Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Πόσες προκρίσεις χρειάζεται για Conference League
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-10 12:57:00

Πόσες προκρίσεις θέλει ο ΠΑΟ για να μπει στους ομίλους Champions, Europa ή Conference League!

Πόσες προκρίσεις θέλει ο ΠΑΟ για να μπει στους ομίλους Champions, Europa ή Conference League!

Για να μπει στο Champions League, ο Παναθηναϊκός θέλει τρεις προκρίσεις. Από το 2ο προκριματικό στον 3ο, από τον 3ο στα πλέι οφ και από εκεί, φυσικά, στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τι γίνεται με Europa και Conference League. Το Sportdog αναλύει.

Με τον Παναθηναϊκό να χάνει το πρωτάθλημα μία αγωνιστική πριν το φινάλε, οι Πράσινοι είναι αναγκασμένοι πλέον να ρίξουν σιγά-σιγά το βλέμμα τους στην επόμενη σεζόν. Μία σεζόν που θα ξεκινήσει νωρίς, καθώς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα συμμετέχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Στις 21 Ιουνίου, μάλιστα, το Τριφύλλι θα μάθει τον αντίπαλό του στον 2o προκριματικό του Champions League. Ο Παναθηναϊκός θα φορέσει το ευρωπαϊκό του "κοστούμι" στις 25-26 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα λάβει χώρα μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 1-2 Αυγούστου.

Για να μπουν στο Champions League, οι Πράσινοι θέλουν τρεις προκρίσεις. Από το 2ο προκριματικό στον 3ο, από τον 3ο στα πλέι οφ και από εκεί, φυσικά, στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το σενάριο αυτό κρίνεται αρκετά δύσκολο, καθώς ειδικά στα πλέι οφ ως ανίσχυρη, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα μεγαθήριο με φόντο την πρόκριση.

Εφόσον δεν αλλάξει δραματικά κάτι στην Ελβετία και δεν βγει δεύτερη η Βασιλεία, το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει για το Champions League τον δευτεραθλητή Βελγίου ή τον δευτεραθλητή Ουκρανίας. Στο Βέλγιο η Αντβέρπ προηγείται με 42 βαθμούς και οι Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Γκενκ έχουν από 41β., 4 αγωνιστικές πριν το τέλος. Όσον αφορά την Ουκρανία, 60 βαθμούς έχει η Σαχτάρ, 57β. η Ντνίπρο με ματς λιγότερο και 55β. η Ζόρια, με τις δύο πρώτες να παίζουν μεταξύ τους προσεχώς.

Αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε συνεχίζει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Και εκεί θέλει δύο προκρίσεις για να μπει στους ομίλους του Europa. Εφόσον πάλι αποκλειστεί και στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, τότε θα παίξει στα πλέι οφ του Conference League και εκεί, θα χρειάζεται μία πρόκριση για να μπει στους ομίλους της τρίτης τη τάξη διοργάνωσης της Ευρώπης.

Συμπερασματικά, επομένως, το Τριφύλλι θέλει έστω μία πρόκριση από όποιον προκριματικό γύρο συμμετάσχει το καλοκαίρι, προκειμένου να έχει εξασφαλισμένη παρουσία σε ευρωπαϊκούς ομίλους του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αταμάν τον ζήτησε, ο Γιαννακόπουλος τον… φέρνει από NBA - 37χρονος που θα κάνει πλάκα στην Ευρώπη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags