Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Ο αναμορφωτής του Παναθηναϊκού έχει ονοματεπώνυμο: Ιβάν Γιοβάνοβιτς - Όπως ο Ζοτς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-13 13:08:00

Ο αναμορφωτής του Παναθηναϊκού έχει ονοματεπώνυμο: Ιβάν Γιοβάνοβιτς - Όπως ο Ζοτς!

Του Χρήστου Δημόπουλου
Ο αναμορφωτής του Παναθηναϊκού έχει ονοματεπώνυμο: Ιβάν Γιοβάνοβιτς - Όπως ο Ζοτς!

Ήταν ο λόγος που ο κόσμος ασχολήθηκε ξανά με το ποδόσφαιρο. Που γέμισε ξανά τη Λεωφόρο και επανέφερε το χαμόγελο στον Πράσινο λαό. Όλα αυτά τα πέτυχε χωρίς να πάρει πρωτάθλημα, παλεύοντας για την Ευρώπη και κατακτώντας μόνο ένα Κύπελλο. Δεν ήταν όμως ο τίτλος που τα άλλαξε όλα.

 

Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Υπάρχουν καλοί, μέτριοι και κακοί προπονητές. Υπάρχουν προπονητές που ταιριάζουν σε κάποιες ομάδες και σε κάποιες άλλες όχι. Ωστόσο υπάρχει και μία μικρή κατηγορία προπονητών, που όταν συναντηθούν με ένα κλαμπ, το αποτέλεσμα που προκύπτει κρίνεται... αφύσικο.

Ακριβώς αυτή η σύνδεση έγινε στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, όταν τα ηνία ανέλαβε το μακρινό 1999 ο ΜΥΘΟΣ Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είναι η "χημεία", οι συνθήκες, το μέγεθος συλλόγου και προπονητή, που κάνουν κάθε "ταβάνι" να τρυπιέται. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί τώρα και στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό με τον σπουδαίο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής είναι κάτι παραπάνω από ένας τεχνικός. Είναι, στην πραγματικότητα, ο αναμορφωτής του τμήματος!

Ο Γιοβάνοβιτς ήταν ο λόγος που ο κόσμος του Τριφυλλιού ασχολήθηκε ξανά με το ποδόσφαιρο. Που γέμισε ξανά τη Λεωφόρο και επανέφερε το χαμόγελο στον Πράσινο λαό. Που ακόμα και το χάσμα με τη διοίκηση κάλυψε σ' ένα βαθμό, χωρίς φυσικά κανείς να ξεχνά τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Όλα αυτά τα πέτυχε ο Σέρβος χωρίς να πάρει πρωτάθλημα, παλεύοντας για την Ευρώπη και κατακτώντας μόνο ένα Κύπελλο. Δεν ήταν όμως ο τίτλος που τα άλλαξε όλα. Ο κόσμος είχε έρθει και πάλι κοντά στον Παναθηναϊκό και είχε γυρίσει πίσω στο γήπεδο, πριν καν έρθει το περσινό Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Δεδομένα, υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές. Κανένας όμως δεν θα είχε στον Παναθηναϊκό την επίδραση που είχε στην πράξη ο Γιοβάνοβιτς. Όποιος πάει στο γήπεδο και δει την ομάδα στη Λεωφόρο, θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη μοναδική σύνδεση της κερκίδας με τον Ιβάν. Μία σύνδεση αμφίδρομη, μοναδική, που μόνο με την αντίστοιχη του Ζοτς -όπως προείπαμε- μπορεί να συγκριθεί.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο καλύτερος σέντερ φορ στην Ελλάδα - Από... άμπαλος, έγινε Φωτάρας - Δίκαια πρώτος ο Παναθηναϊκός

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags