Facebook Pixel Χουάνγκ: Γκρίνια η ΑΕΚ - Ενδιαφέρον από Ατλέτικο Μαδρίτης
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-30 14:30:00

Αποκάλυψη για Χουάνγκ και υπογραφές με ΑΕΚ - "Μικρό καλάθι για μεταγραφή" - Φεύγει για Γερμανία;

του Παναγιώτη Νικολάου

Ο διεθνής νοτιοκορεάτης χαφ αποτελεί, ίσως, την καλύτερη μεταγραφή τού Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, καθώς είναι σαφές ότι ξεχωρίζει στην ερυθρόλευκη 11άδα και δεν αποκλείεται το προσεχές να υπάρχει ενόχληση για την παραχώρησή του.

Ολυμπιακός: Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ από τη στιγμή που έχει έρθει στο Λιμάνι, όταν ακόμα στην ομάδα υπήρχε ο Πέδρο Μαρτίνς και οι Ερυθρόλευκοι κινούνταν μεταγραφικά σε μεγάλο βαθμό με το καύσιμο που είχε αφήσει ο Μοντέστο.

Γιατί η λύση τού Χουάνγκ φαίνεται ότι είχε "παίξει" για τον Ολυμπιακό ήδη από τον Γενάρη του 2022 (όπως και για την ΑΕΚ, το ίδιο διάστημα, που ήθελε να υπογράψει μαζί του!), κάτι που σημαίνει ότι δεν έσκασε από το πουθενά το όνομά του το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα.

Ο μέσος από τη Νότια Κορέα άρχισε την καριέρα του από την Daejeon Citizen, από την οποία τον Ιανουάριο του 2019 πήρε μεταγραφή στους Vancouver Whitecaps του MLS (94 συμμετοχές, 15 γκολ, 13 ασίστ), ενώ στο μεσοδιάστημα είχε δοθεί δανεικός στην Asan Mugunghwa.

Τον Αύγουστο του 2020 τον αγόρασε η ρωσική Ρούμπιν Καζάν, με την οποία έκανε 38 συμμετοχές, πέτυχε έξι γκολ και μοίρασε επτά ασίστ. Τον Απρίλιο του 2022 ο 26χρονος επέστρεψε στη χώρα του για λογαριασμό της Σεούλ, λόγω του προβλήματος στο ποδόσφαιρο σε Ρωσία και Ουκρανία, με την οποία αγωνίστηκε σε δέκα ματς.

 

Στον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής έχει 31 συμμετοχές με 3 γκολ και 4 ασίστ, η τιμή του δυνητικά είναι στα 3,5 εκατ ευρώ στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι με τις εμφανίσεις του με Ολυμπιακό και Ν. Κορέα αν τεθεί θέμα πώλησης θα είναι κάτω από τα 12-15 εκατ. ευρώ!

Με αφορμή, μάλιστα την τελευταία του εμφάνιση εναντίον της Ουρουγουάης, το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιώρη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο σε Κίνα, ιαπωνία και την κορεατική χερσόνησο, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα.

"Καλύτερος παίκτης και βασικό γρανάζι - Μικρό καλάθι για μεταγραφή - "

"Ο Ιν Μπέομ ήταν ο καλύτερος παίκτης της εθνικής στο ματς με την Ουρουγουάη. Αντιθέτως τη χαμηλότερη βαθμολογία πήρε ο Ουί Τζο. Γίνεται προσπάθεια για ανανέωση στους Νοτιοκορεάτες από τον Γιούργκεν Κλίνσμαν με στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ασίας. Σε αυτή την ομάδα αποτελεί βασικό γρανάζι. Μην ξεχνάμε όμως ότι λείπουν οι τίτλοι και δεν αποτελεί την κορυφαία ομάδα της ηπείρου", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Τώρα αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν ότι θα φέρει μεγάλη πρόταση το καλοκαίρι κρατάω μικρό καλάθι. Το ίδιο είχα κάνει και με την περίπτωση του Γκάρι όταν παρουσιαζόταν ως «βόμβα» από τον Ολυμπιακό και είχα δηλώσει ότι θα φύγει νύχτα, ενώ ήταν μονίμως τραυματίας δύο χρόνια. Βέβαια τα ποσά έχουν ξεφύγει όταν ακούς ότι κοστολογούν 10 εκ. ευρώ τον Ιωαννίδη και 17 εκ. ευρώ τον Κωνσταντέλια".

Πού πιστεύεις ότι μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του, από την άποψη ότι ακούγεται ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού.

"Η Γερμανία είναι μία αγορά που συνέχεια παίρνει παίκτες από την Κορέα και θα μπορούσε να αποτελέσει την επόμενο σταθμό του Ιν Μπέομ. Όσο έπαιζε όμως στη Σεούλ δεν μου έδειξε ότι θα μπορέσει να ακολουθήσει τα χνάρια των Σον και Κιμ Μιν Τζάε, οι οποίοι παρεμπιπτόντως μάλωσαν άσχημα μετά τον αγώνα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 εκατομμύρια για Σουπερλιγκάτο φορ η Γκλάντμπαχ - Τον είχε διώξει ο Μαρτίνς - Μεταγραφή με 5 εκατ. ο Καμαρά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags