Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Επιστρέφει η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη - Αλλάζει status και... μεταγραφές ο ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-20 17:11:00

Επιστρέφει η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη - Αλλάζει status και... μεταγραφές ο ΠΑΟ!

Επιστρέφει η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη - Αλλάζει status και... μεταγραφές ο ΠΑΟ!

Έξτρα έσοδα, παίκτες από πάνω ράφι και ηχηρές πωλήσεις! Αν το Τριφύλλι στεφθεί πρωταθλητής, τότε θα ακολουθήσει το δρόμο των προκριματικών του Champions League για τους πρωταθλητές ως αδύναμος. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι σ' ένα τέτοιο σενάριο είναι σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή του έστω στους ομίλους του Europa Conference League.

Παναθηναϊκός: Παρά την τεράστια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Παρ' όλα αυτά, όμως, φαίνεται ότι πηγαίνουμε ολοταχώς για κούρσα των δύο στην τελική ευθεία. Παναθηναϊκού και ΑΕΚ δηλαδή. Μπορεί για τον τίτλο λοιπόν να μένουν τα πάντα ανοιχτά, ωστόσο ήδη μπορούμε να εξάγουμε ένα σημαντικό συμπέρασμα. Δύσκολα (στο χειρότερο σενάριο) θα χάσει το Τριφύλλι τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Και το επισημαίνουμε αυτό, γιατί του χρόνου ο δευτεραθλητής συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League.

Αν ο Παναθηναϊκός στεφθεί πρωταθλητής, τότε θα ακολουθήσει το δρόμο των προκριματικών του Champions League για τους πρωταθλητές (σ.σ. ως αδύναμος). Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι σ' ένα τέτοιο σενάριο είναι σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή του έστω στους ομίλους του Conference League, αν η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αποκλειστεί πριν από Champions και Europa League κατά σειρά. Γενικά, στόχος του Τριφυλλιού του χρόνου είναι να συμμετέχει σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κάτι, το οποίο έχει να συμβεί από τη σεζόν 2016-17 και την παρουσία τότε στον όμιλο του Europa League μαζί με Άγιαξ, Θέλτα και Σταντάρ Λιέγης.

Φυσικά, το ευρωπαϊκό "κοστούμι" θ' αλλάξει κι άλλο το status του συλλόγου. Όχι μόνο στις μεταγραφές, που οι Πράσινοι μπορούν να κοιτάξουν και τα πιο πάνω ράφια για παίκτες, αλλά και στο κομμάτι των πωλήσεων. Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να καταστεί ένας σύλλογος που θα μάθει να πουλά ακριβά και στην κατάλληλη ώρα συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Και σε αυτό το κομμάτι, η προβολή στην Ευρώπη είναι ίσως το βασικότερο στοιχείο.

Ακόμα, μην ξεχνάμε και το εξής. Ο Παναθηναϊκός ήταν και παραμένει η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όσα χρόνια κι αν απείχε, οι μεγάλες στιγμές του κλαμπ στην Ευρώπη δεν συγκρίνονται ούτε στο ελάχιστο με καμίας άλλης ελληνικής ομάδας. Επομένως, το να επανέλθει ο Παναθηναϊκός στα κανονικά του στάνταρ και στην Ευρώπη, εντάσσεται κι αυτό στη δικαδικασία της πλήρους επαναφοράς στην Πράσινη κανονικότητα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος το μπάσκετ για Παππά - Αυτός θα είναι ο νέος του ρόλος με Αταμάν στον ΠΑΟ - Απόφαση Γιαννακόπουλου!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags