Facebook Pixel Άρης - Παναθηναϊκός: Διπλό τίτλου μες στον Άρη για τον... καρυδάτο Παναθηναϊκό - Λύτρωση Σπόραρ! (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-05 21:29:00

Διπλό τίτλου μες στον Άρη για τον... καρυδάτο Παναθηναϊκό - Λύτρωση Σπόραρ! (vid)

Ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο νίκη στο Βικελίδης για να έχει στο χέρι του την υπόθεση τίτλος, βγάζοντας για μία ακόμη φορά φέτος χαρακτήρα και επικρατώντας του Άρη με 1-0 στη Θεσσαλονίκη!

Άρης - Παναθηναϊκός: Θέλει πρωτάθλημα και το δείχνει! Ο Παναθηναϊκός έψαχνε μόνο νίκη στο Βικελίδης για να έχει στο χέρι του την υπόθεση τίτλος, βγάζοντας για μία ακόμη φορά φέτος χαρακτήρα και επικρατώντας του Άρη με 1-0 στη Θεσσαλονίκη. Λυτρωτής ο Σπόραρ που πρώτα έχασε το... άχαστο και μετά σκόραρε με το κεφάλι.

Το ματς

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι στο "Κλ. Βικελίδης" ο Άρης, απειλώντας για πρώτη φορά στη συνάντηση μ' ένα σουτ του Νταρίντα στο 6ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός πίεζε ψηλά, επιχειρώντας να βάλει δύσκολα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων, με τους Κίτρινους πάντως ν' ανταποκρίνονται αρχικά.

Με απευθείας εκτέλεση ενός φάουλ από πλάγια θέση ο Πάλμα βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού στο 12', ενώ ξανά ο Νταρίντα με κεφαλιά από κόρνερ στο 19' απείλησε εκ νέου. Οι Πράσινοι από το 20ο λεπτό πήραν την μπάλα και ανέβασαν τα επίπεδα κατοχής τους, μη μπορώντας όμως να βρουν τελικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το πρώτο μέρος η μοναδική τελική προσπάθεια του Τριφυλλιού, ήταν ένα πολύ μακρινό φάουλ που εκτέλεσε ο Κλεϊνχέισλερ στο 36'.

Η μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ήταν το μονοκόμματο τελείωμα του Πάλμα στο 40', το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν, έπειτα από ωραίο γύρισμα του Αμπουμπακάρ Καμάρα από αριστερά. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, με το 0-0 να συνιστά το σκορ της ανάπαυλας.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές, σε αντίθεση με τον Άρη που είχε πλέον στο χορτάρι τον Ντουκουρέ αντί του Ματέο Γκαρσία. Ο ρυθμός πάντως, τουλάχιστον στην εκκίνηση της επανάληψης, δεν είχε αλλάξει και πολύ σε σχέση με όσα βλέπαμε στο πρώτο μισό. Το Τριφύλλι δηλαδή διατηρούσε μία ανούσια κατά βάση κατοχή, χωρίς να βρίσκει ωστόσο διαθέσιμους χώρους από τη μέση και μπροστά. Η πρώτη παρέμβαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 60ο λεπτό Σπόραρ και Μαντσίνι αντικατέστησαν Ιωαννίδη και Κλεϊνχέισλερ αντίστοιχα.

Όσο περνούσε η ώρα φαινόταν στην πράξη, ότι ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που ανέβαζε περισσότερο στροφές, χωρίς ακόμα να βρίσκει τελική φάση. Την βρήκε όμως στο 63', όταν εξαιρετική κυκλοφορία μεταξύ Παλάσιος-Τσέριν-Κουρμπέλη ο Σπόραρ βγήκε μόνος απέναντι στον Σιαμπάνη, πλασάροντας στο τετ-α-τετ για χιλιοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι!

Η στιγμή της λύτρωσης και για τον Σπόραρ και για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 69', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν ο Σάρλια πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τον Σλοβένο επιθετικό να παίρνει στο δεύτερο άλλη μία κεφαλιά, η οποία παρότι δεν βρήκε δίχτυα πέρασε καθαρά τη γραμμή για το Πράσινο 0-1!

Στο 89' ο Μαντσίνι έκανε απίθανη ατομική προσπάθεια με κούρσα πίσω από το κέντρο, περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του αλλά αστοχώντας οριακά στο πλασέ που επιχείρησε στο τέλος. Στο 90+2' ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει και νωρίτερα σε σειρά προκλητικών ενεργειών από τον επιθετικό του Άρη, με το 0-1 να μην αλλάζει ποτέ μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι ενδεκάδες

Άρης (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (86' Πίρσμαν), Νταρίντα, Ετέμπο (79' Γκρέι), Πάλμα (71' Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (46' Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (71' Χριστοδουλόπουλος), Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (90+2' Μάγκνουσον), Κλεϊνχέισλερ (60' Μαντσίνι), Παλάσιος (71' Μπερνάρ), Ιωαννίδης (60' Σπόραρ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags