΕΚ! « Υπήρξε κλήση από επιχειρηματία από την Ελλάδα για ομάδα εκεί, αλλά αυτή ήταν τη Δευτέρα στις 15:00 το μεσημέρι και την Τρίτη έκλεισαν οι μεταγραφές των παικτών. Ήθελαν να μας πιέσουν, ξέρουν τις ανάγκες του συλλόγου και νόμιζαν ότι θα αναγκαζόμασταν να δεχτούμε την πρόταση», ανέφερε.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον και άλλων συλλόγων από την Ευρώπη, ο Εντουάρντο Μέντες υποστήριξε, ότι δέχτηκαν κλήσεις από Πορτογαλία (Πόρτο) και Ιταλία (Τορίνο). Υπήρξε και ενόχληση από Ουρουγουάη.

«Βλέπει γήπεδο! Μοιάζει στον Γιέπες»

Το Sportdog επικοινώνησε με τον Κολομβιανό δημοσιογράφο, Χουάν Άρκος, προκειμένου να σκιαγραφήσει το προφίλ του νεαρού αμυντικού.

«Ο Κέβιν Μαντίγια είναι ένας προικισμένος νέος αμυντικός. Θυμίζει στο στυλ τον Μάριο Γιέπες, γι’αυτό τον θεωρούν σαν κατά κάποιον τρόπο διάδοχό του στην Εθνική Ομάδα», ήταν το αρχικό σχόλιο του συναδέλφου.

Ο Μάριος Γιέπες, με τον οποίο παρομοιάζεται, ήταν επαγγελματίας κεντρικός αμυντικός που έκανε μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, σε Γαλλία και Ιταλία, με τις φανέλες των Ναντ, Παρί, Κιέβο Βερόνα, Μίλαν και Αταλάντα. Με τους «ροσονέρι» κέρδισε πρωτάθλημα Ιταλίας, ενώ με τους Παριζιάνους μέτρησε δύο Κύπελλα Γαλλίας.

Πως είναι ο Μαντίγια ως παίκτης; «Έχει τρομερή εικόνα του γηπέδου, παίρνει καλές θέσεις, ενώ διαθέτει πολύ αποτελεσματικό μαρκάρισμα, τόσο στον χώρο όσο και στο ένας εναντίον ενός. Επίσης είναι πολύ καλός στον αέρα και γενικά στο γήπεδο δείχνει πολύ ηγετικά χαρακτηριστικά», απαντά ο συμπατριώτης του. Όσον αφορά την εξωαγωνιστική του συμπεριφορά, ο δημοσιογράφος από την Κολομβία είπε εξίσου καλά λόγια με τον πρόεδρο της Σάντα Φε. «Είναι πολύ συγκεντρωμένος στην καριέρα του. Φροντίζει τον εαυτό του, όπως πρέπει να κάνει κάθε επαγγελματίας», κατέληξε ο Χουάν Άρκος μιλώντας στο Sportdog.

Ο Κέβιν Μαντίγια είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη. Η ηλικία του είναι ο δυνατότερος παράγων που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων. Οι μετοχές του ανεβαίνουν και οι άνθρωποι της ομάδας του φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι σκληροί διαπραγματευτές…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags