Facebook Pixel Βόλος - ΠΑΟΚ: "Καθάρισε" τον Βόλο με Τόμας ο ΠΑΟΚ - Φορτσάτος στα πλέι οφ, θα τα δώσει όλα για τίτλο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-12 21:01:00

"Καθάρισε" τον Βόλο με Τόμας ο ΠΑΟΚ - Φορτσάτος στα πλέι οφ, θα τα δώσει όλα για τίτλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Καθάρισε" τον Βόλο με Τόμας ο ΠΑΟΚ - Φορτσάτος στα πλέι οφ, θα τα δώσει όλα για τίτλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-0 και μπαίνει στα πλέι οφ όντας στο -7 από την κορυφή και μπαίνοντας δυνατά στη μάχη για το Πρωτάθλημα.

Βόλος - ΠΑΟΚ: Χάρη σε γκολ του φορμαρισμένου Μπράντον Τόμας στο 30ό λεπτό, ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής με 1-0 από την έδρα του Βόλου.

Οι Θεσσαλονικείς μπαίνουν στα πλέι οφ με εξαιρετική ψυχολογία και φόρμα 54 βαθμούς, έχοντα;ς  7 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Βόλος παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κλέιμαν, με δίδυμο στόπερ τους Εσκοβάλ και Πίρινεν, δεξί μπακ τον Άλχο και αριστερό τον Σι. Τσοκάνης και Λούνα ήταν δύο αμυντικά χαφ, ενώ η τριάδα των Ντέλετιτς, Πιρές και Τσιρίνος πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Οζέγκοβιτς.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε και ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοτάρσκι, με τετράδα άμυνας τους Σάστρε, Κάργα (πήρε τη θέση του Ίνγκασον λίγο πριν τη σέντρα λόγω ενοχλήσεων του Ισλανδού), Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες, από δεξιά προς αριστερά. Σβαμπ και Αουγκούστο έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα, με τους Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τόμας.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και ήταν η μοναδική ομάδα που απειλούσε ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με μίνι "πολιορκία" του Δικεφάλου, ο οποίος είχε την πρώτη κλασική ευκαιρία του ματς στο 6ο λεπτό, όταν ο Νάρεϊ δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Αουγκούστο.

Ο Κωνστεντέλιας πρωταγωνίστησε στα επόμενα λεπτά, όντας ο κινητήριος μοχλός του ΠΑΟΚ, του έλειψε όμως η αποτελεσματικότητα. Η προσπάθεια του Έλληνα άσου μπλοκαρίστηκε από την άμυνα του Βόλου στο 18' , ενώ στο 24' ο Κωνσταντέλιας έπαιξε όμορφα το "1-2" με τον Τόμας αλλά πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Κλέιμαν. Στο 25' ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε ξανά σε θέση βολής και σούταρε πάνω από τα δοκάρια, παρά το γεγονός ότι ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι έπειτα από γύρισμα του Ζίβκοβιτς.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Κωνστεντάλιας σε τρεις περιπτώσεις, το πέτυχε ο Τόμας στο 30'. Ο Αουγκούστο πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Νάρεϊ, αυτός γύρισε συρτά για Τόμας στη μικρή περιοχή και ο Ισπανός επιθετικός έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ με πλασέ προ κενής εστίας.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν αρκετά "χαλαροί" στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσαν... δικαίωμα στον Βόλο να πιστέψει ότι μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση. Μετά από ένα άγονο ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος χωρίς ευκαιρίες, οι Βολιώτες λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 68'. Ο Οζέγκοβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από βαθιά, επιχείρησε να αποφύγει τον Κοτάρσκι και τραβήχτηκε στα πλάγια. Ο επιθετικός του Βόλου κατάφερε να πλασάρει αλλά ο Κουλιεράκης γύρισε έγκαιρα και με καθοριστικό τάκλιν ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς την κενή εστία του ΠΑΟΚ.

Ο Αουγκούστο σπατάλησε καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 75', με τον Δικέφαλο ουσιαστικά να "σβήνει" το ματς μέχρι το φινάλε, προσπαθώντας περισσότερο να σιγουρέψει το προβάδισμα παρά να πετύχει κι άλλο γκολ. Στο 90+2' ο Ολιβέιρα αστόχησε από πλεονεκτική θέση για τους Θεσσαλονικείς και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης (Καρτάλης 90'), Λούνα, Τσιρίνος (Τάχατος 81΄), Ντέλετιτς, Πιρές (Κάτσε 87'), Οζέγκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (Ντάντας 75'), Αουγκούστο, Νάρεϊ (Ελ Καντουρί 75'), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Τάισον 66'), Μπράντον (Ολιβέιρα 65').

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags