Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Για το… ριφιφί του αιώνα ο Ολυμπιακός - "Τραβούσε τα μαλλιά" του ο Μίτσελ - Τρομερή σκηνή με Χάμες
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-13 10:00:00

Για το… ριφιφί του αιώνα ο Ολυμπιακός - "Τραβούσε τα μαλλιά" του ο Μίτσελ - Τρομερή σκηνή με Χάμες

του Παναγιώτη Νικολάου
Για το… ριφιφί του αιώνα ο Ολυμπιακός - "Τραβούσε τα μαλλιά" του ο Μίτσελ - Τρομερή σκηνή με Χάμες

Η κίνηση-ματ του Ισπανού σε Αλμέιδα και η απόφαση Μαρινάκη. Πώς ο κόουτς των Πειραιωτών κατάφερε να φτάσει από το... κράξιμο στην αποθέωση, τα όσα έγιναν εντός κι εκτός γηπέδου στη Φιλαδέλφεια, το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας και η μεγάλη ατυχία ενόψει των πλέι οφ.

Όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, η Θύρα 7 έστειλε "καυστικό" μήνυμα για τον Μίτσελ, καλώντας τον να αποχωρήσει άμεσα. Ελάχιστοι περίμεναν ότι λίγες εβδομάδες αργότερα ο Ισπανός θα είχε γυρίσει εντελώς το κλίμα υπέρ του και ότι οι ίδιοι οπαδοί θα έφταναν στο σημείο να μαζευτούν στους Ρέντη για να αποθεώσουν παίκτες και τεχνικό τιμ μετά από θρίαμβο στην έδρα της ΑΕΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι τρομερά ανεβασμένοι και αποδεικνύουν αυτό που έλεγε εδώ και καιρό ο Μίτσελ (που επίσης είχε… προβλέψει ότι η δική του ομάδα θα σπάσει το αήττητο στην OPAP Arena). Ότι δηλαδή δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε αγωνιστικό επίπεδο από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, συνεπώς διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή επί ίσοις όροις με τους ανταγωνιστές τους. Στον Πειραιά θεωρούν ότι τώρα που ο Ολυμπιακός ανεβαίνει, δημιουργεί ψυχολογική πίεση και φόβο στους "από πάνω" των βαθμολογικών στρωμάτων. Είναι εμφανές στο γήπεδο ότι η ομάδα του Μίτσελ νιώθει ανώτερη και πιστεύει πλέον ξεκάθαρα ότι έχει όλα τα φόντα να κάνει το... απόλυτο "ριφιφί", κλέβοντας τον τίτλο του πρωταθλητή στα πλέι οφ.

Αν τα καταφέρει, θεωρείται δεδομένο ότι κανείς δεν θα μπορεί να κουνήσει τον Μίτσελ από τη θέση του το καλοκαίρι, αφού ο Ισπανός θα θεωρηθεί -δικαίως- ο αναμορφωτής του Ολυμπιακού. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο έμπειρος προπονητής δεν διατηρεί σημαντικές πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα ακόμα και αν δεν σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή. Η σαφής βελτίωση και το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα πιστώνεται στη δουλειά του, ενώ η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να κρατήσει τον Μίτσελ ακόμα κι όταν το κλίμα έμοιαζε "ασήκωτο" για τον προπονητή, δείχνει το πόσο τον πιστεύει. Αν οι Πειραιώτες συνεχίσουν να παρουσιάζουν ανάλογο αγωνιστικό πρόσωπο στα πλέι οφ, ανεξαρτήτως του σε ποια χέρια θα καταλήξει ο τίτλος, θα είναι παράλογο να χαλάσουν την πετυχημένη αγωνιστική συνταγή τους, τώρα που τη βρήκαν μετά κόπων και βασάνων!



Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι τρανή απόδειξη της στήριξης Μαρινάκη στον Μίτσελ αποτελεί επίσης η απομάκρυνση του Μαρσέλο. Παρά την τεράστια -όχι μόνο οικονομική- υπέρβαση που έγινε για την απόκτηση του Βραζιλιάνου άσου, η "ερυθρόλευκη διοίκηση δεν... μάσησε στα τερτίπια του πρώην άσου της Ρεάλ και προτίμησε να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών από τη στιγμή που ο Μαρσέλο δεν χωρούσε στα πλάνα του προπονητή.

Η κίνηση ματ με ΑΕΚ, το καλό κλίμα και σοβαρές απουσίες ενόψει πλέι οφ

Αναφορικά με τους υπάρχοντες παίκτες, ο προπονητής μοιάζει να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι και στη δημιουργία καλού κλίματος. Αρκεί κανείς να δει τη διαφορά στην πορεία των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες. Οι δυο σταρ ήρθαν μαζί στον Πειραιά, όμως ο πρώτος αποτέλεσε παρελθόν στα μέσα της σεζόν, ενώ ο δεύτερος νιώθει σημαντικό μέλος της ομάδας και αυτό φαίνεται. Έζησε παθιασμένα το ντέρμπι με την ΑΕΚ ασχέτως του του ότι δεν αγωνίστηκε και είναι χαρακτηριστικό ότι πέρασε το τελευταίο 20λεπτο όρθιος στον πάγκο δίνοντας οδηγίες στους συμπαίκτες του. Συμπεριφορά που μόνο... βεντέτα δεν θυμίζει!

Πολύ καλή διαχείριση έχει γίνει και με την περίπτωση του Ντιαντιέ Σαμασέκου. Ξεκίνησε τη σεζόν "μουδιασμένα", ενώ στον ημιτελικό Κυπέλλου πέτυχε ένα απίθανο αυτογκόλ, που οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα τον τελειώσει ψυχολογικά. Κι όμως, έφτασε όχι μόνο να παίζει και πάλι βασικός στο ίδιο γήπεδο λίγες εβδομάδες αλλά να αποτελεί και τον αθόρυβο καταλύτη για τη νίκη. Και αυτό γιατί ο Μίτσελ τον επιστράτευσε στο δεύτερο ημίχρονο για να μαρκάρει τον Πινέδα, ο οποίος έκανε "πάρτι" στο πρώτο μέρος. Δεν είναι τυχαίο που ο Μεξικανός... εξαφανίστηκε στο δεύτερο 45λεπτο.

Το μεγάλο διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί παρελθόν και ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στα πλέι οφ, που ξεκινούν με "πονοκέφαλο" για τον Μίτσελ επειδή καλείται να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες. Στην πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος οι Ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν χωρίς τον Μπιέλ (αποβλήθηκε με ΑΕΚ), τον Χουάνγκ (συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες) και κατά πάσα πιθανότατα τον Εμβιλά (τραυματίας).

Άρα ο προπονητής καλείται να παρουσιάσει ένα σύνολο με συνοχή, παρά το γεγονός ότι θα του λείπουν οι δύο "εγκέφαλοι" στον άξονα και ένας εξαιρετικά φορμαρισμένος μεσοεπιθετικός. Ο Σαμασέκου θα πάρει ξανά φανέλα βασικού και αναζητείται ο παρτενέρ του. Θα μπορούσε να είναι ο Κασάμι ή να δούμε έκπληξη με τον Ντόη σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Ο Μίτσελ πάντως... τραβούσε τα μαλλιά του με την αποβολή του Μπιέλ στην OPAP Arena. Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορούσε να πιστέψει την ατυχία του, καθώς ο συμπατριώτης του είδε την κόκκινη κάρτα την ώρα που ο 59χρονος τεχνικός ετοιμαζόταν να τον βγάλει αλλαγή!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήρε την... ταυτότητα του Αλμέιδα ο Μίτσελ- Τους εξέθεσε ο Φορτούνης - "Καμπανάκι" παρά τον θρίαμβο!

 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags