Facebook Pixel Γιάννης Αλαφούζος - Παναθηναϊκός: "Τρελάθηκε" ο Αλαφούζος με το πρωτάθλημα - 35 εκατ. και 4 μεταγραφές 11αδας - "Αλλάζει" και ο Γιοβάνοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-14 15:00:00

"Τρελάθηκε" ο Αλαφούζος με το πρωτάθλημα - 35 εκατ. και 4 μεταγραφές 11αδας - "Αλλάζει" και ο Γιοβάνοβιτς!

του Νίκου Στεργίου
"Τρελάθηκε" ο Αλαφούζος με το πρωτάθλημα - 35 εκατ. και 4 μεταγραφές 11αδας - "Αλλάζει" και ο Γιοβάνοβιτς!

Το νέο μπάτζετ του Τριφυλλιού και η τακτική του Σέρβου προπονητή. Οι Πράσινοι μπορεί να μην πήραν το πρωτάθλημα, όμως ο ιδιοκτήτης της ομάδας είναι αποφασισμένος το φετινό καλοκαίρι να επενδύσει πολλά χρήματα και να φτιάξει μία ομάδα, σε συνεννόηση πάντα με τον προπονητή, που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη.
 

Παναθηναϊκός: Με παράξενο τρόπο εξελίχθηκε η σεζόν για τους Πράσινους τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δεδομένου ότι η ομάδα ευτύχισε να βρεθεί πολύ μπροστά στον βαθμολογικό πίνακα αλλά μια κοιλιά που έκανε μετά από την διακοπή λόγω του Μουντιάλ, έφερε τα πάνω-κάτω.

Με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία μετά την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου να κερδίσει φέτος και το πρωτάθλημα, μετά από πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά ο σχεδιασμός συνεχίζει πανω στο πρότζεκτ που είχε από αρχίσει το 2021 και θέλει την ομάδα σταδιακά να ανεβάζει το μπάτζετ της και, παράλληλα, να δυναμώνει.

Γιατί από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το φετινό μπάτζετ θα είναι πάνω από 30 εκατ. ευρώ (μπορεί να φτάσει και τα 35!) ενδεικτικό του ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν οι εποχές τού αυστηρού εξορθολογισμού λόγω των χρεών της ΠΑΕ.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι πώς θα πορευτεί η ομάδα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, καθώς την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα υπάρχει και η πρόκληση της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Κι εκεί δεν γίνεται να βρεθεί ο Παναθηναϊκός με 14-15 παίκτες που εμπιστεύεται ο προπονητής και, σε κάθε περίπτωση, είναι επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας.

Από τον σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι στιγμής το πρόγραμμα αναφέρει ότι θα αποκτηθεί ένα 8αρο-10άρι, ένας στόπερ επιπέδου και ένας μπακ. Μιλάμε για παίκτες που θα έρθουν και θα είναι ξεχωριστοί, επιπέδου, 11αδάτοι.

Παράλληλα, η ομάδα θέλει να δώσει νέο συμβόλαιο στον Μπρινιόλι (που εύκολα ή δύσκολα θα ανανεώσει) και στον Παλάσιος (που για την ώρα υπάρχει διαφωνία στη νέα του αμοιβή). Και οι δύο έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024, άρα και να μην ανανεώσουν η ομάδα τούς υπολογίζει κανονικά για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αυτοί που δεδομένα είναι τελειωμένοι αυτή τη στιγμή είναι οι Σάντσες και Πούχατς, ενώ υπάρχει και μια σειρά ακόμα από ποδοσφαιριστές που πρέπει να ξαναπείσουν τον Ιβάν Γιοβάνοβτς στη θερινή προετοιμασία ότι μπορούν να έχουν θέση στο ρόστερ - Όπως είναι για παράδειγμα ο Βέρμπιτς. 

Το Τριφύλλι προφανώς χρειάζεται ενίσχυση που να "γεμίσει" το ρόστερ, δηλαδή από τους 14-15 που αξιοποιούσε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Γιοβάνοβιτς να φτάσουν στους 19-20, καθώς την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο οι υποχρεώσεις και οι προσδοκίες θα είναι αυξημένες. Προτεραιότητα σε στόπερ, μπακ, 8αρο-10άρι για να είναι με την υπόλη ομάδα στην προετοιμασία και, φυσικά, στη διάρκεια του καλοκαιριού περαιτέρω ενίσχυση.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαρώνει στην Ελλάδα ο ΠΑΟ - Έκλεισε και δεύτερο παίκτη μετά τον Νίκα - Έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags