Facebook Pixel Super League: Νίκη... οξυγόνο με επική ανατροπή για τον ΠΑΣ Γιάννινα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-22 21:16:00

Νίκη... οξυγόνο με επική ανατροπή για τον ΠΑΣ Γιάννινα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί "χρυσάφι" για την ομάδα των Ιωαννίνων. Βρέθηκε να χάνει με 2-1 από τον Παναιτωλικό, αλλά γύρισε το ματς και επικράτησε με 3-2!

Super League: Μία τεράστια νίκη με ανατροπή (3-2) πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα ενάντια στον Παναιτωλικό!

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από 12 σερί αγώνες χωρίς τρίποντο (7 ισοπαλίες και 5 ήττες) ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε επί του Παναιτωλικού με 3-2 στους «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play out, σε ένα ματς με δύο ανατροπές και πολύ μεγάλη ένταση και παρέμεινε πάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Ο Παμλίδης με δύο γκολ (14’, 62’) κι ο Εραμούσπε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 78’ χάρισαν τη νίκη στην ομάδα της Ηπείρου απέναντι στους Αγρινιώτες που κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς με τους Χουάνπι (24’) και Καρέλη (56’), αλλά έμειναν ξανά με... άδεια χέρια.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε πιο επιθετικά και είχε την πρώτη τελική στο ματς στο 8’ με το σουτ του Παμλίδη που μπλόκαρε δύσκολα ο Ανέστης. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Τζίνο στο 12’, όμως στο 14’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ο Παμλίδης έπιασε σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, μετά το στρώσιμο της μπάλας από τον Ροσέρο και έκανε το 1-0, με τους παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας να αφιερώνουν το γκολ στον οπαδό του ΠΑΣ που νοσηλεύεται μετά το άγριο οπαδικό επεισόδιο στα Ιωάννινα.

Στο 24’ ο Παναιτωλικός έφερε το ματς στα ίσα, όταν από λάθος της άμυνας, ο Ξενιτίδης γύρισε προς τον Χουάνπι, ο οποίος πλάσαρε ωραία έξω απ’ την περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αγρινιώτικη ομάδα μπήκε καλύτερα και «γύρισε» το σκορ στο 56’. Από φάουλ του Χουάνπι από τα δεξιά, ο Καρέλης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, άπλωσε το πόδι του και βρήκε δίχτυα κάνοντας το 2-1 για τον Παναιτωλικό.

Η «απάντηση» του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν άμεση. Σε σουτ του Παμλίδη, ο διαιτητής Κατοίκος έδειξε πέναλτι δείχνοντας ότι ο Μλάντεν χρησιμοποίησε το χέρι του για να απομακρύνει την μπάλα.

Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν νίκησε τον Ανέστη, ο οποίος απέκρουσε. Ακολούθησε νέο σουτ από τα αριστερά, με την μπάλα να στρώνεται εντέλει στον Παμλίδη, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2.

Η ομάδα των Ιωαννίνων συνέχισε το ίδιο επιθετικά και στο 74’ είχε δοκάρι με τον Εραμούσπε. Μετά την εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον στόπερ του ΠΑΣ, ο οποίος έκανε το σουτ από πλάγια, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (76’) ο διαιτητής Κατοίκοις ειδοποιήθηκε απ’ τον VAR, Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο για να τσεκάρει μία φάση για χέρι του Μάρτενσον μέσα στην περιοχή. Έπειτα από on field review ο Αθηναίος ρέφερι, έδειξε ξανά την άσπρη βούλα. Ο Εραμούσπε ανέλαβε ξανά την ευθύνη της εκτέλεσης (παρά την αστοχία του στη φάση του 62’) κι αυτή τη φορά ευστόχησε κάνοντας το 3-2 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο παρέμεινε ως το φινάλε.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)
Κίτρινες: Μπιλμπάο, Σόρια, Παμλίδης - Μλάντεν, Αναστασόπουλος, Αποστολάκης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιο, Ροσέρο (87’ Μπορταγκαράι), Γκίνο, Λιάσος, Μορέιρα (80’ Τζίμας), Μπάλαν, Παμλίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς (68’ Αναστασόπουλος), Ντίας (85’ Σενγκέλια), Μάρτενσον, Χενιτίδης (71’ Ντουάρτε), Κολοβός (84’ Μπουζούκης), Χουάνπι (84’ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags