Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Περίπατο και στο... CAS η ΑΕΚ - "Τελειώνει" τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα - Η... ελπίδα του ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-05 22:04:00

Περίπατο και στο... CAS η ΑΕΚ - "Τελειώνει" τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα - Η... ελπίδα του ΠΑΟ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Περίπατο και στο... CAS η ΑΕΚ - "Τελειώνει" τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα - Η... ελπίδα του ΠΑΟ!

Γιατί θα περάσει "αέρα" και από το Περιστέρι μετά τον ΟΦΗ; Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε άνετα στην Κρήτη, παρότι έπαιζε χωρίς του Αραούχο και Γκαρσία και το ίδιο θα κάνει και σε λίγα 24ωρα, στο... pre game για το μεγάλο ντέρμπι στην OPAP Arena.
 

Η ΑΕΚ πέρασε  με… περίπατο από την Κρήτη, παρά τις σημαντικές απουσίες και τη δύσκολη έδρα του ΟΦΗ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε αποφασισμένη να κυνηγήσει το γκολ, παρότι έπαιζε χωρίς επιθετικό και απέναντι σε μία ομάδα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, δεν άργησε να το βρει.

Μετά το 0-1 από… σπόντα (και ωραία έμπνευση του Μάνταλου) λίγο πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο, όλα έγιναν πολύ εύκολα και τα επόμενα γκολ ήταν απλά η λογική συνέχεια του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι όσο και να τους «έσπρωχνε» η εξέδρα ήταν απίθανο να αντιδράσουν, ιδίως παίζοντας με τη μισή ομάδα στην περιοχή τους. Έτσι λοιπόν, η Ένωση πέρασε με το εντυπωσιακό 0-3 που θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο και ετοιμάζεται για το παιχνίδι στο Περιστέρι, όπου επίσης πολλοί εκτιμούν ότι το ματς θα έχει ανάλογη εικόνα. Παρά την απουσία του Λιβάι Γκαρσία η Ένωση δεν έχει χάσει τη δυναμική της (ειδικά απέναντι σε αντιπάλους αυτής της δυναμικής) και το πιθανότερο σενάριο, είναι πως εάν έρθει το 0-1, μετά θα έρθει και η κατάρρευση του αδιάφορου Ατρομήτου.

Οι Κιτρινόμαυροι λοιπόν, λογικά θα μαζέψουν (σήμερα και Τετάρτη) έξι εύκολους βαθμούς και δεν θα χρειάζονται ούτε μεζούρες ούτε το CAS για να μπουν ως πρωτοπόροι στα πλέι, με τουλάχιστον +1 από τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, την άλλη Κυριακή (και εφόσον έχουν περάσει και από το Περιστέρι) θα έχουμε μία μοναδική ευκαιρία στην κατάμεστη Φιλαδέλφεια που θα… βράζει και θα θυμίζει κάτι από φιέστα, θα «τελειώσει» οριστικά τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες παρότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, συνεχίζουν να έχουν τεράστιες αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση, κάτι που αποδείχθηκε και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αν και καλύτεροι δεν νίκησαν, συνολικά φέτος δεν έχουν κανένα τρίποντο απέναντι σε μεγάλη ομάδα, ενώ στην τελευταία τους επίσκεψη στην OPAP Arena έφυγαν με το βαρύ 3-0 που προκάλεσε… τριγμούς στην ομάδα.

Η ΑΕΚ λοιπόν, την άλλη Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League, θα κρίνει τα πλέι οφ και θα… αποφασίσει αν θα είναι μονομαχία για δύο, δηλαδή μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό ή για τρεις. Γιατί σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός καταφέρει να μην χάσει, τότε θα βάλει «φωτιά» στη βαθμολογία και θα δώσει ένα έξτρα προβάδισμα στους Πράσινους.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσουκαλάς είπε ό,τι πιο σωστό έχει ακουστεί για τα Τέμπη - Τι πρέπει να κάνει τώρα ο Μητσοτάκης (Vid)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags