Ματίας Αλμέιδα: Την ευθύνη της ήττας της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό πήρε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Αργεντίνος τεχνικός της Ένωσης τονίζοντας ότι τα γκολ ήρθαν με τρόπο είχαν αναλυθεί τις προηγούμενες ημέρες, ενώ αυτή τη στιγμή το βασικό είναι να επικρατήσει ηρεμία για να διορθωθούν τα λάθη ενόψει play off.

Για το τι συνέβη στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους και αν η ΑΕΚ έχασε τη συγκέντρωσή της ή ήταν ατομικά λάθη αυτά που στοίχισαν: «Μπορώ να διαχωρίσω το παιχνίδι. Μέχρι τώρα προσπαθούσα να το αναλύσω. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έπαιξε όπως συνηθίζει να παίζει και θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα. Στο ημίχρονο είπαμε να διορθώσουμε κάποια λάθη που είχαμε δει μέσα στην εβδομάδα. Και τα τρία γκολ που δεχθήκαμε τα είχαμε συζητήσει. Το ποδόσφαιρο έχει αυτά τα πράγματα. Από κάτι αρνητικό μπορείς να βγάλεις θετικά πράγματα. Έχουμε την αρχή των πλέι οφ ώστε να δουλέψουμε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Δεν πιστεύω ότι ήταν έλλειψη συγκέντρωσης. Πιστεύω πως ό,τι συνέβη είχε να κάνει με την τοποθέτηση. Δεν ήταν 20 λεπτά, ήταν επτά λεπτά. Αυτό δείχνει κάτι και για πριν και για μετά, για το Κύπελλο. Όταν λέμε ότι τα ματς είναι τελειωμένα ή δεδομένα, τα πράγματα δεν τελειώνουν ποτέ. Και στο ποδόσφαιρο κερδίζεις όταν κάνεις γκολ. Μετά όταν βλέπω τα στοιχεία το κάνω για να μπορώ να βελτιώνω την ομάδα ή να διατηρούνται ορισμένα στοιχεία. Είδα ότι η ομάδα συνεχίζει να παράγει, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι κερδίζεις ένα ματς όταν βάζεις γκολ. Κρατάω όλα τα στοιχεία για να μπορώ να διορθώσω πράγματα».

Για το αν η ομάδα είχε μια ανυπομονησία να ισοφαρίσει μετά το τυχερό πρώτο γκολ του Ολυμπιακού και αν θεωρεί πως πρέπει να διορθώσει αυτό το στοιχείο: «Συμφωνώ. Τα γκολ που δεχθήκαμε θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Είχαμε δει πως έβγαινε ο αντίπαλος στις αντεπιθέσεις, το πως θα πρέπει να είμαστε αμυντικά στημένοι. Το πρώτο γκολ το δεχθήκαμε από ένα πλάγιο και είχαμε δουλέψει πως να ασκήσουμε πίεση σε αυτό. Το δεύτερο γκολ έρχεται από μια δεύτερη μπάλα και ένα σουτ μπροστά από τα δικά μας στόπερ που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει και το τρίτο γκολ έρχεται από ένα δικό μας κόρνερ, όπου η φιλοδοξία του αντιπάλου ήταν περισσότερη από τη δική μας στο αμυντικό κομμάτι. Προφανώς δεν μπορώ να μείνω σε αυτό το σκορ, ποτέ δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά είναι καταστάσεις που ξεκαθαρίζουν το μέλλον. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε και όταν λέμε να μαρκάρουμε με συγκεκριμένο τρόπο πρέπει να το κάνουμε. Όταν λέμε μια δεύτερη μπάλα μπορεί να αποδειχθεί σημαντική το λέμε γιατί ο αντίπαλος μπορεί να σου κάνει ζημιά. Οι παίκτες όμως τα πήγαν καλά. Στο πρώτο μέρος θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει δύο γκολ».

Για τη στήριξη του κόσμου μετά την ήττα και το αν η ομάδα πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο: «Είμαι ευγνώμων στον κόσμο. Όλη τη σεζόν έχουν στηρίξει. Υπήρξαν σημαντικοί για το στυλ παιχνιδιού μας. Δείχνει ενέργεια και πάθος ο κόσμος. Εγώ προσπαθώ να διατηρώ μια μέση γραμμή. Δεν φαίνομαι πολύ χαρούμενος όταν κερδίζω και σήμερα αυτό που ψάχνω είναι να έχω ηρεμία για να μπορώ να δω τα λάθη μας και να βελτιωθούμε. Τα πλέι οφ που ξεκινάνε είναι κάτι για το οποίο προετοιμαζόμαστε όλη τη χρονιά. Θα δούμε ότι οι παίκτες είναι έτοιμοι για να είναι ανταγωνιστικοί και να παλέψουν. Οπότε πρέπει να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά, να έχουμε συγκέντρωση και μεγάλη επιθυμία για νίκη. Πρώτα θα δούμε τα λάθη που είχαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο γιατί σήμερα αν είχαμε διατηρήσει τον ρυθμό του πρώτου μέρους, η ομάδα θα ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο. Φυσικά δεν αφαιρώ καμία αξία από τον αντίπαλο. Ο καθένας με το στυλ του. Θα δούμε ποιος θα φτάσει πρώτος στο τέλος από τις ομάδες που είμαστε στην κορυφή».

Για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε ο Τσούμπερ και για την κατάσταση του Λιβάι: «Για τον Τσούμπερ ήταν μια απόφαση που ήθελα να ενισχύσω τη μέση γραμμή. Οπότε έβαλα τον Αραούχο εννιάρι και είχα ένα τρίγωνο με Πινέδα, Σιμάνσκι και Γιόνσον λαμβάνοντας τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου. Ο Λιβάι επανέρχεται πλέον. Δεν ήταν έτοιμος να παίξει όλο το παιχνίδι, θα ήταν ρίσκο. Επίσης σκέφτομαι τις αλλαγές που μπορώ να κάνω στο δεύτερο μέρος και ο Στίβεν μπήκε πολύ καλά».

Για το αν η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε και αν αυτή η ήττα την κάνει στο μέλλον να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις: «Δεν ξέρω αν αιφνιδιαστήκαμε. Γνωρίζαμε τον αντίπαλο, τα χαρακτηριστικά των παικτών του και τη λειτουργία του. Είχαμε μιλήσει. Να αποφεύγαμε κάποιες ενέργειες. Έκανα σχόλια και για τα τρία γκολ που δεχθήκαμε όντας αντικειμενικός. Θα μπορούσαμε να τα έχουμε αποφύγει. Ήταν δικά μας λάθη. Θα συμφωνήσω ότι η αντίδρασή μας θα έπρεπε να ήταν διαφορετική. Η αντίδραση έχει να κάνει σε χιλιοστό δευτερολέπτου. Αυτό είναι ένα καμπανάκι».

Για την απόδοση του Βίντα: «Ποτέ δεν θα βρεθώ σε ένα μικρόφωνο για να πω κάτι κακό για ένα παίκτη μου. Ποτέ δεν θα το κάνω αυτό για να σώσω το δικό μου το τομάρι. Ποτέ δεν θα το κάνω. Το γκολ δεν το δέχεσαι εξαιτίας ενός παίκτη. Είναι κάτι συνολικό. Πάντα πρέπει να βρούμε έναν φταίχτη. Ο μόνος φταίχτης είναι ο προπονητής. Γιατί επιλέγω τους ποδοσφαιριστές. Μετά οι παίκτες μπορεί να κάνουν καλές ή νορμάλ ενέργειες και απέναντι στον αντίπαλο παίζουν παίκτες με εμπειρία και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όπως δεν μου αρέσει να μιλάω για έναν ποδοσφαιριστή που έχει καλή απόδοση, έτσι και τώρα γι αυτό που με ρωτάτε. Αν κάνουν κάποιο λάθος, φυσικά και μπορούν γιατί είναι άνθρωποι», είπε ο Ματίας Αλμέιδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Φωτάρας, ο αρχηγός και τα άλλα παιδιά του Ιβάν επανέφεραν τον ΠΑΟ εκεί που ανήκε!