Facebook Pixel Ολυμπιακός: Λάθος Ολυμπιακού, έχασε... τζάμπα φορ 4.5 εκατ. - Υπογράφει σε μεγάλη ομάδα - Πρόλαβε την ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-11 18:52:00

Λάθος Ολυμπιακού, έχασε... τζάμπα φορ 4.5 εκατ. - Υπογράφει σε μεγάλη ομάδα - Πρόλαβε την ΑΕΚ!

του Γιώργου Κτενά
Λάθος Ολυμπιακού, έχασε... τζάμπα φορ 4.5 εκατ. - Υπογράφει σε μεγάλη ομάδα - Πρόλαβε την ΑΕΚ!

"Δεν πήρε ευκαιρίες, αλλά έχει προσόντα για καριέρα σε υψηλό επίπεδο". Ποιος είναι ο νεαρός άσος που δεν... μέτρησαν σωστά στο Λιμάνι, τον έχασαν με ελάχιστα χρήματα και τώρα εντυπωσιάζει στο εξωτερικό; Ετοιμάζεται μάλιστα για νέα μεταγραφή...

Ολυμπιακός: Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται και φέτος ο Ούγκο Κάιπερς, με τη φανέλα της Γκενκ, καθώς διανύει εξαιρετικά παραγωγική σεζόν με 15 γκολ και 4 ασίστ στο πρωτάθλημα του Βελγίου, συν 3 γκολ σε 7 εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι έχει αυξήσει κατά πολύ την αξία του, καθώς στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο η τιμή του ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ το συμβόλαιό του με την Γκενκ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016.

Το ρεπορτάζ από το Βέλγιο αναφέρει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην εθνική ομάδα της χώρας ενώ, προφανώς, υπάρχει ενδιαφέρον για εκείνον από ομάδες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Κάπου εδώ, βέβαια, έρχεται στο μυαλό όλων ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να αξιοποιήσει (ή ακόμα και να αξιολογήσει) σωστά τον Βέλγο επιθετικό, αν και είχε δώσει μάχη με την ΑΕΚ για να αποσπάσει την υπογραφή του.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Σταύρο Λαμπράκη, που ήταν στον Εργοτέλη την εποχή που ο Κάιπερς είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προκειμένου να μιλήσουμε για την εξέλιξή του αλλά και για τον λόγο που δεν κατάφερε να τον αξιοποιήσει σωστά η ομάδα του Πειραιά. 

"Αυτό είχε βοηθήσει τον Κάιπερς από 19 ετών - Γιατί ξεχώρισε στον Εργοτέλη - 22 γκολ"!

"Ξέρω την πορεία του Κάιπερς, τον παρακολουθώ και χαίρομαι για αυτόν. Ο Κάιπερς ήταν από μικρός που έπαιζε με πολύ μυαλό και διάθεση, ήταν 19 ετών τότε και φαινόταν 25 ως ωριμότητα. Η παιδεία που έχει ως άνθρωπος και ο χαρακτήρας του ήταν τέτοιος που τον έχει βοηθήσει πολύ", 'ήταν το αρχικό σχόλιο του νυν τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ Χανίων.

Πώς τον αξιοποιούν στο Βέλγιο;

"Τον βλέπω. ναι. Παίζουν με δύο επιθετικούς και τον έχουν αναδείξει πολύ. Στον Εργοτέλη παίζαμε με 4-3-3 και ήταν μοναδικός φορ. Τα είχε πάει τέλεια, είχε 22 γκολ στα 19 του χρόνια".

Τι είχατε ξεχωρίσει από τότε;

"Είχε έρθει και είχε δοκιμαστεί στο Καρπενήσι και από την πρώτη προπόνηση ξεχώριζε. Ήταν και ο Εργοτέλης σε διαδικασία χτισίματος, αλλά από την πρώτη μέρα ξεχώρισε και τον πήραμε".

"Για αυτό δεν έπιασε στον Ολυμπιακό - Πώς να έβρισκε χώρο" - Ατάκα για ΑΕΚ

Γιατί δεν είχε πιάσει στον Ολυμπιακό;

"Είναι η πίεση που έχει ο Ολυμπιακός αλλά και η ποιότητα των άλλων παιδιών - Με τους Χασάν και Ελ Αραμπί, τότε, σε καλή φόρμα, πώς να έβρισκε χώρο; Αυτός ήταν αυτός ένας λόγος αλλά νομίζω ότι η εξέλιξή του τον δικαιώνει. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που έχει τη δυνατότητα να αγοράσει όποιον θέλει και οι ευκαιρίες είναι λίγες. Αν παίξεις, βάλεις γκολ και διακριθείς, εντάξει. Αλλά είναι ομάδα που δεν έχει χρόνο για να δώσει πολλές ευκαιρίες".

Για την περίπτωσή του, τότε, είχε ενδιαφερθεί και η ΑΕΚ - Πιστεύετε ότι εκεί θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη;

"Εξαρτάται, γιατί δεν το έχουμε δει να συμβαίνει. Τα προσόντα τα έχει και με τα παραπάνω πάντως. Εύκολα θα μπορούσε να ξεχωρίζει σε μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και θα έκανε μεγάλη καριέρα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση Ολυμπιακού για Λιβάγια - Τρελά λεφτά από Μαρινάκη - Με τα μισά λεφτά για να έρθει Ελλάδα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags