Facebook Pixel Υπουργείο Αθλητισμού: Αλλάζει τα πάντα ο Αυγενάκης - Αυστηρότερες ποινές για είσοδο σε γήπεδο ή αποδυτήρια με σκοπό τα επεισόδια
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-30 20:32:00

Αλλάζει τα πάντα ο Αυγενάκης - Αυστηρότερες ποινές για είσοδο σε γήπεδο ή αποδυτήρια με σκοπό τα επεισόδια

Sportdog Team
Αλλάζει τα πάντα ο Αυγενάκης - Αυστηρότερες ποινές για είσοδο σε γήπεδο ή αποδυτήρια με σκοπό τα επεισόδια

Νέα δεδομένα πλέον μετά τις διατάξεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και προβλέπουν αυστηρότερες ποινές για είσοδο σε αγωνιστικό χώρο ή αποδυτήρια με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων.

Υπουργείο Αθλητισμού: Πιο αυστηρές γίνονται από εδώ και στο εξής οι ποινές για την είσοδο σε αγωνιστικό χώρο ή αποδυτήρια με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων, μετά από διάταξη του Υφυπουργείου σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιας και πλέον αντί  για τρεις μήνες φυλάκισης η ποινή θα φτάνει τον έναν χρόνο.

"Αθλητικές διατάξεις για προπονητές, τένις και αυστηρότερες ποινές για είσοδο σε αγωνιστικό χώρο ή αποδυτήρια έφερε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Διατάξεις και του Υφυπουργείου Αθλητισμού συμπεριλαμβάνει το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικό δυστυχήματος των Τεμπών της 28 ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις», που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε στην Ολομέλεια τις εξής ρυθμίσεις:

  • τη δυνατότητα σε προπονητές, των οποίων οι αθλητές έχουν κατακτήσει εξαιρετικές διακρίσεις, δηλαδή 1η έως 8η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ή 1η έως 6η νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή 1η έως 4η νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών ή γυναικών, να αποκτήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή Α’ επιπέδου, χωρίς απολυτήριο Λυκείου, έως τις 31 Μαρτίου 2024, ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου που θα ισχύσει για τους προπονητές από 01/01/2024.
  • τη δυνατότητα σε προπονητές σκοποβολής να συμμετέχουν ως αθλητές σε αγώνες, εκτός αυτών που περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα Διεθνούς Ομοσπονδίας, καθώς και των αγώνων του πανελλήνιου πρωταθλήματος, του κυπέλλου και της α’ κατηγορίας, προκειμένου να συνεχίζουν να διαθέτουν άδεια κατοχής όπλων σκοποβολής για να μπορούν να προπονούν.
  • την τελευταία προθεσμία εναρμόνισης των Καταστατικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών με τους αθλητικούς νόμους ως τις 31/12/2023, εν όψει της εφαρμογής του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, ειδάλλως θα επέρχεται η αυτοδίκαιη άρση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.
  • τη δυνατότητα διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων από μη αθλητικούς φορείς και στο τένις, όπως έγινε για τις δρομικές εκδηλώσεις, εφόσον οι διοργανώσεις αυτές δεν εντάσσονται στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα των ομοσπονδιών.
  • την αυστηροποίηση της ποινικής ποινής εισόδου σε αγωνιστικό χώρο ή αποδυτήρια, με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους (από τρεις μήνες που είναι τώρα).
  • τη διαγραφή, από τα κωλύματα, της ποινής αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων (καταργήθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα) και των πλημμελημάτων «εξ αμελείας»", αναφέρει το Υπουργείο Αθλητισμού.

​ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν χρειαζόταν ο Ουέμπερ για να καταλάβουμε ότι το "μέχρι τέλους" ήταν πάντα... κωμωδία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags