Ολυμπιακός: Ποιος ήταν τελικά ο νεαρός Ιταλός προπονητής που ήρθε Αθήνα και πέρασε... κάστινγκ στον Ολυμπιακό; Η σχέση του με τους Μπακασέτα/Τζαβέλα, η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του που παραπέμπει σε Λουτσέσκου και η ... τουρκική φήμη του. Η περσινή υποψηφιότητά για τον πάγκο της ΑΕΚ και γιατί τον "έκοψε" ο Γιάννης Παπαδημητρίους που εισηγήθηκε την λύση Αλμέϊδα. Bonus το απαγορευτικό (ακόμη και για τους "ερυθρόλευκους") κασέ του ετέρου Ιταλού  κόουτς Μοντέλα και η αποκάλυψη πως είναι δεύτερό τρίτη επιλογή στην Φενέρ για "αντι-Ζεσούς"!Μόνο στον "Ευαγγελιστή"...

ΦΑΡΙΟΛΙ/1: Ιταλός κόουτς, αν και μόλις 34 Μαΐων, ο οποίος μέσα σε μια (σκάρτα) 3ετία κατάφερε στην Τουρκία να βγάλει όνομα σαν το... next big thing της προπονητικής!! Ξεκίνησε την καριέρα του στην γειτονική χώρα ως βοηθός (για 34 ματς) του Κάγκντας Ατάν στην Αλάνιασπορ των Μπακασέτα/Σιώπη/Τζαβέλα (έχουν πολλή καλή άποψη για τον ταλαντούχο τεχνικό)! Τον Μάρτιο του 2021 δέχτηκε πρόταση κι ανέλαβε  την Καραγκουμρούκ την οποία και έσωσε/κράτησε στην κατηγορία. Συνέχισε και την επόμενη σεζόν αλλά  τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου αποχώρησε για να επιστρέψει (ως πρώτος προπονητής πλέον) στην Αλάνιασπορ. Στο υπόλοιπο μισό της περσινής σεζόν τα πήγε πολύ καλά (ρεκόρ 14 νίκες-3 ισοπαλίες - 5 ήττες), αλλά στην τρέχουσα και έχοντας κάνει αυτός την προετοιμασία και τον προγραμματισμό της Αλάνια είχε... θέματα και τελικά απομακρύνθηκε στις 27 Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά ως πρώτος προπονητής ο Φραντσέσκο Φαριόλι κάθισε δυο... μισές σεζόν στην Καραγκουμρούκ (τον αντικατέστησε ο Πίρλο) και άλλες δυο... μισές σεζόν στην Αλάνιασπορ!!! Επίσης, στο προπονητικό του βιογραφικό έχει να επιδείξει τις Σασουόλο και Μπενεβέντο ως προπονητής τερματοφυλάκων όμως αλλά και μια 2ετία στην Εθνική Ιταλίας ως σύμβουλος του εκλέκτορα Τζιανπέρο Βεντούρα!!

ΦΑΡΙΟΛΙ/2: σύμφωνα με την ελληνική πιάτσα agents βρέθηκε για ένα 48ωρό στην Αθήνα για συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Ήρθε για να περάσει... κάστινγκ απο τους "ερυθρόλευκους" συνοδευόμενος από Τούρκο ατζέντη, που συνεργάζεται με γνωστό Έλληνα συνάδερφό του. Για την ακρίβεια πέρασε "ραντεβού" από "ερυθρόλευκο" αξιωματούχο και όχι τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ήταν στο Νότιγχαμ. Λέγεται πως ο Ιταλός παρακολούθησε απο σουϊτα στο "Καραϊσκάκης" και το αιώνιο ντέρμπι! Το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-1-4-1 ενώ του αρέσει το κυριαρχικό ποδοσφαιρο, με μπιλντ απ απο πολύ χαμηλά (τον τερματοφύλακα). Σε αυτό ο Φραντσέσκο Φαριόλι μοιάζει περισσότερο στον... Λουτσέσκου και όχι στον Αλμέϊδα!

ΦΑΡΙΟΛΙ/3: την περασμένη άνοιξη είχε προταθεί και στην ΑΕΚ, πριν αυτή κλείσει τον Ματίας Αλμέϊδα! Για την ακρίβεια ο Φαριόλι κάποια στιγμή ήταν συνυποψήφιος του Αργεντινού, και τον "φάκελό" του  έδωσαν για να τον τσεκάρει ενδελεχώς ο "ειδικός" Γιάννης Παπαδημητριου. Ο τότε "κιτρινόμαυρος" εκτελεστικός διευθυντής έκρινε - παρά τις πολύ καλές συστάσεις που ακολουθούσαν τον νεαρό Φαριόλι - πως ο Ιταλός ήταν άγουρος για να αναλάβει την ΑΕΚ,  γενικότερα στην διαχείριση των αποδυτηρίων και σε μια ομάδα που ο ιδιοκτήτης της ζητούσε στην χρονιά που θα μπουν στην "Αγιά Σοφιά" να κάνει πρωταθλητισμό! Κάπως έτσι η τελική εισήγηση του Παπαδημητρίου στον Μελισσανίδη ήταν ο Ματίας Αλμεϊδα (μετά τις αρνήσεις που είχαν εισπράξει απο "μεγάλα ονόματα" τύπου Φερνάντο Σάντος,  Γκαρσιά στην ΑΕΚ).

ΜΟΝΤΕΛΑ: όντως προτάθηκε στον Ολυμπιακό πριν από περίπου 3 εβδομάδες. Στην Ελλάδα βέβαια δεν ήρθε ποτέ και δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού δουλεύει στην Άντανα Ντεμίρσπορ. Απασχόλησε  τους "ερυθρόλευκους' αλλά πλέον δεν τους απασχολεί. Προτεραιότητα άλλωστε του Βιτσέντσο Μοντέλα είναι να επιστρέψει στην Serie A. Aν όχι αυτό το καλοκαίρι (εφόσον δεν βρει την κατάλληλη ομάδα), σίγουρα το επόμενο. Για αυτό άλλωστε για εκτός Ιταλίας προτείνεται σε ομάδες μόνο για ένα χρόνο! Στα Άντανα  έτσι κι αλλιώς δεν θα συνεχίσει, απέρριψε και πρόταση ανανέωσης που του έγινε. Τώρα, όσον αφορά στο ενδιαφέρον της Φενέρ, όντως είναι στην τριμελής short list αλλά δεν είναι ο πρώτος στόχος/ η Νο 1 επιλογή του Αλί Κότς για "αντί-Ζεσούς". Και κάτι τελευταίο που αφορά το κασέ του Μοντέλα. Ρωτήσαμε και η απάντηση ήταν... 3.000.000 ευρώ ετησίως συν το δικό του τιμ!!! Πανάκριβος ακόμη και για τα δεδομένα του Ολυμπιακού!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέα μεταγραφή από Βραζιλία ο Ολυμπιακός - "Αθλητικό και σκληρό στόπερ" - Δοκιμάστηκε ήδη στην Ευρώπη!