Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Συμφωνία Σαββίδη με Βιεϊρίνια - 7 συμβόλαια που "καίνε" στον ΠΑΟΚ, τέλος top όνομα - Συζητήσεις με 10αρι!
| 2023-03-26 14:30:00

Συμφωνία Σαββίδη με Βιεϊρίνια - 7 συμβόλαια που "καίνε" στον ΠΑΟΚ, τέλος top όνομα - Συζητήσεις με 10αρι!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Συμφωνία Σαββίδη με Βιεϊρίνια - 7 συμβόλαια που "καίνε" στον ΠΑΟΚ, τέλος top όνομα - Συζητήσεις με 10αρι!

Οι εκκρεμότητες για το καλοκαίρι, ο γρίφος με Ολιβέιρα (κι όχι μόνο) και το deal που θέλουν άπαντες στην Τούμπα. Το Sportdog αναλύει τα πάντα για τα 7 συμβόλαια που τελειώνουν το καλοκαίρι στο Δικέφαλο του Βορρά!

 

ΠΑΟΚ: Αντρέ Βιεϊρίνια και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι μονοετή συμβόλαια με τον Δικέφαλο του Βορρά, κάτι που σημαίνει ότι σε λίγους μήνες από σήμερα μένουν αμφότεροι ελεύθεροι. 

Ο Βιεϊρίνια είχε πει σε ανύποπτο χρόνο μες στον Ιανουάριο, ότι επιθυμία του είναι να παραμείνει στον ΠΑΟΚ ανεξαρτήτως του αν θα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο ή όχι. Άρα, η όποια κουβέντα μαζί του είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέλλον του ως αθλητής. Μόνο αν γυρίσει η... γη ανάποδα, θα δούμε τον Βιεϊρίνια να φεύγει από την Τούμπα χωρίς να παίρνει κάποιο πόστο στην ομάδα και αυτό αποτελεί προσωπική δέσμευση και του Ιβάν Σαββίδη προς τον Πορτογάλο!

Στον αντίποδα, ο Μπίσεσβαρ έχει φέτος έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο σε σχέση με πέρσι, όταν τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν ήταν βασικός και αναντικατάστατος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η άνοδος του Κωνσταντέλια τον έχει καταστήσει καθαρά πλέον εναλλακτική επιλογή, με όλα τα δεδομένα να τον οδηγούν στο οριστικό τέλος της σχέσης του με τον ΠΑΟΚ. Δύσκολα κάτι τέτοιο μπορεί ν' ανατραπεί προσεχώς.

Η κατηγορία με τα συμβόλαια που έχουν όψιον +1

Μία άλλη κατηγορία συνιστούν οι Ομάρ Ελ Καντουρί και Μπράντον Τόμας. Στα συμβόλαια και των δυο υπάρχει οψιόν για την επέκτασή τους. Ο 27χρονος Ισπανός επιθετικός συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι για 1+1 χρόνο, με τον ΠΑΟΚ να έχει το δικαίωμα να τον κρατήσει. Γενικώς, στην Τούμπα υπάρχει ικανοποίηση για την παρουσία του και γι' αυτό και το πιθανότερο με βάση τα τωρινά δεδομένα, είναι ο Λουτσέσκου ν' ανάψει το "πράσινο φως" για την παραμονή του Τόμας.

Όσον αφορά τον Ελ Καντουρί τα πράγματα είναι κάπως πιο μπερδεμένα. Κάνεις στον ΠΑΟΚ δεν αμφισβητεί την ποιότητα του Μαροκινού, ωστόσο η ευπάθειά του σε τραυματισμούς τον έχει πολύ συχνά (σχεδόν μόνιμα για ν' ακριβολογούμε φέτος) παροπλισμένο. Επομένως, εδώ η τελική απόφαση κρίνεται πιο σύνθετη.

Κεφάλαιο Ολιβέιρα και των δανεικών Κούρτιτς - Ντάντας

Πάμε τώρα και στον Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός κάνει πολύ καλή και σχετικά γεμάτη (για τα δεδόμενα του κιόλας) χρονιά, δείχνοντας ότι συνιστά τοπ περίπτωση φορ. Η εισήγηση του Λουτσέσκου είναι ο Ολιβέιρα να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, ακόμη κι αν το καλοκαίρι αποκτηθεί κι άλλος επιθετικός για τη γραμμή κρούσης των Ασπρόμαυρων, ωστόσο για την ώρα υπάρχει διαφορά στο οικονομικό.

Επόμενη κατηγορία οι δανεικοί Γιασμίν Κούρτιτς και Τιάγκο Ντάντας. Στο τέλος της σεζόν, όταν λήγει το συμβόλαιο δανεισμού του στον ΠΑΟΚ, ο Κούρτιτς μένει ελεύθερος και από την Πάρμα που διατηρεί τα δικαιώματα του. Άρα εδώ ο Δικέφαλος έχει δύο δρόμους. Είτε να μην κάνει καμία επαφή με τον παίκτη, είτε να καθίσει στο τραπέζι μαζί του για νέο συμβόλαιο. Δύσκολα θα συμβεί το δεύτερο, με το δεύτερο σενάριο να είναι μακράν το επικρατέστερο.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ θέλει ξεκάθαρα να κρατήσει τον Τιάγκο Ντάντας στην Τούμπα και μετά το τέλος του δανεισμού του από την Μπενφίκα. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει ο Ζοσέ Μπότο, θα πρέπει να έχει κλείσει το θέμα του πριν τα τελικά του Euro U-21 του καλοκαιριού, στα οποία ο Ντάνας θα συμμετέχει με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Σύμφωνα με τη ρήτρα που έχει μπει από τους Αετούς, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταβάλει στην Μπενφίκα 4 εκατ. ευρώ για το 50% ή 7 εκατ. ευρώ για το σύνολο των δικαιωμάτων του Τιάγκο Ντάντας.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συμφώνησαν ο ένας πρωτάθλημα, ο άλλος Κύπελλο - Ανώτερος Ολυμπιακός - Συνάντηση Σαββίδη-Μελισσανίδη"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags