Facebook Pixel Άρης - ΑΕΚ: Λιτότητα στον Άρη, τέλος οι μεγάλες μεταγραφές - "Ζόρια" για Καρυπίδη - "Υπόσχεση" Μελισσανίδη για... Ιωνικό!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-14 12:47:00

Λιτότητα στον Άρη, τέλος οι μεγάλες μεταγραφές - "Ζόρια" για Καρυπίδη - "Υπόσχεση" Μελισσανίδη για... Ιωνικό!

Οι Μιχείες
Λιτότητα στον Άρη, τέλος οι μεγάλες μεταγραφές - "Ζόρια" για Καρυπίδη - "Υπόσχεση" Μελισσανίδη για... Ιωνικό!

Νέα οικονομική πολιτική από Καρυπίδη και πολλά "μέτωπα"! Ο Ευάγγελος Μίχος αναλύει τι πραγματικά σημαίνει η παραμονή του Τερζή στους Θεσσαλονικείς και παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο σχετικά με την επόμενη ημέρα στον σύλλογο, μετά την στροφή του ιδιοκτήτη του στο "στρατόπεδο" της ΑΕΚ.
 

Άρης/Ιωνικός/Λαμία από την μία. Καρυπίδης/Τερζής-Θέος/Παλίκουτσα/Μαρινάκης/Μελισσανίδης/Τσιριγώτηδες  από την άλλη. Η διαφορετική επόμενη ημέρα της ομάδας της Big 5 και... "ο θάνατός σου, η ζωή μου" για τις δυο Σουπερλιγκάτες, με δυνατούς... πρωταγωνιστές σε διαφορετικές ιστορίες/παρασκήνια.

ΑΡΗΣ/ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΣ: στις αρχές της εβδομάδας η διαρροή από τους "κίτρινους" εμφάνιζε τον νυν προπονητή - εκλέκτορα της Εθνικής Νέων να αποτελεί τεχνικό δίδυμο με τον Τόλη Τερζή για την νέα σεζόν!! Πρώτον, έχει συμβόλαιο με την Ομοσπονδία ως το 2024, κυρίως δε  αυτό το καλοκαίρι (Ιούλιο) να  πάει / κοουτσάρει την Εθνική Νέων σε τελική φάση Euro (μετά από 8 χρόνια για την "γαλανόλευκη"). Και δεύτερον, ο ίδιος ο Τάσος Θέος, σε όσους είτε του τηλεφωνούσαν, είτε δια ζώσης του... έδιναν συγχαρητήρια για τον Άρη, δήλωνε ...  παντελή άγνοια!!! Και μάλιστα το έκανε με τόσο απόλυτο και πειστικό τρόπο, που αναρωτιούσαν τι ... συνέβη! Με την έννοια πως η πληροφορία για τον Θέο, πως θα αναλάβει τον Άρη μαζί με τον κόουτς Τερζή, δόθηκε/βγήκε από τους "κίτρινους". Για να ακολουθήσει ο ίδιος ο Θέος υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει τίποτα αλλά και δεν έχει συζητήσει με κανέναν!! Ούτε με Καρυπίδη, ούτε με Παλίκουτσα, ούτε με...Τερζή!!! Βιάστηκε να το... προδώσει ο Άρης και έφερε σε δύσκολη θέση τον Θέο; Ή ήθελε με τον Θέο να ενισχύσει το προφίλ του (μόνιμου "υπηρεσιακού") Τερζή...

ΑΡΗΣ/ΤΕΡΖΗΣ: όσο καλά κι αν πήγε μαζί του η ομάδα στα play offs, η μονιμοποίησή του δείχνει... πράγματα. Ο Τόλης Τερζής δεν ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκε να αναλάβει ως υπηρεσιακός προπονητής του Άρη, αλλά είναι η πρώτη φορά που κρίθηκε άξιος να είναι χεντ κόουτς, να κάνει την προετοιμασία και τον προγραμματισμό σεζόν της ομάδας! Ο Τερζής που λόγω της εμπιστοσύνης του αφεντικού ήταν πάντα ο βοηθός του εκάστοτε προπονητή του Άρη, ξαφνικά θεωρήθηκε πως εξελίχθηκε και είναι πλέον ώριμος να αναλάβει αυτός το τιμόνι στο καράβια της ομάδας... Προφανώς, όχι τυχαία ,στην... νέα εποχή του Άρη, αυτή που θέλει τον Καρυπίδη να βάζει στοπ σε "μεγαλοϊδεατισμούς" και "μεγαλομανίες", όσον αφορά τους στόχους και κυρίως τις μεταγραφές ονομάτων και μεγάλων συμβολαίων που ερχόντουσαν στο "Βικελίδης". Αυτά κόβονται ... μαχαίρι και οι "κίτρινοι" θα πάνε σε φάση ... λιτότητας! Ένα χαρακτηριστικό συγκριτικό παράδειγμα:! την τρέχουσα σεζόν οι δυο προπονητές (Μπούργος και Πάρντιου) που κάθισαν στον πάγκο τους αμείβονταν μηνιαίως plus 35.000 ευρώ. Ο Τερζής (με ή χωρίς Θέο) θα του κοστίζει λιγότερα από 10.000 τον μήνα!!

ΑΡΗΣ/ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: άξιο απορίας  πάντως είναι γιατί ο Καρυπίδης έφερε Κροάτη τεχνικό διευθυντή  ο οποίος μάλιστα... έψαχνε όλο αυτό το διάστημα τον νέο προπονητή ενώ στο τέλος ήταν αυτός που αποφάσισε να ... μείνει με τον Τόλη Τερζή κι απλά το ανακοίνωσε στον Παλίκουτσα!!  Όλο αυτό πάντως κάπου μου θύμισε... Μελισσανίδη όταν είχε κλείσει από μόνος του τον Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ κι ενώ οι Παπαδημητρίου Κονέ έψαχναν τον αντικαταστάτη του Μιλόγεβιτς! Βέβαια από την στιγμή που ο "Κάρυ" τα έσπασε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και πλέον έχει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού... απέναντί του, κάπου φυσιολογικά αλλάζει και το "status" στον ´Άρη. Η ποδοσφαιρική πιάτσα πάντως λέει πως ο ηγέτης του Άρη είναι... ανοικτός σε πολλά και διάφορα "μέτωπα", η νέα σεζόν θα είναι πολύ ζόρικη για αυτό, εξ ου και το άνοιγμά του στον Δημήτρη Μελισσανίδη!!!

ΙΩΝΙΚΟΣ: μετά την "αυτοκτονία" του Λεβαδειακού κόντρα στην Λαμία, την προτελευταία αγωνιστική, ακολούθησε η δική του απέναντι στην ίδια ομάδα, στο φινάλε των play outs. Η ομάδα της Νίκαιας παρότι προηγήθηκε 2-0, ισοφαρίστηκε σε 2-2 και υποβιβάστηκε μετά από μια 2ετία στην Super League. Τεράστιες οι ευθύνες του κόουτς Γρηγορίου (έβαλε 3ο στόπερ, ουσιαστικά 5ο αμυντικό μετά το 2-0) και πολύ μεγάλη η οικονομική ζημιά για την οικογένεια Τσιριγώτη (ιδιοκτήτες του Ιωνικού)! Εφτάψυχη και τυχερή η Λαμία, με τον ιδιοκτήτη της Πανουργιά Παπαϊωάννου να μπορεί πιο άνετα πλέον να κατέβει για...Δήμαρχος στην πόλη του!! Από εκεί και πέρα ο υποβιβασμός του Ιωνικού και η σωτηρία της Λαμίας, πρέπει να ικανοποίησαν απόλυτα και τον Δημήτρη Μελισσανίδη (σύμφωνα με τον αστικό μύθο το είχε... υποσχεθεί από πέρσι στους Τσιριγώτηδες) αλλά και τον Γιάννη 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαρώνει στην Ελλάδα ο ΠΑΟ - Έκλεισε και δεύτερο παίκτη μετά τον Νίκα - Έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο! (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags