Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μεταγραφές Champions League ο ΠΑΟ - Πέντε προσθήκες, δύο ηχηρές πωλήσεις - Ανατροπή με τον... φευγάτο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-11 20:38:00

Μεταγραφές Champions League ο ΠΑΟ - Πέντε προσθήκες, δύο ηχηρές πωλήσεις - Ανατροπή με τον... φευγάτο!

Μεταγραφές Champions League ο ΠΑΟ - Πέντε προσθήκες, δύο ηχηρές πωλήσεις - Ανατροπή με τον... φευγάτο!

Αποφασισμένοι να δυναμώσει το Τριφύλλι το καλοκαίρι! Ο Παναθηναϊκός έχασε το πρωτάθλημα, αλλά πλέον έχει μπροστά του "χρυσή" ευκαιρία να ενισχυθεί σημαντικά και χτίζοντας πάνω στη φετινή ομάδα, να ξεκινήσει και του χρόνου από θέση άμεσου διεκδικητή του πρωταθλήματος.

Με την απώλεια του πρωταθλήματος να συνιστά πλέον γεγονός για τον Παναθηναϊκό, στο σύντομο μέλλον αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η επόμενη ημέρα. To καλοκαίρι το Τριφύλλι θα χρειαστεί σημαντική ενίσχυση, χρονικά πρωτίστως, για να μπορέσει να πετύχει το στόχο του να συμμετέχει η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Με αρχικό στόχο το Champions League, στα πλαίσια του οποίου θα αντιμετωπίσει στον 2ο προκριματικό γύρο τον δευτεραθλητή της Ουκρανίας ή του Βελγίου.

Βασική μεταγραφική προτεραιότητα συνιστά η απόκτηση στόπερ. Οι Πράσινοι έχουν ήδη τους ενδεκαδάτους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον, αλλά απόφαση είναι να παρθεί ακόμη ένας κεντρικός αμυντικός εν δυνάμει ενδεκάδας. Ταυτόχρονα, τελειώνουν και τα συμβόλαια των Πούγγουρα - Σάρλια, άρα ενδεχομένως να χρειαστούν κι άλλες κινήσεις εκεί, εφόσον τόσο ο Έλληνας όσο και ο Κροάτης άσος αποχωρήσουν. Βέβαια ο Σάρλια έχει κερδίσει αρκετούς πόντους τελευταία και δεν αποκλείεται, να υπάρξει επαφή προσεχώς με την ΠΑΕ για την παραμονή του.

Δεύτερη θέση στην οποία το Τριφύλλι θα ενισχυθεί είναι το αριστερό άκρο της άμυνας. Με έναν αστερίσκο εδώ πάντως. Το τι θα γίνει με τον Γκάνεα. Αν ο Ρουμάνος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του, τότε είναι ανοικτό να καταστεί μαζί με τον Χουάνκαρ δίδυμο στη θέση. Αν ωστόσο κριθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, τότε ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για παίκτη. Οι πιθανότητες να προσφερθεί συμβόλαιο στον δανεικό Πούχατς δεν θεωρούνται στην πράξη πολλές, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση στον Παναθηναϊκό και για δεξί μπακ εξίσου. Εκεί, όπου ο Σάντσες λογικά αποχωρεί και το Τριφύλλι μένει με Κώτσιρα και Βαγιαννίδη.

Μεταγραφή θα γίνει και στον άξονα. Τουλάχιστον μία, αν δώσει τα χέρια η ΠΑΕ με τον Δημήτρη Κουρμπέλη και παραμείνει ο αρχηγός με νέο συμβόλαιο. Στο απευκταίο σενάριο που ο "Κούρμπε" φύγει, τότε οι κινήσεις στη μεσαία γραμμή θα είναι μίνιμουμ δύο. Το βασικό πλάνο είναι να πάει ο Παναθηναϊκός του χρόνου με Κουρμπέλη, Ρούμπεν, Τσέριν κι έναν ακόμα τουλάχιστον χαφ εν δυνάμει ενδεκάδας, με τους Τσόκαϊ και Τρουιγιέ να έρχονται πιο πίσω.

Στα εξτρέμ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Με Αϊτόρ, Παλάσιος, Μαντσίνι, Βέρμπιτς, Κλεϊνχέισλερ και Μπερνάρ η ομάδα δείχνει πλήρης ποσοτικά. Ποιοτικά όμως χρειάζεται κάτι ακόμα. Είναι ανοικτό εδώ το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί κάποια πώληση, προκειμένου να αδειάσει θέση για μία δυνατή προσθήκη ακραίου. Στην επίθεση τέλος Σπόραρ και Ιωαννίδης μένουν ως έχουν, αλλά δεν πρέπει ν' αποκλειστεί ούτε εδώ το σενάριο απόκτησης κι άλλου φορ. Έστω και για να υπάρχει μία τρίτη δυνατή λύση πίσω από τους δύο, αφού φέτος μοναδικός διαθέσιμος στράικερ πίσω απο Σποράρ και Ιωαννίδης ήταν ο Καμπετσής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πακέτο" Πάλμα-Μανδάς σε ομάδα Big 4 - "Πάγο" Ιβάν για Ιωαννίδη - Οι επόμενοι που υπογράφουν στην ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags