Facebook Pixel Ολυμπιακός - Τζενάρο Γκατούζο: Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή Γκατούζο στον Ολυμπιακό - Χαφ από το κορυφαίο επίπεδο - "Αγαπημένο του παιδί"
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-19 13:15:00

Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή Γκατούζο στον Ολυμπιακό - Χαφ από το κορυφαίο επίπεδο - "Αγαπημένο του παιδί"!

του Παναγιώτη Νικολάου
Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή Γκατούζο στον Ολυμπιακό - Χαφ από το κορυφαίο επίπεδο - "Αγαπημένο του παιδί"!

Ο Ιταλός έχει έτοιμη λίστα, με έναν παίκτη από μεγάλη ομάδα, να ξεχωρίζει σε αυτή, εφόσον υπογράψει και αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Μάλιστα, πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θα δώσει έξτρα λύσεις σε μία θέση που... πονάνε οι Ερυθρόλευκοι.

Προς το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός είχε ασχοληθεί έντονα μεταξύ άλλων με την περίπτωση του Τιεμουέ Μπακαγιόκο. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια να τον φέρουν οι Πειραιώτες στο λιμάνι, ο παίκτης κατέληξε εν τέλει δανεικός από την Τσέλσι στη Μίλαν.

Τα πράγματα βέβαια για τον διεθνή Γάλλο αμυντικό χαφ δεν εξελίχθηκαν καλά στο Μιλάνο. Με τη φανέλα των περσινών πρωταθλητών Ιταλίας έχει αγωνιστεί όλα κι όλα 39 λεπτά από το ξεκίνημα της σεζόν, όντας ήδη δεδομένο ότι με το τέλος της χρονιάς θα επιστρέψει στην Τσέλσι. Χωρίς να έχει καμία πιθανότητα, φυσικά, ούτε για παραμονή στους Μπλε του Λονδίνου.

Γιατί τα να αναφέρουμε όλα αυτά; Διότι ο Μπακαγιόκο (των 2,5 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία) μπορεί ν' απασχολήσει εκ νέου τους Ερυθρόλευκους, ειδικά μάλιστα αν ο Τζενάρο Γκατούζο πει το "ναι" και γίνει ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Ιταλός τεχνικός όχι απλά είχε τον Γάλλο παίκτη του στη Μίλαν καθώς και στη Νάπολι, όπου επίσης το 2020 είχε δοθεί δανεικός, αλλά συνολικά τον χρησιμοποίησε σε 86 αγώνες! Ο Γκατούζο είναι μακράν του δεύτερου, δηλαδή, ο προπονητής που τον έχει πιστέψει και αναδείξει όσο κανένας άλλος.

Ο 28χρονος αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικό χαφ, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει και ως κεντρικός μέσος. Ο διεθνής άσος έχει βγει από τις ακαδημίες της Ρεν, ενώ στη συνέχεια έπαιξε σε Μονακό, Τσέλσι, Νάπολι και Μίλαν. Πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ιταλία, ενώ στο παλμαρέ του έχει επίσης ένα πρωτάθλημα Γαλλία και ένα Κύπελλο Αγγλίας.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούγιας: "Αυτόν τον κόουτς θέλει ο Ολυμπιακός - Τέλος Ελ Αραμπί, Σωκράτης - Φέρε Κίτσο, βρήκε τεράστιο εξτρέμ"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags