Facebook Pixel Ολυμπιακός: 10 Παίκτες εκτός, Top ονόματα στη μαύρη λίστα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-13 21:48:00

Το πρώτο ξεσκαρτάρισμα στον Ολυμπιακό - 10 παίκτες φεύγουν μετά τον Χάμες - Top ονόματα στη μαύρη λίστα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Το πρώτο ξεσκαρτάρισμα στον Ολυμπιακό - 10 παίκτες φεύγουν μετά τον Χάμες - Top ονόματα στη μαύρη λίστα!

Θέση-θέση ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και ποιοι έρχονται. Η ξαφνική αποχώρηση του Κολομβιανού σούπερ σταρ ήταν μόνο η αρχή στο Λιμάνι, καθώς υπάρχει πρόθεση για ηχηρές αποχωρήσεις το καλοκαίρι και μεταγραφές ουσίας και ποιότητας. Το sportdog.gr καταγράφει όλα τα δεδομένα για τον... νέο Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες έχουν υπεράριθμο ρόστερ και, φυσικά, δεν μπορούν να συνεχίσουν με όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που θα υπάρξει ενίσχυση το προσεχές καλοκαίρι...

Υπάρχει όμως μία σημαντική παράμετρος για τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου: Ποιοι θα συνεχίσουν στο Λιμάνι από εκείνους που βρίσκονται τώρα στο ρόστερ. Άλλωστε είδαμε πως ήδη λύθηκε το συμβόλαιο με τον Χάμες Ροντρίγκες!

Πάμε να δούμε μία-μία θέση αναλυτικά για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Τερματοφύλακες

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει γίνει από την πρώτη στιγμή βασικός και αναντικατάστατος, οι Πειραιώτες θέλουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο και το πιθανότερο είναι πως πολύ σύντομα θα πέσουν και υπογραφές. Ο Έλληνας κίπερ βέβαια πάντα έχει όνειρο να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού. και μετά την πολύ καλή του φετινή παρουσία, ας μην αποκλείσουμε να έρθει κάποια πρόταση, ωστόσο για να σκεφτεί να αφήσει το Λιμάνι, θα πρέπει να είναι από μεγάλη ομάδα.

Το συμβόλαιο του Έγκμουντουρ Κρίστινσον ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και μοιάζει απίθανο να παραμείνει στην ομάδα. Φυσικά στην ομάδα υπάρχει και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης που κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί δανεικός για να πάρει μαζικά πολλά παιχνίδια στα πόδια του. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι να συνεχίσει ως Νο3 ο νεαρός Αθανάσιος Παπαδούδης και να αποκτηθεί άλλος για δεύτερος.

Αμυντικοί

Τα δεδομένα για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο φαίνεται ότι είναι διαφορετικά το τελευταίο διάστημα και δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα. Όπως και ο Παναγιώτης Ρέτσος, ενώ ο Παπέ Αμπού Σισέ θα γίνει προσπάθεια για να πωληθεί. Άρα από στόπερ μένουν οι Ανδρέας Ντόη και Ουσεϊνού Μπα! Δεδομένα οι Ερυθρόλευκοι θα αποκτήσουν δύο στόπερ πολύ ψηλού επιπέδου, ενώ δεν αποκλείεται να προωθηθεί και κάποια επιλογή, ως 5η λύση, από τη β΄ ομάδα. Στα άκρα, οι Ραμόν Ροντινέϊ, Ρέαμπτσιουκ είναι σίγουροι, εκτός αν πουληθεί ο Μολδαβός. Ενώ μπορεί να συνεχίσει και ο Θανάσης Ανδρούτσος, που δίνει λύσεις σε πολλές θέσεις. Άρα και στα πλάγια αναμένεται να έρθουν αμυντικοί που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Χαφ

Στον Γιαν Εμβιλά θα γίνει πρόταση ανανέωσης και, λογικά, θα συνεχίσει, ο Κώστας Φορτούνης έτσι κι αλλιώς έχει συμβόλαιο και αναβαθμισμένο ρόλο, στην περίπτωση του Πεπ Μπιέλ έχει σοβαρή επένδυση αλλά η εμφάνισή του στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και το γεγονός ότι τα... άκουσε από τους οπαδούς, μπορεί και να σημαίνουν κάτι. Ο Σέρχι Κανός είναι εδώ με τη μορφή δανεισμού και με μεγάλη ρήτρα, ωστόσο ο τραυματισμός του μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Μπουτούσι ίσως να έχει την ευκαιρία του για να συνεχίσει, όπως και ο Μάριος Βρουσάι που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Για τον Γιώργο Μασούρα θα γίνει προσπάθεια πώλησης (με πρόταση 5+ εκατ. ευρώ θα αποχωρήσει), ο Ματιέ Βαλμπουενά θα κρεμάσει τα παπούτσια του, ενώ ο Ντιαντιέ Σαμασέκου δεν συγκεντρώνει πιθανότητες παραμονής. Ο Παϊτίμ Κασάμι ίσως μένει ως τέταρτη λύση, ενώ ο Γκάρι Ροντρίγκες θα αποχωρήσει.

Η περίπτωση του Ινμπόμ Χουάνγκ είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη - Βρίσκεται στα μπλοκάκια πολλών ομάδων και δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημη πρόταση, αν και στο Λιμάνι θα το συζητούσαν με ένα τεράστιο ποσό, αφού εκτιμούν πως μελλοντικά μπορεί να φτάσει και ίσως ξεπεράσει η αξία του μέχρι και τα 15 εκατομμύρια ευρώ. 

Επιθετικοί

Εδώ η κατάσταση είναι κάπως ξεκάθαρη: Ο Γιουσέφ Αραμπί πήρε ένα μεγάλο συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι αλλά δεν μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Θα αποχωρήσει, πολύ περισσότερο αν προκύψει πρόταση από Αραβία. Αντίθετα με τον Σεντρίκ Μπακαμπού που είναι, πια, ο πιο αξιόπιστος επιθετικός του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι θα έρθει ένα κανόνι για τη βασική 11άδα και ένας ακόμα για τον πάγκο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χοντρό επεισόδιο με Χάμες στη Λεωφόρο - Σηκώθηκε κι έφυγε μετά από του Ρέντη - Ασέβεια στον Ολυμπιακό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags