Facebook Pixel Ολυμπιακός - Χάμες Ροντρίγκες: Στην έξοδο από Ολυμπιακό ο Χάμες; - Συμβόλαιο με 4 εκατ. - Παιδί με την μπάλα - "Αλλάζει επίπεδο"
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-29 10:00:00

Στην έξοδο από Ολυμπιακό ο Χάμες; - Συμβόλαιο με 4 εκατ. - Παιδί με την μπάλα - "Αλλάζει επίπεδο"

του Γιώργου Κτενά
Στην έξοδο από Ολυμπιακό ο Χάμες; - Συμβόλαιο με 4 εκατ. - Παιδί με την μπάλα - "Αλλάζει επίπεδο"

Ο διεθνής Κολομβιανός άσος αποτελεί σχεδόν καθημερινά πρωταγωνιστή στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αν και ο λόγος σήμερα δεν είναι άλλος από το ενδιαφέρον που υπάρχει από Τουρκία (Γαλατασαράι και Μπεσίκτας), για την απόκτησή του.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν όλοι στο Λιμάνι με τις εμφανίσεις που κάνει ο Χάμες Ροντρίγκες με την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς είναι δεδομένο ότι το επίπεδό του είναι για πολύ ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα, υψηλότερων απαιτήσεων.

Ο διεθνής Κολομβιανός σταρ ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα στην 11άδα του Ολυμπιακού, καθώς η ποιότητά του είναι τέτοια που κάνει συμπαίκτες και αντιπάλους να τον χαζεύουν με την μπάλα στα πόδια. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται κοντά στα 9 εκατ. ευρώ παρά τα 31 του χρόνια και στο Λιμάνι έχει 22 συμμετοχές, 5 γκολ και 6 ασίστ μέχρι στιγμής.

Ο Χάμες είναι ένα... παιδί με την μπάλα στα πόδια, θέλει μια μπάλα μόνος του μέσα στο γήπεδο, ξέρει να την κουλαντρίσει και να την κυκλοφορήσει, αν και αυτό τον κρατάει μακριά από την περιοχή όταν πηγαίνει ακόμα και ως 6άρι για να πάρει την πρώτη πάσα. Θα μπορούσε, δηλαδή, να έχει περισσότερα γκολ, αλλά προφανώς δεν είναι παίκτης για να του κάνεις συστάσεις...

Το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι αλλά υπάρχει η δυνατότητα για να υπογράψει έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα. Κάτι που, προφανώς, εύχονται όλοι, αλλά στον βαθμό που επίσημα δεν έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση για έναν ακόμα χρόνο, εμφανίζονται οι μνηστήρες από την Τουρκία!

Οπως αναφέρει ο Τύπος στη γειτονική χώρα ο στόχος των Γαλατασάραι και Μπεσίκτας είναι να τον κάνουν δικό τους για τουλάχιστον έναν χρόνο και σκοπεύουν να του προσφέρουν συμβόλαιο με 4 εκατομμύρια ευρώ.

"Θα πληρώσει η Μπεσίκτας τον Ολυμπιακό; - Για αυτό ανανέωσε στο Λιμάνι - Τι να κάνει με αυτό το υλικό;"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κούλη, που γνωρίζει το τουρκικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να δούμε κατά πόσο μπορεί να έχει βάση αυτό το ρεπορτάζ - Αν και από το Λιμάνι έτσι κι αλλιώς υποβαθμίζουν πολύ τέτοιες πληροφορίες.

"Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τη θέση που θα έχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Ενώ η πληροφορία αναφέρει ότι ο Χάμες έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του πριν από 2-3 μήνες με τον Ολυμπιακό, άρα χρειάζονται και χρήματα προς την ομάδα για να αποχωρήσει ο Κολομβιανός", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Επίσης πρέπει να δούμε και τις ανάγκες του Ολυμπιακού, ειδικά αν έχει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ φέτος. Ο Ολυμπιακός ανανέωσε μαζί του για να στηθεί γύρω του ο βασικός κορμός της ομάδας. Από την άλλη η Μπεσίκτας δεν πηγαίνει για Τσάμπιονς Λιγκ, άρα γιατί να φύγει; Για τη Γαλατασαράι, που βγαίνει Τσάμπιονς Λιγκ, και έχει καλύτερο υλικό, το καταλαβαίνω. Στη Μπεσίκτας με το υλικό που έχει, τι να κάνει;".

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Χάμες ήρθε στον Ολυμπιακό ακριβώς για να παίζει πολύ - Γιατί ενδιαφέρον για εκείνον το περασμένο καλοκαίρι υπήρχε από πολλές και διαφορετικές ομάδες. Ήρθε στην Ελλάδα όμως για να κάνει restart στην ευρωπαϊκή του καριέρα, αλλά και για να χτιστεί γύρω από εκείνον (που θα έπαιζε σε φουλ ρυθμό) η εθνική ομάδα της χώρας του - Στην Κολομβία ο Ροντρίγκες είναι κάτι σαν εθνικός ήρωας και θέλουν να στήσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γύρω από αυτόν.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Φράγκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να ερμηνεύσουμε αυτή την απόφαση του Χάμες, αφού είναι σαφές ότι η Εθνική ομάδα που ετοιμάζει ο Νέστορ Λορέντζο στην Κολομβία χτίζεται πάνω στον Ροντρίγκες.

"Να χτίσει πάνω στον Χάμες ο Ολυμπιακός - Ανεβάζει επίπεδο την ομάδα - Δεν θα μπορεί να τον αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα"

Πώς τον βλέπεις στον Ολυμπιακό;

"Δεν είναι ο Χάμες που ξέραμε, αλλά ξεχωρίζει για την ποιότητά του σε τομείς που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να χτιστεί από το μηδέν με άξονα τον Χαμές".

Για να έχει ένα νόημα αυτό, να χτιστεί γύρω από τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να μείνει και μετά το τέλος της σεζόν. Το βλέπεις εφικτό;

"Οι Κολομβιανοί το θέλουν γιατί ξέρουν ότι θα παίζει 100% βασικός και θα έχει ηγετικό ρόλο - Άρα θα είναι έτοιμος και για την Εθνική. Τώρα, βέβαια, αν θέλει ο ίδιος να πάρει παραπάνω χρήματα, δεν μπορεί να γίνει κάτι. Αγαπάει την Εθνική, τον κόσμο της Κολομβίας, αλλά τι θα αποφασίσει για το μέλλον του είναι κάτι προσωπικό. Ο Χάμες είναι τεράστιο μέγεθος ως μονάδα, ως ποδοσφαιρική οντότητα, ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό".

Στον Ολυμπιακό, πάντως, βγάζει τεράστια ποιότητα

"Την βγάζει τώρα που δεν είναι στο 100%. Αν φτάσει στο 100% δεν ξέρω αν θα μπορεί να τον αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκότωσε" την ΑΕΚ και… πάει Ολυμπιακό - Υπογράφει για να μη φύγει τζάμπα - "Καλή σέντρα και overlap"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags