Facebook Pixel Αποκάλυψη: Οι Πραγματικοί λόγοι παραίτησης του Μίτσελ
| 2023-04-04 16:05:00

Γι' αυτό παραιτήθηκε ο Μίτσελ - Προσπάθεια να τον μεταπείσουν - Επέστρεψε κι άλλος εκτός του Σισέ

Οι Μιχείες
Γι' αυτό παραιτήθηκε ο Μίτσελ - Προσπάθεια να τον μεταπείσουν - Επέστρεψε κι άλλος εκτός του Σισέ

Ποια ήταν η προηγούμενη φορά που ήθελε να φύγει και γιατί; Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τους πραγματικούς λόγους που αποχώρησε ο... κύριος ατσαλάκοτος, πώς κατέληξαν στην λύση Ανιγκό, αλλά και για την επιστροφή του Συλαϊδόπουλου στη Λεωφόρο.

Ο Μίτσελ δήλωσε παραίτηση και επέμεινε σε αυτή και έτσι ο Ολυμπιακός αναγκαστικά θα βγάλει την σεζόν με 4ο προπονητή (Ανιγκό), ξεπερνώντας και την περσινή ΑΕΚ που είχε αλλάξει τρεις (Μιλόγεβιτς / Γιαννίκη/ Οφρυδόπουλο). Τουλάχιστον Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, από την Big 4, αυτή την 2ετία παραμένουν σταθεροί με Γιοβάνοβιτς και Λουτσέσκου αντίστοιχα.

Ο "Ευαγγελιστής" ασχολείται  σήμερα με τον Μίτσελ και πως οδηγήθηκε στην έξοδο, γράφει για τον Γάλλο αντικαταστάτη του, νυν τεχνικό διευθυντή, που είναι κανονικά προπονητής ενώ έχει φέρει τους Ελ Αραμπί/Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό και θυμάται μια ιστορία για τον βοηθό του, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, όταν βρέθηκε στην ίδια θέση στον Παναθηναϊκό, αντικαθιστώντας τον Μπόλονι στα play offs του 2021.

ΜΙΤΣΕΛ/1: μιλάμε για κανονική, δική του, παραίτηση και όχι... επικοινωνιακή ή στην οποία αναγκάστηκε. Το να παραιτήθηκε πάντως γιατί δεν άντεξε την πίεση ή γιατί έχασε την πίστη του στο πρωτάθλημα, μετά το... τρομακτικό 2-2 με τον Άρη ή γιατί φοβήθηκε, δεν τα... ακούω!! Δεν υπάρχει αυτό για τον "αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης" και για όσους τον ξέρουν. Άλλωστε πριν από λίγες ημέρες ο Μίτσελ έβγαινε και δήλωνε ότι είχε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και για την σεζόν 2023-24. Επίσης, όταν δέχτηκε κι ανέλαβε τον Ολυμπιακό (ενώ άλλοι αρνήθηκαν στο εν λόγω τάιμινγκ), σε αποστολή που κανονικά ήταν για κασκαντέρ προπονητή - μια ομάδα πραγματικά "Πύργο της Βαβέλ", που δεν μπορούσε να τρέξει, να παίξει και άλλα που παραπέμπουν σε ποδοσφαιρικό παραλογισμό - ο Ισπανός όντως πίστευε στο... θαύμα του τίτλου. Μια πίστη μάλιστα που ποτέ δεν έχασε στην διάρκεια και μέχρι προχθές...

ΜΙΤΣΕΛ/2: οπότε είναι πολύ πιο πιθανό να παραιτήθηκε για λόγους αρχών, αξιοπρέπειας και ευθιξίας για όσα άκουσε (γενικά) το βράδυ της Κυριακής και επειδή δεν δέχεται να τον στοχοποιούν και να τον "κυνηγούν" (συνέβη δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν μετά το 3-0 από την ΑΕΚ στο Κύπελλο, με ανακοίνωση της "Θύρας 7"). Ο Μίτσελ ήξερε πολύ καλά που ερχόταν και για αυτό τον λόγο άλλωστε παραιτήθηκε. Άλλωστε αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έφτασε κοντά στην αποχώρηση. Η πρώτη φορά που είχε σκεφτεί να παραιτηθεί ήταν μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Επίσης είναι μια ισχυρή - κάπου κι αντιφατική - προσωπικότητα και ως τέτοια δεν άντεξε να θεωρούν πως "αυτός φταίει για όλα" ενώ ο ίδιος θεωρούσε πως με βάση αυτό που παρέλαβε, είχε κάνει το καλύτερο. Μπορεί ενδεχομένως στα μάτια του να το έβλεπε και σαν ένα μικρό αριστούργημα. Όσοι άκουσαν άλλωστε τις δηλώσεις του μετά το 2-2 κι ενώ το "Καραϊσκάκης" ψιλοέβραζε ήταν... φωτογραφικές για το πως αισθανόταν: " Για 70 λεπτά ήμουν ο καλύτερος προπονητής και για 20 ο χειρότερος..."!!!

ΜΙΤΣΕΛ/3: από το βράδυ της Κυριακής μέχρι χθές το απόγευμα  απο τον Οργανισμό έγινε όντως προσπάθεια να μεταπείσουν τον Μίτσελ αλλά ο "κύριος ατσαλάκωτος" ήταν ανένδοτος. Και κάπως έτσι έπεσαν οι τίτλοι τέλους με τον Ισπανό κόουτς που ήρθε κύριος και έφυγε κύριος, όντας νιώθωντας και λειτουργώντας ως man of the club (φάνηκε αυτό και στην... εξοδό του απο το Ολυμπιακό). Το σημαντικότερο: ο Μίτσελ στις 21 Σεπτεμβρίου παρέλαβε μια διαλυμένη κατάσταση, την οποία και την μάζεψε και την κράτησε και την επανέφερε έτσι ώστε 3 Απρίλιου να την παραδώσει ομάδα. Κακά τα ψέματα ο Ισπανός έχει την μεγαλύτερη συμβολή στο ότι σήμερα ο Ολυμπιακός είναι ισότιμος συν διεκδικητής του πρωταθλήματος και της 2ης θέσης, βρισκόμενος στο -3 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό...

ΜΙΤΣΕΛ/ΧΑΜΕΣ-ΣΙΣΕ: για τον Κολομβιανό σταρ, το ο τι προπονήθηκε κανονικά και μάλλον θα είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με το που παραιτήθηκε ο Ισπανός προπονητής, δημιουργεί... ίντριγκα Πιθανότατα είναι συγκυριακό αλλά ακόμη και έτσι σηκώνει κουβέντα. Όσον αφορά στον Σενεγαλέζο στόπερ, "θύμα" του Μίτσελ σε μεγάλο βαθμό, είναι λίγο πολύ αναμενόμενο πως με τον Ανιγκό θα επιστρέψει στην δράση. Άλλωστε η ομάδα χρειάζεται τον Σισέ στα play offs και στα μάτια μας - με τις όποιες ιδιορρυθμίες του - είναι ο καλύτερος στόπερ του σημερινού "ερυθρόλευκου" ρόστερ...

ΑΝΙΓΚΟ: ο Γάλλος τεχνικός διευθυντής, που ήταν στην καθημερινότητα του Ρέντη επι Μίτσελ και ξέρει πολύ καλά την ομάδα, θα "οδηγήσει" τον Ολυμπιακό στις υπόλοιπες 8 αγωνιστικές των paly offs. Να υπενθυμίσω πως ο Ανιγκό είναι αυτός που έφερε στον Ολυμπιακό τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά! Έχει βέβαια να δουλέψει ως προπονητής απο τον Δεκέμβριο του 2018 όταν κι αποχώρησε απο τον Πανιώνιο, ακολουθώντας μετά τον...δρόμο του σκάουτ σε Νότιγχαμ και Ολυμπιακό (πέρασε και απο την Ακαδημία του πριν αναλάβει ποδοσφαιρικός διευθυντής όταν ήρθε ο Μίτσελ ως προπονητής). Με την ξαφνική παραίτηση πάντως Μίτσελ ο Ολυμπιακός μπορεί να νιώθει και τυχερός που διαθέτει τον Ανιγκό αφού μπορεί να αποτελεί πρώην αλλά είναι κανονικός προπονητής (Μαρσέιγ, Εσπεράνς, Λεβαδειακό, Πανιώνιος). Βέβαια κι αυτός περισσότερο... προπονητής/διαχειριστής ήταν.

ΣΥΛΑΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: ο προπονητής της K19 θα είναι ιεραρχικά ο Νο 2 υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού, ο assistant του Ανιγκό. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έχει κάνει καριέρα μέχρι τώρα βασικά ως προπονητής Ακαδημιών ( στις Κ17 / Κ19 πρώτα του Παναθηναϊκού και πλέον, από τον Σεπτέμβριο του 2021, του Ολυμπιακού). Στον Παναθηναϊκό πάντως η διοίκηση Αλαφούζου όταν έδιωξε τον Ντάνι Πογιάτος και προσέλαβε τον Λάζλο Μπόλονι (Οκτώβριο του 2020), τον είχε "φυτέψει" ως βοηθό του, στο τημ της πρώτης ομάδας αλλά ο ιδιόρρυθμος Ρουμάνος κόουτς απο ένα σημείο και μετά δεν τον εμπιστευόταν! Όταν απολύθηκε όμως, ο Μπόλονι στα δυο τελευταία ματς των play offs της σεζόν 2020 - 21, ο Παναθηναϊκός είχε  στον πάγκο του ως υπηρεσιακό προπονητή του τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο! Στο εκτός έδρας 0-0 με τον Άρη και στην εντός έδρας συντριβή με 1-4 από τον Ολυμπιακό! Έχει δηλαδή την εμπειρία των play offs και μάλιστα την Κυριακή θα πάει στην Λεωφόρο ως αντίπαλος...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη για τον πάγκο του Ολυμπιακού - Όνομα που τον έχει "πληγώσει" - "Παίζει" και παλιός γνώριμος!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags