Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Προπονητής που θα αλλάξει τον Ολυμπιακό - Γρήγορο ποδόσφαιρο με πίεση" - Από τη λίστα της ΑΕΚ... στο Λιμάνι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-11 13:10:00

"Προπονητής που θα αλλάξει τον Ολυμπιακό - Γρήγορο ποδόσφαιρο με πίεση" - Από τη λίστα της ΑΕΚ... στο Λιμάνι!

του Γιώργου Κτενά
"Προπονητής που θα αλλάξει τον Ολυμπιακό - Γρήγορο ποδόσφαιρο με πίεση" - Από τη λίστα της ΑΕΚ... στο Λιμάνι!

Ένα πρότζεκτ που θα μεταμορφώσει την ομάδα όπως ο Μαρτίνς. Ποιος είναι ο Ιταλός προπονητής που εξετάζεται από τους Πειραιώτες, γιατί η περίπτωσή σου είναι ιδιαίτερη, το μικρό βιογραφικό του και το στυλ παιχνιδιού που εφαρμόζει στις ομάδες του.

Ολυμπιακός: Ένα όνομα έκπληξη υπάρχει στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών για τη θέση του προπονητή, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα στα υπόψιν των ανθρώπων τού συλλόγου βρίσκεται ο Φραντσέσκο Φαριόλι.

Σε ηλικία 32 ετών (πριν από δύο χρόνια) είχε αναλάβει την Καραγκιουμρούκ, ο νεότερος πρώτος προπονητής στην ιστορία των 20 πιο γνωστών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Πήρε το σχετικό ρεκόρ από τον κατά δυο χρόνια μεγαλύτερο Νάγκελσμαν και πλην του Ολυμπιακού, τώρα, είχε προταθεί πέρσι την ίδια εποχή και στην ΑΕΚ - Πριν δηλαδή συμφωνήσει με τον Ματίας Αλμέιδα η Ένωση.

Στην πρώτη του θητεία στην Αλάνια είχε συνυπάρξει/συνεργαστεί με τους Τζαβέλα/Σιώπη/Μπακασέτα, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει βοηθός του Ντε Ζέρμπι και προπονητής τερματοφυλάκων τόσο στην Μπενεβεντο, όσο και στην Σασουόλο!

Το εντυπωσιακό είναι πως πολύ γρήγορα στην Τουρκία ο Φαριόλι "έκτισε" πολύ καλό όνομα ως μεγάλο ταλέντο της προπονητικής. Ένα φαινόμενο τύπου... Γιαννίκης στην τουρκική Super Lig, αν και από τα τέλη του περασμένου Φλεβάρη είναι ελεύθερος και χωρίς ομάδα.

Θα μπορούσε να απασχολήσει τον Ολυμπιακό; Το sportdog απευθύνθηκε στον Βαγγέλη Κύρκο, δημοσιογράφο που παρακολουθεί στενά το τουρκικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τον Ιταλό προπονητή που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο πρωτάθλημα της γειτονικής χ'ωρας.

"Για αυτό έφυγε από την Αλάνια ο Φαριόλι - Τι θα αλλάξει στον Ολυμπιακό - Θα κάνει ο,τι και ο Πέδρο Μαρτίνς"

"Έφυγε λίγο γρήγορα από την Αλάνια γιατί δεν τους βγήκε το πρότζεκτ. Παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο, με πίεση στην αντίπαλη περιοχή, γρήγορη μετάβαση κ.λπ. Αλλά αυτό προϋποθέτει να υπάρχουν και οι κατάλληλοι παίκτες στο ρόστερ της ομάδας. Γενικά, πάντως, τον θεωρούν από τους ανερχόμενους προπονητές στην Τουρκία",  σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Τι καινούργιο μπορεί να φέρει στον Ολυμπιακό;

"Αυτό που δεν έχει κάνει ο Ολυμπιακός τόσο καιρό: Να αλλάξει το στιλ παιχνιδιού του, να κάνει αυτό που έκανε ο Μαρτίνς: Να πιέζει ψηλά η ομάδα και να κλέβει στο άλλο μισό τις μπάλες και να κάνει τρανζίσιον. Αλλά το θέμα είναι να μπορείς να το εφαρμόσεις. Δεν ξέρω αν θα πάει σε τέτοιο πρότζεκτ ο Ολυμπιακός".

"Πόσο θα αντέξει στον Ολυμπιακό; - Τα πάντα στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα - Δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα..."

Θεωρέις ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση του Ολυμπιακού;

"Έχει μικρή προπονητική εμπειρία, πόσο θα αντέξει το κλίμα στον Ολυμπιακό; Γιατί τα πάντα στην Ελλάδα είναι το αποτέλσμα. Η Αλάνια, για παράδειγμα, δεν έχει τρελές απαιτήσεις και πάλι τον άφησαν να φύγει".

Τι άλλο έχει σημασία να συμπληρώσουμε;

"Δεν έχει μεγάλο βιογραφικό, δε νομίζω ότι θα πάει ο Ολυμπιακός σε τέτοια περίπτωση προπονητή. Θα μου έκανε τεράστια εντύπωση αν τον επιλέξουν στο Λιμάνι". 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πακέτο" Πάλμα-Μανδάς σε ομάδα Big 4 - "Πάγο" Ιβάν για Ιωαννίδη - Οι επόμενοι που υπογράφουν στην ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags