Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Γλυκό φινάλε για Ολυμπιακό με διπλό στην Τούμπα - Ο ΠΑΟΚ τα δίνει όλα για να του... πάρει τη θέση στην Ευρώπη (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-14 21:59:00

Γλυκό φινάλε για Ολυμπιακό με διπλό στην Τούμπα - Ο ΠΑΟΚ τα δίνει όλα για να του... πάρει τη θέση στην Ευρώπη (Vid)

Sportdog Team

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 1-0 και τερμάτισαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, όμως ο Δικέφαλος του Βορρά θα έχει την ευκαιρία να επανακτήσει το "καλό" ευρωπαϊκό εισιτήριο εάν κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό με την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη σεζόν με νίκη (1-0) επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αποτέλεσμα που του έδωσε οριστικά την 3η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στην 4η.

Πάντως, ο ΠΑΟΚ θα έχει ακόμα μία ευκαιρία να πάρει αυτός το "καλό" ευρωπαϊκό εισιτήριο (για το Europa League αντί του Conference) αντί για τους Ερυθρολεύκους, κάτι που θα συμβεί εάν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με την ΑΕΚ.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα στο ντέρμπι της Τούμπας σημείωσε ο Ντιαντιέ Σαμασέκου με καρφωτή κεφαλιά στο 33ο λεπτό.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο  Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, με δίδυμο στόπερ τους Νάσμπεργκ και Ίνγκασον, δεξί μπακ τον Κεντζιόρα και αριστερό τον Ράφα Σοάρες. Αουγκούστο και Ντάντας έπαιξαν στον άξονα, έχοντας μπροστά τους την τριάδα Μπίσεσβαρ-Ζίβκοβιτς-Κωνσταντέλιας, που κινήθηκαν πίσω από τον Μπράντον.

Με σχηματισμό 4-3-3 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός του Ζοζέ Ανιγκό. Τερματοφύλακας ήταν ο Τζολάκης, με τετράδα στην άμυνα τους Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Ντόη και Ρέαμπτσιουκ, από δεξιά προς αριστερά. Εμβιλά, Σαμασέκου και Χουάνγκ συνέθεσαν την τριάδα του άξονα, ενώ οι Φορτούνης και Μπιέλ κινήθηκαν στα «φτερά», με τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Μπράντον να πατά περιοχή στο 5’ αλλά τον Τζολάκη να αποκρούει με τα πόδια το πλασέ του Ισπανού επιθετικού. Στο 17’ οι Θεσσαλονικείς απείλησαν με τον Σοάρες να σουτάρει στα χέρια του Τζολάκη και στο 20’ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα, καθώς ο Φορτούνης πλάσαρε από διαγώνια θέση μετά από συνδυασμό με τον Μπακαμπού και ο Κοτάρσκι απέκρουσε.

Ο Μπίσεσβαρ σε μία περίπτωση (22’) και ο Σοάρες σε δύο (24’, 27’) σπατάλησαν ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ, με τον Μπιέλ να απαντά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αναγκάζοντας τον Κοτάρσκι σε πολύ δύσκολη απόκρουση.

Στο 33’ οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με γκολ του Σαμασέκου. Ο Αφρικανός μέσος έκανε κίνηση «κρυφού» φορ στην αντίπαλη περιοχή μετά από σέντρα του Ροντινέι, πρόλαβε τον Ίνγκασον και με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να απαντήσει, αφού πρώτα ο Ντάντας (36’) και εν συνεχεία οι Ντάντας, Κωνσταντέλιας σε φάση διαρκείας (45’) δεν βρήκαν στόχο.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε έντονα στο πρώτο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλάζοντας διαρκώς την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού αλλά χωρίς να μπορεί να βρει διαδρόμους για να πατήσει στα αντίπαλα καρέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την πίεση του Δικεφάλου, η μεγαλύτερη ευκαιρία του σημειώθηκε με σουτ από μακρινή απόσταση, όταν ο Κουλιεράκης δοκίμασε το αριστερό του πόδι και ανάγκασε τον Τζολάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση (56’).

Από φάουλ του Τάισον στο 75', ο Τόμας Κετζιόρα έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση όμως δε βρήκε στόχο ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η ατομική προσπάθεια του Κωνσταντέλια στο 83'. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε ουσιαστικά και το ματς. Ο Ολυμπιακός παίρνει την τρίτη θέση και μάλιστα στο +6 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ στις 24 του μήνα στο Πανθεσσαλικό και σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, θα συμμετάσχει εκείνος στο Europa League, στέλνοντας τους Πειραιώτες στο Conference League.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Ινγκασον, Νάσμπεργκ (46' Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες, Ντάντας (64' Σβαμπ), Αουγκούστο (76' Φιλίπε Σοάρες), Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (64' Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (82' Τζίμας). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Εμβιλά, Φορτούνης (78' Μασούρας), Παπασταθόπουλος, Μπιέλ (65' Βρουσάι), Ροντινέι, Χουάνγκ (78' Κασάμι), Σαμασέκου, Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Μπακαμπού (72' Ελ Αραμπί). 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags