Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Έτσι "χτυπάει" πρωτάθλημα τη νέα χρονιά ο ΠΑΟΚ - Οι αποφάσεις... κλειδιά και οι μεταγραφές
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-31 16:20:00

Έτσι "χτυπάει" πρωτάθλημα τη νέα χρονιά ο ΠΑΟΚ - Οι αποφάσεις... κλειδιά και οι μεταγραφές

Sportdog Team
Έτσι "χτυπάει" πρωτάθλημα τη νέα χρονιά ο ΠΑΟΚ - Οι αποφάσεις... κλειδιά και οι μεταγραφές

Έρχεται... καυτό καλοκαίρι για τον Δικέφαλο του Βορρά

ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ μετά από την εντός έδρας νίκη επί του Αρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ έχει ανεβάσει για τα καλά ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και μπαίνει στο πιο σημαντικό σημείο της σεζόν όπου θα κριθούν όλα με φανερά υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν αρχίσει έστω και σε πρώιμο στάδιο να συζητούν και να σκέφτονται τις κινήσεις για τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου, που σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθούν και από την κατάληξη της τρέχουσας σεζόν. Η προεργασία για τις αποφάσεις σχετικά με το ρόστερ κρίνεται (και είναι) απαραίτητη και ήδη κάποιες κινήσεις μαρτυρούν ότι στον ΠΑΟΚ δεν βλέπουν μόνο το δέντρο, αλλά και το… δάσος.

Ποιοτικές προσθήκες, διατήρηση του πυρήνα

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος που έρχεται αναμένεται να είναι «καυτή» για τον ΠΑΟΚ έχοντας αρκετά ονόματα που απασχολούν ομάδες ανά την Ευρώπη κάτι που φαίνεται και από την αλλεπάλληλα δημοσιεύματα. Από τον Κοτάρσκι στον Κουλιεράκη και από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο στον Κωνσταντέλια, ενώ και το όνομα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς μετά και από την παρουσία του στο Μουντιάλ είναι πιθανό να φέρουν προτάσεις στους «ασπρόμαυρους».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρά το γεγονός ότι έχει πάρει θέση πως δεν σκέφτεται τίποτα περισσότερο από το επόμενο παιχνίδι, ως ένας οργανωτικός χαρακτήρας και προπονητής ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία του με φόντο το ρόστερ της νέας σεζόν κι αυτό που θέλει, είναι μία απλή αναβάθμιση κι όχι πολλές αλλαγές.

Ο Ρουμανος κοουτς θέλει να διατηρηθεί αυτός ο «σκληρός» πυρήνας του γκρουπ που δομείται φέτος από νωρίς και πάνω σε αυτόν τον πυρήνα και τα μέλη του κορμού της ομάδας να προστεθούν λίγες ποιοτικές πινελιές.

«Κλειδί» οι ανανεώσεις των συμβολαίων

Πριν τις προσθαφαιρέσεις όμως στο ρόστερ, προέχουν οι ανανεώσεις των συμβολαίων στον ΠΑΟΚ και ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις με παίκτες που ολοκληρώνονται τα συμβόλαια τους στο φινάλε της σεζόν, με πρώτη και πιο σημαντική περίπτωση αυτή του Νέλσον Ολιβέιρα.

Το ζήτημα της παραμονής του Πορτογάλου φορ παραμένει ανοιχτό και όπως έχετε διαβάσει στο ρεπορτάζ της LIVE SPORT υπάρχει ένα θετικό κλίμα και από την πλευρά του παίκτη, ενώ ο Λουτσέσκου έχει ζητήσει την παραμονή του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι μια υπόθεση που θα τελειώσει πριν το τέλος της σεζόν και φαίνεται πως θα χρειαστεί να ρίξει τις απαιτήσεις του ο Ολιβέιρα, έχοντας και έναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα πλέον.

Στην γραμμή κρούσης επίσης θετική είναι η εισήγηση του 54χρονου κόουτς και για τον Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός επιθετικός που μετράει ήδη εννέα γκολ φέτος και ο Λουτσέσκου ζήτησε να ενεργοποιηθεί η οψιόν που θα τον κρατήσει στον ΠΑΟΚ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο ίδιος θέλει να παραμείνει και φαίνεται πως δεν θα υπάρχει θέμα για να συνεχίσει στην Τούμπα.

Ξεχωριστή υπόθεση είναι το μέλλον του Αντρέ Βιεϊρίνια που θα αποφασίσει ο ίδιος στο τέλος της σεζόν, το αν θέλει να συνεχίσει να παίζει. Με τα τωρινά δεδομένα, δεν είναι απίθανο να παίξει έναν χρόνο ακόμα. Από εκεί και πέρα, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα για τα άλλα συμβόλαια που τελειώνουν.

Αυτό του Μπίσεσβαρ δεν φαίνεται πως υπάρχει τρόπος να συνεχίσει, όπως επίσης και αυτό του Γιάσμιν Κούρτιτς, ενώ σε ότι αφορά τον Ομάρ Ελ Καντουρί θα κριθεί ανάλογα με τα λεπτά συμμετοχής του μέχρι τέλους.

Οι δανεισμοί Τιάγκο Ντάντας και Τόμας Κεντζιόρα είναι επίσης μια διαφορετική κατηγορία για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Για τον Πορτογάλο χαφ υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Μπενφίκα και υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάσταση που ελέγχεται από πλευρά ΠΑΟΚ. Ειδικά για τον Ντάντας θα παίξει ρόλο η παραμονή του, στον μεταγραφικό σχεδιασμό και για ενδεχόμενη απόκτηση ενός χαφ.

Σε ότι αφορά τις προσθήκες, πολλά θα κριθούν από την εξέλιξη της σεζόν που τρέχει και από αυτές τις πιθανές αποχωρήσεις ή πωλήσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι. Ο Λουτσέσκου ιδανικά θα ήθελε να κρατήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ με την διοίκηση να θέλει να ικανοποιήσει τα αιτήματα του, ενώ κεντρική ιδέα με φόντο την αναβάθμιση είναι η ενίσχυση στην μεσαία γραμμή αλλά και η απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, που θα μπορεί να παίξει τόσο ως επιτελικός όσο και στα πλάγια, για να γίνεται μια πιο σωστή κατανομή χρόνου.

Όλα τα παραπάνω είναι πρώτες σκέψεις πρώιμες για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν και είναι πιθανό να υπάρξει αλλαγή ρότας μέχρι να τελειώσει αυτή η χρονιά και να αρχίσει η επόμενη.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβες" Μπαλτάκου: "Διπλό κακούργημα η λήψη και διάδοση του βίντεο με τη φούστα!" - Τι είπε για τον τελικό Κυπέλλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags