Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Φώτης Ιωαννίδης μπορεί να είναι ο βασικός φορ ενός... πρωταθληματικού Παναθηναϊκού! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-11 12:44:00

Ο Ιωαννίδης μπορεί να είναι ο βασικός φορ ενός... πρωταθληματικού Παναθηναϊκού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλάμε για ένα παιδί μόλις 23 ετών που σκοράρει, δημιουργεί, πρεσάρει, τρέχει ασταμάτητα και γενικώς, κάνει ό,τι κι ένας σύγχρονος στράικερ σήμερα. Το Sportdog "σκανάρει" την επόμενη μέρα παρουσίας του Φώτη Ιωαννίδη στον Παναθηναϊκό.

Στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2027 θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φώτης Ιωαννίδης, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης (10/5) υπέγραψε το νέο του τετραετές συμβόλαιο με το Τριφύλλι. Ήταν κοινή η επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν μαζί για πολλά χρόνια, επομένως δεν μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε άλλο πλην της συγκεκριμένης εξέλιξης.

Η πρόωρη επέκταση στον Ιωαννίδη ήταν ένα σήμα του Παναθηναϊκού. Ένα σήμα, ότι η ομάδα θα είναι πλέον μόνιμα ΕΔΩ στο εξής και ΣΤΑΘΕΡΑ στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, είτε στο τέλος θα το κατακτά, είτε όχι. Οι εποχές που οι υπόλοιποι έκαναν... πάρτι και οι Πράσινοι βρίσκονταν να μάχονται για την Ευρώπη ως τεταρτοπέπμπτοι, έχουν παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα πια.

Πάμε τώρα ξανά στον Φώτη Ιωαννίδη. Οι απολαβές του Έλληνα φορ σχεδόν τριπλασιάστηκαν, σε μία επιβράβευση της απίστευτης αγωνιστικής εξέλιξης που είχε. Ωστόσο ανεξαρτήτως και των χρημάτων που θα παίρνει, αλλά ξέχωρα και από το μπάτζετ του νέου Πράσινου ρόστερ, ο Ιωαννίδης μπορεί να είναι ο βασικός επιθετικός ενός Παναθηναϊκού που θα πάρει το πρωτάθλημα! Μιλάμε για ένα παιδί μόλις 23 ετών που σκοράρει, δημιουργεί, πρεσάρει, τρέχει ασταμάτητα και γενικώς, κάνει ό,τι κι ένας σύγχρονος στράικερ σήμερα.

Όσο για το αν έχει αυτό που λέμε "εύκολο" γκολ, τα έχουμε εξηγήσει αρκετές φορές. Δεν υπάρχει στο σημερινό ποδόσφαιρο ο "χασογκόλης" ή ο "γκολτζής". Στην εποχή των analytics στο ποδόσφαιρο, ο βασικότερος δείκτης για να αξιολογηθεί ένας επιθετικογενής αθλητής δεν είναι αυτά καθ' αυτά τα γκολ που πετυχαίνει. Το στοιχείο που όλες οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη εξετάζουν είναι τα Expected Goals (xGoals). Τα xGoals είναι ένα μοντέλο που δείχνει πόσο πιθανό είναι ένα σουτ να καταλήξει στα δίχτυα.

Για τον υπολογισμό τους λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως 1) η απόσταση από το τέρμα και η γωνία εκτέλεσης, 2) ο τρόπος εκτέλεσης (σουτ ή κεφαλιά), 3) το αν ο παίκτης έχει την μπάλα στην κατοχή του ή αυτή έρχεται μετά την απόκρουση αμυντικού ή τερματοφύλακα και 4) το πώς κατέληξε ο παίκτης σε αυτή τη θέση. Δηλαδή αν ήταν αντεπίθεση, στατική φάση ή σέντρα. Ουσιαστικά, άρα, τα expected goals δείχνουν την ποιότητα των ευκαιριών που φτιάχνει ένας ποδοσφαιριστής. Όσα περισσότερα xGoals έχει, τόσο πιθανότερο είναι να βρει εν τέλει δίχτυα! Και ο Φώτης Ιωαννίδης λοιπόν, αντίστοιχα, όσο θα φτάνει σε περισσότερες καλές τελικές μέσα από την περιοχή, τόσο θα αυξάνει και τα νούμερά του στο σκοράρισμα.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags