Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Η πιο προκλητική απόφαση Νταμπάνοβιτς - Ήθελε να... νικήσει τον ΠΑΟ - Διαιτησία σκάνδαλο για ΑΕΚ! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-20 00:14:00

Η πιο προκλητική απόφαση Νταμπάνοβιτς - Ήθελε να... νικήσει τον ΠΑΟ - Διαιτησία σκάνδαλο για ΑΕΚ! (Vid)

του Νίκου Στεργίου
Η πιο προκλητική απόφαση Νταμπάνοβιτς - Ήθελε να... νικήσει τον ΠΑΟ - Διαιτησία σκάνδαλο για ΑΕΚ! (Vid)

Κι όμως, ξεπέρασε τον εαυτό του με αυτό το σφύριγμα στη Φιλαδέλφεια. Ο διαιτητής δεν έπαιξε απλά έδρα, αλλά προσπάθησε μόνος του να καθαρίσει το παιχνίδι και έκανε τα πάντα για να το πετύχει. Η τελευταία του απόφαση βέβαια, ξεπέρασε κάθε όριο.

Η ΑΕΚ αντέδρασε έντονα στον ορισμό του Νταμπάνοβιτς για το κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο μετά το παιχνίδι αποδεικνύεται ότι μάλλον η Ένωση... επιβίωσε στο ματς εξαιτίας των αποφάσεων του Μαυροβούνιου διαιτητή. Όχι μόνο αυτό, αλλά αν δεν υπήρχε VAR οι Κιτρινόμαυροι πιθανότατα θα είχαν φύγει νικητές στις καθυστερήσεις εξαιτίας της λανθασμένης υπόδειξης πέναλτι υπέρ τους. Σε μία φάση που όχι μόνο δεν υφίσταται πέναλτι, αλλά ακόμα και το κόρνερ, από το οποίο προήλθε η φάση, ήταν λάθος καθώς η μπάλα έφυγε εκτός αγωνιστικού από το κεφάλι παίκτη της ΑΕΚ!

Το πιο τρελό από όλα είναι ότι ο διαιτητής δεν πήγε καν στο ριπλέι για να τσεκάρει τη φάση ως ορίζουν οι κανονισμοί. Μάλλον... ο VAR του είπε ότι το σφύριγμά του ήταν τόσο εκτός τόπου και χρόνου που θα ήταν χάσιμο χρόνου να κοιτάξει το ριπλέι. "ΟΚ δεν είναι πέναλτι, συνεχίζουμε"... είπε ο Νταμπάνοβιτς και απλά έδωσε συνέχεια στο ματς. Αφού πείσθηκε τόσο εύκολα ότι έκανε λάθος, τότε γιατί έδωσε το πέναλτι σε πρώτο χρόνο; Τόσο πολύ... πίστευε στην απόφασή του!

 


Η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν σκανδαλώδης. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο πέναλτι στις  καθυστερήσεις, αλλά σε όσα έκανε σε ολόκληρο το παιχνίδι. Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 11 παίκτες, όταν ο Άμραμπατ σχεδόν... προσπαθούσε προκλητικά να αποβληθεί. Ο Μαροκινός πήρε την πρώτη κίτρινη κάρτα και εν συνεχεία έκανε σκληρό φάουλ στον Χουάνκαρ για κάρτα στο 32'.

 

Αφού τη γλίτωσε μία φορά, είπε να το ξαναδοκιμάσει. Χερούκλα με πρόθεση στο 43΄ αλλά και πάλι δεν αποβλήθηκε! Ε, αφού ο διαιτητής δεν τον έβγαζε από το γήπεδο, αποφάσισε να το κάνει ο προπονητής του και τον απέσυρε στο ημίχρονο.

 


Πρέπει βέβαια να διευκρινίσουμε ότι από τη στιγμή που είχαμε να κάνουμε με κίτρινες κάρτες και όχι απευθείας κόκκινη, ο VAR δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει και να στείλει τον Άμραμπατ στα αποδυτήρια, όπως έκανε (μάλλον σωστά) με τον Τσόκαϊ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

 


Για να μην "κράζουμε" μόνο τον Νταμπάνοβιτς και αποθεώνουμε τον VAR, πρέπει να αναφερθούμε στη φάση του 36', όταν αμφότεροι τα έκαναν "σαλάτα". Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν δόθηκε πέναλτι το απλωμένο χέρι του Χατζισαφί μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ. Πώς είναι δυνατόν να είδαν αυτή τη φάση σε ριπλέι και να μην έδωσαν αυτό το πέναλτι, στην εποχή του VAR που κάθε υποψία χεριού εξετάζεται εξονυχιστικά; Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαθμολογία Πλέι οφ: Γερό "ντου" Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για τίτλο - Ντερμπάρα την επόμενη αγωνιστική!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags