Facebook Pixel Super League: "Συμφώνησαν ο ένας πρωτάθλημα, ο άλλος Κύπελλο - Ανώτερος Ολυμπιακός - Συνάντηση Σαββίδη-Μελισσανίδη"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-25 10:00:00

"Συμφώνησαν ο ένας πρωτάθλημα, ο άλλος Κύπελλο - Ανώτερος Ολυμπιακός - Συνάντηση Σαββίδη-Μελισσανίδη"!

του Γιώργου Κτενά
"Συμφώνησαν ο ένας πρωτάθλημα, ο άλλος Κύπελλο - Ανώτερος Ολυμπιακός - Συνάντηση Σαββίδη-Μελισσανίδη"!

"Να παρέμβει η διοίκηση για... Φιλιππινέζες και την παραδιοίκηση"! Τοποθέτηση που θα συζητηθεί για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον... πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στους μεγάλους. Θα τελειώσει ομαλά η σεζόν; Οι απαντήσεις στο sportdog.gr.

Ολυμπιακός: Στις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε, με δηλώσεις του στο sportdog, ο Μανώλης Γαβαθιωτης, δημοσιογράφος που ασχολείται εδώ και χρόνια με το ρεπορτάζ των Πειραιωτών.

Τι είπε για όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ, ποιο είναι το σχόλιό του για το τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και ποια είναι η δική του πληροφόρηση για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

"Δραματικά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν... - Φιλιππινέζες στην ΕΠΟ - Συνάντηση Σαββίδη-Μελισσανίδη"

"Το θέμα για εμένα είναι ότι αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ, μιλάω για την παραδιοίκηση της ΕΠΟ που κάνει κουμάντο, εκμεταλλεύεται την εκπληκτική απάθεια και αδυναμία τής κυβέρνησης να παρέμβει και να βάλει σε τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, λαμβάνω δεκάδες μηνύματα από αναγνώστες και φίλους ότι μπορεί να έχουμε πολύ δραματικά γεγονότα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δεν προμηνύει αισιόδοξες εξελίξεις. Και να ευχηθούμε όλοι όχι να πρυτανεύσει η λογική, αλλά να γίνει μια παρέμβαση, κάτι που να μην το περιμένει κανείς και να δώσει λύσεις. Μόνο από την κυβέρνηση μπορεί να δοθεί και όχι από ποδοσφαιρικούς φορείς", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο ο Μ. Γαβαθιώτης και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Οι εξελίξεις είναι γνωστές, υπάρχει μια συμμορία που παραδιοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει βάλει Φιλιππινέζες στην ΕΠΟ και ζουν από τις παράνομες δραστηριότητες της παραδιοίκησης της ΕΠΟ. Με μισθούς 15.000 και άνω, υποταγμένοι, να εξυπηρετούν τις εντολές και διαταγές της παραδιοίκησης. Που είναι γνωστή και την ξέρουν όλοι - Αυτά είναι πράγματα γνωστά και χιλιογραμμένα".

Γίνεται πιο σαφές αυτό;

"Είχα αποκαλύψει τη συνάντηση που είχε γίνει προ μηνών, ανάμεσα σε Ιβάν Σαββίδη και Μελισσανίδη, όταν αποφάσισαν ότι ο ένας θα πάρει πρωτάθλημα και ο άλλος το Κύπελλο. Κι αυτό το ρεπερτόριο ακολουθούν μέχρι σήμερα, χωρίς να υπάρχει θέση για τρίτο. Αν κάτι πάει στραβά στη συμφωνία και εμφανιστεί τρίτος, Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός δηλαδή, θα χαλάσουν το πρωτάθλημα. Τι μπορεί να γίνει; Να παρέμβει η κυβέρνηση, όπως έχω πει ήδη. Να ορίσει ανθρώπους που θα έχουν τα εχέγγυα για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Αυτό μπορεί να γίνει με διοικούσα επιτροπή και σε συνδυασμό με ΟΕΥΦΑ και ΦΙΦΑ. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι να βάλει τάξη. Δεν είναι δυνατόν όταν κάποιος κάνει καταγγελία, επώνυμα, ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και του Ολυμπιακού, ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ απειλήθηκε εν ψυχρώ και κανείς να μην παρεμβαίνει. Αυτό δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης που θέλει να λύσει τα προβλήματα. Βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις εν γνώση της. Αύριο που θα χρειαστεί να συζητάμε για δραματικά θέματα στον χώρο του ποδοσφαίρου, θα βγει κάποιος Γεραπετρίτης και θα πει ότι δεν ήξερε".

"Ο Μαρινάκης κοιτάζει το συμφέρον του... - Να του κάνουν πρόταση μορφής - Ακόλουθος της ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ"

Ο Μαρινάκης πήρε θέση πάντως αξιοποιώντας και τον θεσμικό του ρόλο.

"Ο Μαρινάκης κοιτάζει και την ομάδα του αλλά μαζί κοιτάζει το συμφέρον τού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δυστοκούν και διαχωρίζουν τη θέση τους, αλλά πήγαν στο ταμείο να πάρουν τα λεφτά από το στοίχημα. Όταν άνοιξε το ταμείο και τους κάλεσαν, πήγαν πρώτοι. Ο Μαρινάκης θέλουν ή δεν θέλουν είναι πρόεδρος τής Σούπερ Λιγκ, τον ψήφισαν και αναδείχθηκε πρόεδρος. Αν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν τον θέλουν ας κάνουν πρόταση μομφής. Τι θα βγάλουν;".

Να πάμε και στα αγωνιστικά;

"Δεν μπορώ να μιλήσω για το αγωνιστικό όταν όλα κρίνονται από τη διαιτησία. Ο ΠΑΟΚ πήρε πέναλτι σε φάση που δεν υπήρχε επαφή. Άρα για ποιο αγωνιστικό να μιλήσω; Ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο ρόστερ και το πιο ποιοτικό, δεν αμφισβητείται η ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Αλλά έχουν αποφασίσει να πάρει ο ένας το πρωτάθλημα και ο άλλος το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ έχει καταντήσει να είναι ακόλουθος της ΑΕΚ. Αν δουν ότι θα το πάρει άλλος, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να χαλάσουν τη διοργάνωση".

 

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνω-κάτω το ελληνικό ποδόσφαιρο - "Κολωτούμπα" Μπέου; - "Φοβούνται" Μαρινάκη, αποφάσισε ο ΠΑΟ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags