Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ανατροπή με τον... τελειωμένο στο Λιμάνι - Το πήρε πάνω του ο Μίτσελ με Φορτούνη - Πάγκο η μεταγραφή!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-14 18:40:00

Ανατροπή με τον... τελειωμένο στο Λιμάνι - Το πήρε πάνω του ο Μίτσελ με Φορτούνη - Πάγκο η μεταγραφή!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ανατροπή με τον... τελειωμένο στο Λιμάνι - Το πήρε πάνω του ο Μίτσελ με Φορτούνη - Πάγκο η μεταγραφή!

Για ποιον πήγε κόντρα σε όλους και δικαιώθηκε απόλυτα; Ο Ισπανός προπονητής όχι μόνο... έστρωσε τους Πειραιώτες, αλλά κατάφερε με τις προσωπικές του επιλογές να φτιάξει ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ, με το οποίο πλέον διεκδικεί επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Η νίκη με 3-1 στην έδρα της ΑΕΚ «εκτόξευσε» ψυχολογικά τον Ολυμπιακό και αποτέλεσε την απόλυτη απόδειξη –για όσους δεν το πίστευαν- ήδη ότι οι Ερυθρόλευκοι παραμένουν δυνατά στη μάχη του τίτλου και δεν στοχεύουν σε τίποτα λιγότερο από τη διατήρηση των σκήπτρων τους ενόψει των Πλέι οφ.

Σημαντική συμβολή στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας  έχουν παίκτες που βελτίωσαν αισθητά τις επιδόσεις τους το τελευταίο διάστημα και βγήκαν μπροστά, ειδικά στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Πρώτος και… καλύτερος ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος ναι μεν έχει περάσει μία σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, αποδεικνύει όμως ότι όταν αυτός είναι καλά, ο Ολυμπιακός ανεβαίνει αυτόματα επίπεδο. Η αγωνιστική αναγέννηση του Έλληνα άσου φάνηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς θα μπορούσε άνετα να έχει «καθαρίσει» το παιχνίδι με τουλάχιστον μία ασίστ εάν οι συμπαίκτες του ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε μία αριστουργηματική μπαλιά που έβγαλε στον Ροντινέι πάνω από την αντίπαλη άμυνα. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να αστόχησε αλλά οι οπαδοί του Ολυμπιακού έμειναν «αποσβολομένοι» από την έμπνευση του Φορτούνη. Βλέπετε, δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές ικανοί να κάνουν τέτοια «μαγικά» σε αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου.

Κόντρα στην ΑΕΚ ο Φορτούνης έβγαλε την ασίστ που… χρωστούσε, μιάς και ο Μπακαμπού αξιοποίησε την πάσα του στην πλάτη της άμυνας και σκόραρε για το 2-0. Ωστόσο, αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από την παρουσία του «Φόρτου» στην OPAP Arena ήταν η μαχητικότητά του και τα πολλά τρεξίματα που έβγαλε ακόμα και στη φάση της άμυνας. Ο 30χρονος άσος είναι ξανά εδώ, νιώθει σημαντικό μέλος της ομάδας και τα δίνει όλα. Αυτό προφανώς πιστώνεται τόσο στη δουλειά του ίδιου του παίκτη, αλλά και του Μίτσελ!

Η επιστροφή του Μπα και οι… απαντήσεις του Ρέαμπτσιουκ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει δύο ντέρμπι δεχόμενος μόλις ένα γκολ, και αυτό μόνο όταν έμεινε με δέκα παίκτες απέναντι στην ΑΕΚ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μπα – Ντόη έβγαλε «ασπροπρόσωπο» τον Μίτσελ και κάλυψε επάξια την απουσία του Παπασταθόπουλου.

Ειδικά ο Μπα μοιάζει με… μεταγραφή, αφού απουσίασε για μήνες από την αγωνιστική δράση και έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Ουσιαστικά το μόνο σοβαρό λάθος του Σενεγαλέζου στα τελευταία ματς ήταν ότι «έχασε» τον Σπόραρ, δίνοντας το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη από τις λιγοστές ευκαιρίες του για γκολ στο Φάληρο. Κατά τα άλλα, ο 27χρονος στόπερ τα πηγαίνει μία χαρά, δικαιώνει τον Μίτσελ που τον εμπιστεύτηκε και βάζει υποψηφιότητα για να κρατήσει τη θέση του στην ενδεκάδα ακόμα και μετά την επιστροφή του Παπασταθόπουλου.

Τέλος δεν έχει περάσει απαρατήτηρη η άνοδος στην απόδοση του Ρέαμπτσιουκ, η οποία περιέργως συνέπεσε με τη μεταγραφή του Ραμόν!

Όταν ο Βραζιλιάνος έκανε τα πρώτα του ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα και άφησε καλές εντυπώσεις, ο Ρέαμπτσιουκ βρήκε πάλι τον καλό του εαυτό και κατέγραψε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις στα περασμένα ντέρμπι. Δεν ξέρουμε αν ήταν θέμα… ανταγωνισμού ή αν απλώς ο Μολδαβός χρειαζόταν ανάσες, πάντως εμφανίζεται φρέσκος, τακτικά πειθαρχημένος και πιστώνεται σούπερ εμφανίσεις κόντρα σε ζόρικους αντιπάλους όπως οι Παλάσιος και Άμραμπατ.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό αντιμετώπισε κάποια προβλήματα από τον Παλάσιος στο πρώτο ημίχρονο αλλά τον «έσβησε» στο δεύτερο, ενώ κόντρα στην ΑΕΚ αποτέλεσε τον κύριο λόγο που ο Άμραμπατ δεν φάνηκε καθόλου, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στο 66’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρέαμπτσιουκ φαίνεται να χτίζει πολύ καλή χημεία με τον Κανός στο αριστερό άκρο, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο δίδυμο σε επίθεση και άμυνα, γεγονός που δίνει ακόμα περισσότερους «πόντους» στην εκτίμηση του Μίτσελ για τον Μολδαβό μπακ σε σχέση με τον Ραμόν. Ειδικά από τη στιγμή που ο Κανός μοιάζει να είναι ο πιο φορμαρισμένος εξτρέμ της ομάδας και δεν πρόκειται να βγει από την ενδεκάδα όσο εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα Καραπαπά με "καρφιά" και φωτογραφία Πασχαλάκη - "Ζουν μέσα στο φόβο..." (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags