Facebook Pixel Ολυμπιακός: Νέα μεταγραφή από Βραζιλία ο Ολυμπιακός - "Αθλητικό και σκληρό στόπερ" - Δοκιμάστηκε ήδη στην Ευρώπη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-11 18:54:00

Νέα μεταγραφή από Βραζιλία ο Ολυμπιακός - "Αθλητικό και σκληρό στόπερ" - Δοκιμάστηκε ήδη στην Ευρώπη!

του Γιώργου Κτενά
Νέα μεταγραφή από Βραζιλία ο Ολυμπιακός - "Αθλητικό και σκληρό στόπερ" - Δοκιμάστηκε ήδη στην Ευρώπη!

Έρχεται για να πάρει φανέλα βασικού στο Λιμάνι! Ένα νέο όνομα βρίσκεται στη λίστα των Πειραιωτών και εξετάζεται σοβαρά ενόψει καλοκαιριού. Το αγωνιστικό του στυλ και η εμπειρία του από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός: Ένα όνομα από το πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει την εμφάνισή του, ξανά, στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών, καθώς ενόψει τής θερινής μεταγραφικής περιόδου η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση σέντερ μπακ.

Πρόκειται για τον Γκουστάβο Ενρίκε, τον 30χρονο Βραζιλιάνο στόπερ που έχει συμβόλαιο με τη Φαμένγκο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2023, αλλά τη φετινή αγωνιστική περίοδο έπαιξε με τη μορφή δανεισμού στη Φενέρμπαχτσε.

Παρότι βρέθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ηλικία 29 ετών, έδειξε να προσαρμόζεται σχετικά εύκολα και δεν είναι τυχαίο που κατέγραψε 13 συμμετοχές, με δύο γκολ και μια ασίστ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία, για να μας μιλήσει για τον Ενρίκε και το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

"Για αυτό πήγε στη Φενέρ - Δύναμη, αντοχή, γεμάτες χρονιές - Δεν παίρνει εύκολα κάρτες"

"Έχει κάνει καριέρα στη Σάντος το 2018 και το 2019 και από εκεί τον πήρε η Φλαμένγκο. Το 2020 και το 2021 ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην ομάδα του, αλλά πέρυσι έπαιξε πολύ λίγο. Μετά τον έσπρωξαν προς το εξωτερικό γιατί δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής και στη Φενέρ έχει σχετικά καλή πορεία", σχολίασε στην αρχική του τοποθέτηση ο καλός συνάδελφος.

Προσαρμόστηκε γρήγορα στο ευρωπαϊκό στιλ ποδοσφαίρου.

"Δεν ήταν ποτέ για το επίπεδο της εθνικής Βραζιλίας, αλλά στη Φενέρ στέκεται. Έχει δύναμη, αντοχή, έχει γεμάτες χρονιές, δεν θα παίξει 3 ματς και θα βγει νοκ άουτ ή θα πάρει εύκολα κάρτες. Σε σχέση και με τους άλλους Βραζιλιάνους του Ολυμπιακού, που ήρθαν τον Γενάρη, θα μπορούσε να προκύψει συμφωνία".

"Θυμίζει Παπασταθόπουλο - Βασικός με Ντόη - Να ψάξει στη Βραζιλία ο Ολυμπιακός"

Μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό;

"Φυσικά μπορεί στον Ολυμπιακό, όπως μπορούσε και στην Φενέρ. Είναι αθλητικός στόπερ, είναι λίγο στο στιλ τού Παπασταθόπουλου αλλά όχι τόσο τεχνίτης. Είναι πιο σκληρός και πιο άγαρμπος".

Με ποιον θα ταίριαζε στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Ουσιαστικά θα πήγαινε για βασικός μαζί με Ρόντινεϊ και δίπλα του ίσως τον Ντόη. Βεβαια στον Ολυμπιακό θα πάρουν κι άλλον κεντρικό αμυντικό. Αλλά επειδή βγήκε ο Ρόντινεϊ, θα ψάξουν την αγορά στη Βραζιλία. Που η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στο επίπεδο του Ολυμπιακού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προπονητής που θα αλλάξει τον Ολυμπιακό - Γρήγορο ποδόσφαιρο με πίεση" - Από τη λίστα της ΑΕΚ... στο Λιμάνι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags