Facebook Pixel Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: Πρώτος και καλύτερος στα πλέι οφ με ΣΟΥΠΕΡ Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-12 21:24:00

Πρώτος και καλύτερος στα πλέι οφ με ΣΟΥΠΕΡ Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός!

Πρώτος και καλύτερος στα πλέι οφ με ΣΟΥΠΕΡ Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός!

Πω πω ένας Ιωαννίδης! Ο Έλληνας επιθετικός έκανε απίθανα πράγματα στο Περιστέρι, σκόραρε και τα δύο γκολ απέναντι στον Ατρόμητο ενώ κέρδισε και το πέναλτι για το τελικό 2-0, το οποίο φέρνει τους Πράσινους πρώτους με την έναρξη των πλέι οφ!

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: Αυτό κι αν ήταν τελείωμα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μ' έναν μαγικό Ιωαννίδη που έκανε απίθανα πράγματα στο Περιστέρι, καθώς σκόραρε και τα δύο γκολ απέναντι στον Ατρόμητο ενώ κέρδισε και το πέναλτι για το τελικό 2-0, οι Πράσινοι πηγαίνουν πρώτοι και καλύτεροι στα πλέι οφ που θα κρίνουν τον τίτλο! Στο +2 από την ΑΕΚ, στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο +7 από τον ΠΑΟΚ το Τριφύλλι.

Το ματς

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο μάλιστα ν' απειλεί πρώτος στο 3', όταν από λάθος πάσα του Σάρλια ο Ρομπάιγ βγήκε σε πλάγιο τετ-α-τετ, όμως ο Κροάτης στόπερ πρόλαβε να βάλει τελευταία στιγμή τα πόδια του και να διορθώσει ο ίδιος το λάθος του παραχωρώντας κόρνερ. Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού ήρθε στο 9', με μια κεφαλιά του Μαντσίνι από σέντρα του Ιωαννίδη, η οποία δεν ανησύχησε πάντως τον Γιαννιώτη.

Στο 10ο λεπτό το ματς διεκόπη, αφού οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς την απέναντι θύρα των VIP, εκεί όπου φέρονταν να βρίσκονται περίπου 20 φίλοι του Τριφυλλιού! Τα επεισόδια άρχισαν να εντείνονται, αφού έγινε και ρίψη κροτίδων. Ακολούθησαν συγκρούσεις των οπαδών του Ατρόμητου και με την αστυνομία, κάτι που οδήγησε τους διαιτητές στην απόφαση ν' αποσυρθούν προσωρινά στα αποδυτήρια, καθώς τα πνεύματα δεν εκτονώνονταν.

Έπειτα από περίπου 30 λεπτά ο αγώνας άρχισε και πάλι, ενώ το χρονόμετρο έδειχνε ακριβώς 9:32. Πρώτη τελική μετά την επανέναρξη ήταν ένα σουτ του Κλεϊνχέισλερ έξω από την περιοχή στο 18', το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Γιαννιώτης. Οι Πράσινοι επιχειρούσαν να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν προβλήματα στην πρώτη πάσα της άμυνας των γηπεδούχων, ωστόσο οι Περιστεριώτες ανταποκρίνονταν καλά.

Στο 31' ο Μαντσίνι σπατάλησε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διπλή ευκαιρία για ν' ανοίξει το σκορ, καθώς σε καθαρό τετ-α-τετ από πάσα του Παλάσιος ο Γιαννιώτης του είπε "όχι" στο πλασέ που επιχείρησε, αλλά ο Αργεντινός έμεινε στη φάση, πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου πεσμένο και με όλο το τέρμα διαθέσιμο μπροστά του! Στο 43' ο Παναθηναϊκός είχε νέα μοναδική στιγμή για το 1-0, όταν ο Ιωαννίδης εκτέλεσε εντυπωσιακά με αριστερό γυριστό, όμως ξανά ο Γιαννιώτης κράτησε όρθιο τον Ατρόμητο! Μοιραία, οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος επέστρεψε στο χορτάρι με αλλαγή, αφού ο Κιάρτανσον ειδικότερα είχε περάσει στη θέση του Τζαβίδα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε στο 49', όταν έπειτα από λάθος στην άμυνα των Περιστεριωτών και κλέψιμο του Παλάσιος, ο Ιωαννίδης απέφυγε αρχικά τον Κούεν, εν συνεχεία τον Χατζηισαΐα και με μια φοβερή βολίδα με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Γιαννιώτη για το 0-1!

Στο 61' και πάλι ο MVP Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι από τον Μαυρομμάτη, η υπόδειξη του οποίου έγινε κατόπιν ελέγχου της φάσης στο VAR. Ο ίδιος ο Έλληνας φορ έστησε δύο λεπτά μετά (σ.σ. στο 63') την μπάλα στα 11 βήματα και με άψογη εκτέλεση, που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Γιαννιώτη, διαμόρφωσε το τελικό 0-2 στο Περιστέρι! Στο 83' ο Κουρμπέλης είχε ωραίο τεχνικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ και το 2-0 έτσι, να διαμορφώνεται ως το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι ενδεκάδες

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ, Κούεν (80' Φριντζόνσον), Ρομπάιγ (71' Τζοβάρας), Αγκιμπού, Κλωναρίδης (71' Ροτάριου), Τζαβίδας (46' Κιάρτανσον).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (58' Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (76' Πούχατς), Κουρμπέλης, Ρούμπεν (76' Τσοκάϊ), Κλεϊνχέισλερ (69' Τσέριν), Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (77' Βέρμπιτς).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags