Facebook Pixel Βαγγέλης Παυλίδης - Λιβάι Γκαρσία: "Μάχη" Παυλίδη με Λιβάι Γκαρσία - "Ταβάνι" τα 11 εκατομμύρια - "Μπάσιμο" από Γερμανία!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-11 15:42:00

"Μάχη" Παυλίδη με Λιβάι Γκαρσία - "Ταβάνι" τα 11 εκατομμύρια - "Μπάσιμο" από Γερμανία!

Οι Μιχείες
"Μάχη" Παυλίδη με Λιβάι Γκαρσία - "Ταβάνι" τα 11 εκατομμύρια - "Μπάσιμο" από Γερμανία!

Η μεγάλη ομάδα που ετοιμάζει πρόταση και η τελική shortlist. Ο Χόρχε Ροντρίγκες που έχει ξεχωρίσει τους δύο επιθετικούς... πολυεργαλεία, το επισταμένο scouting και η πρόταση που ετοιμάζουν ενόψει καλοκαίρι.

O Bαγγέλης Παυλίδης, στην Ολλανδία τα... σπάει με την Αλκμααρ την φετινή σεζόν. Μετράει ήδη συνολικά 18 γκολ/9 ασίστ σε 26 συμμετοχές. Ο Λιβάι Γκαρσία, στην Ελλάδα, τα σπάει με την ΑΕΚ ως σέντερ φορ πλέον. Μετράει ήδη συνολικά 15  γκολ/6 ασίστ επίσης σε 26 συμμετοχές.... 

Στα 24 του και με 7.500.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία ο Έλληνας, στα 25 του χρόνια και με 5.000.000 ευρώ Χ.Α. ο άσος απο το Τρίνινταντ. Η διαφορά τους βεβαίως έχει να κάνει τόσο με το πρωτάθλημα, όσο και με τις μανατζερικές τους στέγες. Εκεί υπερτερεί ο πρώτος...

Βλέπετε ο Παυλίδης μέχρι το θάνατο του Μίνο Ραϊόλα ήταν πελάτης του ενώ πλέον έχει αλλάξει "στέγη"  αλλά και πάλι πήγε σε τοπ Γραφείο. Γερμανικό και με κορυφαίους πελάτες τους Σούλε, Βέρνερ, Κρόος, Βέιγκλ Γκέτσε. Παρεμπιπτόντως...παρέσυρε και τον συμπαίκτη του στην Αλκμααρ & την Εθνική Ελλάδας, Παντελή Χατζηδιάκο, με τον οποίο είναι "ομόσταβλοι" και πάνε πάντα "πακέτο" (ήταν μαζί και στον Ραϊόλα)!

Μια άλλη... ομοιότητα των δυο σκόρερ, Βαγγέλη Παυλίδη και Λιβάι Γκαρσία, είναι πως τα συμβόλαια τους τελειώνουν το 2025. Και του πρώτου με την Αλκμααρ και του δεύτερου με την ΑΕΚ. Μάλιστα πάνω κάτω και οι ετήσιες καθαρές  αποδοχές τους κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα (δεν ξεπερνούν καν τις 450.000 ευρώ).

Πάμε και στο...παρασύνθημα: προς τι αυτή η σύγκριση του Παυλίδη με τον Λιβάι Γκαρσία; Ρητορικό αλλά εύλογο το ερώτημα. Γιατί, πολύ απλά, είναι δυο απο τους τέσσερις υποψήφιους σεντερ φορ που βρίσκονται στην (4μελη) short list της Βιγιαρεάλ για το καλοκαίρι!!

Το "κίτρινο υποβρύχιο" θα πάει σίγουρα για δυο μεταγραφές φορ το καλοκαίρι. Ενδεχομένως και για τρίτο, στην πορεία, εφόσον προκύψει/προηγηθεί πώληση. Προς το παρόν μένουμε στους... δυο.

Δεν γίνεται όμως, ούτε σε θεωρητική βάση, να πάρει και τον Παυλίδη και τον Λιβάι Γκαρσία. Ενδεχομένως έναν από τους δυο. Ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο, του...Μπεν Μπρερετόν Ντίας! Διεθνής Χιλιανός φορ, 23 χρονών και με 16.000.000 ευρώ Χ.Α. ο οποίος μένει ελεύθερος από την Μπλάκμπερν (11 γκολ/4 ασιστ σε 33 συμμετοχές στην Τσαμπιονσιπ) και όπως έγινε γνωστό ήδη έχει συμφωνήσει με την Βιγιαρεάλ!!

Θυμίζω πως τον Γενάρη είχε γραφτεί, χωρίς να διαψευστεί, πως η Βιγιαρεάλ ενδιαφέρθηκε για να πάρει δανεικό (με υψηλή καλοκαιρινή οψιόν αγοράς) τον Λιβάι Γκαρσία απο την ΑΕΚ.  Τον ήθελε για αντικαταστάτη του Νικόλα Τζάκσον που θα πήγαινε στην Μπόρνμουθ (τελικά χάλασε το deal λόγω ιατρικών  και ο Σενεγαλέζος φορ έμεινε στην Βιγιαρεάλ).

Στα... φρέσκα κουλούρια τώρα: όντως η Βιγιαρεάλ έχει κάνει επισταμένο σκάουτινγκ στον Λιβάι Γκαρσία, προφανώς θα συνεχίσει και στα πλέι οφ, όταν επιστρέψει στην δράση από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Όπως είναι 100% αληθινό και το πρόσφατο δημοσίευμα που θέλει το "κίτρινο  υποβρύχιο" να έχει κυκλώσει τον Παυλίδη. Αρέσει πολύ, όπως έμαθα, στον αθλητικό διευθυντή της, Χόρχε Ροντρίγκες.

Στο δια ταύτα: Λιβάι Γκαρσία και Βαγγέλης Παυλίδης, χωρίς να το ξέρουν, είναι μεγάλοι ανταγωνιστές ενόψει καλοκαιριού για μια θέση στην επίθεση της Βιγιαρεάλ! Δεν είναι απλώς και ότι οι δυο έχουν το αγωνιστικό πακέτο που πληρεί τις προϋποθέσεις των φορ ("πολυεργαλείων") που ψάχνουν οι "Λεβαντίνοι" αλλά σύμφωνα με την ισπανική πιάτσα agents έχουν περάσει και στην τελική (σημερινή) 4μελή short list τους.

Βέβαια ακόμη είναι Μάρτιος και υπάρχει πολύ δρόμος μπροστά μέχρι το καλοκαιρινό παζάρι. Το σημαντικότερο: δεν ξέρω αν τα 10 με 11 εκατομμύρια ευρώ για transfer fee, που υπολογίζουν στην Βιγιαρεάλ πως "τιμολογούνται" Λιβάι & Παυλίδης θα φτάνουν σε λίγους μήνες!!!

ΥΓ.  Δεν είναι μόνο η Βιγιαρεάλ αλλά και δυο Μπουντεσλιγκάτες ομάδες που έχουν επίσης  "σταμπάρει" Παυλίδη και Λιβάι Γκαρσία ενόψει καλοκαιριού. Ο λόγος για τις Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ. Μιλάμε για... τριπλό ισπανο-γερμανικό τρακάρισμα!!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση Ολυμπιακού για Λιβάγια - Τρελά λεφτά από Μαρινάκη - Με τα μισά λεφτά για να έρθει Ελλάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags