Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιωαννίδης: Φωτάρας 10 εκατομμυρίων Ευρώ! Δεν τον "πουλάει" - Ανεβαίνει η αξία του
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-01 10:00:00

Χρυσάφι στον Παναθηναϊκό - Πουλάει 10 εκατ. ευρώ τον... - "Ρολάρει καλά το σώμα - Ευφυής και με γκολ"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Χρυσάφι στον Παναθηναϊκό - Πουλάει 10 εκατ. ευρώ τον... - "Ρολάρει καλά το σώμα - Ευφυής και με γκολ"!

Φετός διανύει εξαιρετική σεζόν καθώς μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει πολύ καλά - Με 5 γκολ και 4 ασίστ σε 33 αναμετρήσεις με τη φανέλα του «Τριφυλλιού», είναι φυσιολογικό να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό, ενώ πλέον είναι και στις επιλογές του Γκουστάβο Πογιέτ στην Εθνική

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έχει αναδειχθεί ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της πρωταθληματικής πορείας του Τριφυλλιού. Γιατί σημείωσε καθοριστικά γκολ ερχόμενος από τον πάγκο, δίνοντας λύσεις και αποτελέσματα, τα οποία έφτιαξαν, αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο, το «μέταλλο» της ομάδας.

Την 11η αγωνιστική, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ιωαννίδης μπήκε στο 60’ και κέρδισε στις καθυστερήσεις το πέναλτι, με το οποίο ισοφάρισε ο Σπόραρ. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική, με τον Παναιτωλικό, μπήκε στο 76’ και με το πέρασμα 2 λεπτών πέτυχε το γκολ της νικηφόρας απόδρασης του Τριφυλλιού από το Αγρίνιο. Η ρέντα του επιβεβαιώθηκε και στο ματς της 13ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες έβαλαν δύσκολα στους «πράσινους» στη Λεωφόρο. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έμοιαζαν να έχουν… κολλήσει. Μπαίνει στο 64’ ο Ιωαννίδης και στο 80’ ανοίγει το σκορ, αποβάλλοντας το άγχος των συμπαικτών του, με τον Μάγκνουσον στις καθυστερήσεις να σημειώνει το τελικό 2-0. Φάνηκε ξεκάθαρα όμως ότι η ομάδα χρειαζόταν το ξεμπλοκάρισμα του Φωτάρα.

 

Ο Δεκέμβριος της σεζόν 2022-2023, ήταν μία περίοδος που η ομάδα είχε αρχίσει να κάνει την κοιλιά της και να πριονίζεται η βαθμολογική διαφορά που είχε χτίσει. Οι απώλειες όμως μπορεί και να ήταν μεγαλύτερες…

Για παράδειγμα, τη 15η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 58’ του ματς με τον μαχητικό ΟΦΗ. Ο Γιοβάνοβιτς ρίχνει στο ματς δύο λεπτά αργότερα τον Ιωαννίδη και στις καθυστερήσεις πετυχαίνει το τέρμα της λύτρωσης. Από τις αρχές του 2023 αρχίζει σιγά σιγά να καθιερώνεται ως βασικός.

 

Ο κόσμος άλλωστε το φώναζε και το ζητούσε επίμονα, ενώ υπήρξαν και ποδοσφαιρικές φωνές που συμφωνούσαν με αυτήν την προσέγγιση. Ο Ιωαννίδης μοίρασε από μία ασίστ στα νικηφόρα ματς με Λαμία και Άρη για την 21η και την 22η αγωνιστική αντίστοιχα, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, εναντίον του Ατρομήτου, σημείωσε και τα 2 γκολ της ομάδας του.

Δεν φοβόταν ποτέ

Ο Ιωαννίδης ξεχώριζε από μικρός για το ποδοσφαιρικό του θράσος. «Δεν φοβόταν να παίζει απέναντι σε πιο έμπειρους παίκτες με πιο δυνατά κορμιά. Δεν μάσαγε. Διαθέτει ατελείωτες φυσικές δυνάμεις και καλή τεχνική κατάρτιση», είχε αναφέρει στο Sportdog πριν από μερικά χρόνια, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Χαλκίδος, Θανάσης Στρατής, της ομάδας δηλαδή στην οποία ο φορ των «πρασίνων» έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Ο Λεβαδειακός όμως ήταν η ομάδα, στην οποία ο Φώτης Ιωαννίδης ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Στη Λιβαδειά πήγε το 2016, όταν ήταν 16 ετών. Έπαιξε στην Κ-20 και από τη σεζόν 2017-2018 άρχισε να παίρνει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Τη σεζόν 2018-2019 πέτυχε 3 γκολ σε 20 εμφανίσεις και τη 2019-2020 πέτυχε 5 τέρματα στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών. Ήταν η αγωνιστική περίοδος που του έδωσε το εισιτήριο για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

«Είναι ευφυής ποδοσφαιριστής που έχει ευχέρεια στο γκολ. Παίζει με πλάτη και καλύπτει, με το σώμα του τη μπάλα. Χρησιμοποιεί καλά και τα δύο πόδια. Διαθέτει ποδοσφαιρική μαγιά και έχει μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο», είχε αναφέρει στο Sportdog ο Άκης Μάντζιος, τα λεγόμενα του οποίου επιβεβαιώθηκαν καθώς ο παίκτης συνεχίζει να μας απασχολεί με μεγάλο ενδιαφέρον.

«Πιο δυνατός και ανθεκτικός στο σκληρό παιχνίδι»

Ένας από τους ανθρώπους που έζησαν τον Φώτη Ιωαννίδη και παρακολούθησαν την πορεία και την εξέλιξή του είναι ο Δημήτρης Φαράντος. Ο νυν σκάουτερ της Λαμίας είχε μιλήσει στο Sportdog για τον άσο του «Τριφυλλιού».

«Ήταν ένα ταλέντο που ήταν ευδιάκριτο από μικρός. Εκτός ότι ήταν πολύ καλός στα τεχνικά θέματα, είχε και τη σωματοδομή για να γίνει στράικερ», θυμάται. Για τον παράγοντα της ομάδας της Φθιώτιδας, μεγάλο προσόν του παίκτη είναι η ψυχολογία του. «Δεν στρεσάρεται, δεν πανικοβάλλεται. Δεν θα επηρεαστεί το ηθικό του, αν χάσει μία ευκαιρία. Αυτό που είναι να κάνει, θα το κάνει», σημειώνει ο κ. Φαράντος.

«Δουλεύει στο αμυντικό κομμάτι και φάνηκε πολύ βελτιωμένος σε φυσική κατάσταση. Είναι πιο δυνατός και ανθεκτικός στο σκληρό παιχνίδι. Η ταχύτητα είναι δύσκολο να διορθωθεί, γιατί είναι γονιδιακό ζήτημα. Ο Φώτης όμως ξέρει να ρολάρει το σώμα του πολύ καλά», υποστηρίζει.

Γίνεται δουλειά στον Παναθηναϊκό

Ιδιαίτερα εγκωμιαστικά ήταν και τα λόγια και του Νίκου Καραγεωργίου για τον παίκτη με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο Λεβαδειακό. «Τα προσόντα του τα σωματικά είναι εξαιρετικά. Εκείνη την εποχή  όμως ήθελε δουλειά. Συγκρίνοντας το τώρα με το τότε μπορούμε να πούμε, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είναι σημαντικό για τους νέους παίκτες να παίζουν. Όταν αγωνίζονται μετρούν τις δυνάμεις τους με τους αντίπαλους παίκτες.

Στην περίπτωση ενός επιθετικού, όπως ο Φώτης, μετρά τις δυνάμεις με τα αντίπαλα σέντερ μπακ.  Κατά την προσωπική μου άποψη, έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Φαίνεται όμως, ότι η δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό είναι πολύ καλή και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι και να φτάσει ο παίκτης ακόμα ψηλότερα», είχε αναφέρει ο έμπειρος τεχνικός στο Sportdog.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ανεβάσει την αγοραστική του αξία

Με 5 γκολ και 4 ασίστ σε 33 αναμετρήσεις με τη φανέλα του «Τριφυλλιού», είναι φυσιολογικό να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό γύρω από το όνομά του, ενώ πλέον είναι και στις επιλογές του Γκουστάβο Πογιέτ στην Εθνική. Έχει 4 εμφανίσεις, 2 στο Nations League με Κύπρο και Βόρειο Ιρλανδία και 2 σε φιλικά με Μάλτα και Ουγγαρία, ενώ απείχε λόγω τραυματισμού στο ματς των προκριματικών του Euro 2024 στο Γιβραλτάρ και στο φιλικό φιλικό με Λιθουανία.

Ήδη έχει ακουστεί το ενδιαφέρον της Σέλτικ, ενώ έχει κεντρίσει τα βλέμματα των ανθρώπων της Κοπεγχάγης του Κάρλος Ζέκα. Μάλιστα στο ματς με τον Βόλο, την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, σκάουτερς της δανέζικης ομάδας βρέθηκαν στη Λεωφόρο για να παρακολουθήσουν την περίπτωσή του.

Ωστόσο απ’ότι φαίνεται ο Παναθηναϊκός έχει άλλα σχέδια για τον ποδοσφαιριστή, η αξία του οποίου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο βρίσκεται στο 1,5 εκατ.Ευρώ. Πηγές υποστηρίζουν, ότι το «Τριφύλλι» θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο έχει διάρκεια μέχρι το 2024, που είναι μία κίνηση προκειμένου να αυξήσει την αγοραστική του αξία. Οι υψηλές απαιτήσεις των «πρασίνων» για παραχώρηση του ποδοσφαιριστή, φάνηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, όταν έγινε γνωστό, ότι ο Παναθηναϊκός απέρριψε πρόταση ύψους 2 εκατ.Ευρώ από ομάδα του MLS.

Ποιες είναι οι οικονομικές απαιτήσεις του Παναθηναϊκού; Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Hitc.com», ο Παναθηναϊκός κοστολογεί τον Φώτη Ιωαννίδη 9 εκατομμύρια βρετανικές λύρες ήτοι 10,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags