Facebook Pixel ΠΑΟΚτσήδες και ΑΕΚτζήδες έστειλαν μήνυμα κατά της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ μέσα στην Τούμπα
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-23 10:49:00

ΠΑΟΚτσήδες και ΑΕΚτζήδες έστειλαν μήνυμα κατά της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ μέσα στην Τούμπα

Sportdog Team
ΠΑΟΚτσήδες και ΑΕΚτζήδες έστειλαν μήνυμα κατά της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ μέσα στην Τούμπα

Ο αγώνας έγινε κάτω από ένα αντιπολεμικό κλίμα, την ίδια ώρα μαινόταν ο πόλεμος στη Βαγδάτη, δυο μέρες πριν Αμερικανικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Ιράκ.

22-3-2003. Στην Τούμπα η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, στην 24η αγωνιστική. Όπως θυμάται η σελίδα "Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ", η Ένωση βρισκόταν στην τρίτη θέση, -4 από τον δεύτερο Ολυμπιακό και -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ ήταν πέμπτος στο -4 από την ΑΕΚ ήθελε οπωσδήποτε νίκη για να την πλησιάσει στον πόντο για την διεκδίκησή της τρίτης θέσης που οδηγούσε σε προκριματικά Champions league.

 Οι δυο ομάδες είχαν κληρωθεί να αγωνιστούν μαζί και στον ημιτελικό κυπέλλου. Ο αγώνας έγινε κάτω από ένα αντιπολεμικό κλίμα, την ίδια ώρα μαινόταν ο πόλεμος στη Βαγδάτη, δυο μέρες πριν Αμερικανικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Ιράκ. Πριν την έναρξη του αγώνα μικρά παιδιά μαζί με τις δυο ομάδες έδωσαν το δικό τους συμβολικό στίγμα κατά του πολέμου.

 Το παιχνίδι κύλησε με καλύτερη την ΑΕΚ, η οποία βολευόταν και με ισοπαλία, έχασε αρκετές ευκαιρίες και κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 91ο λεπτό με σουτ από πλάγια θέση του Δημήτρη Ναλιτζή, κεραυνοβολώντας τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Ηλία Ατματσίδη. Στον ΠΑΟΚ εκείνη τη μέρα εκτός του Ατματσίδη αγωνίστηκαν και οι Παντελής Καφές, Δημήτρης Μάρκος, Γιάννης Οκκάς και Κόφι Αμπονσά οι οποίοι φόρεσαν και την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ μείωσε στους -5 από τον Παναθηναϊκό, που ήρθε ισόπαλος 0-0 στα Γιάννενα, ενώ έβγαλε εκτός διεκδίκησης της τρίτης θέσης οριστικά τον ΠΑΟΚ ο οποίος βρέθηκε στο -7 από την ένωση.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags