Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η Νο1 επιλογή του Μαρινάκη - "Ολυμπιακός όπως... Μονακό - Μεταγραφή 15 εκατομμυρίων για Σιντιμπέ"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-16 19:19:00

Η Νο1 επιλογή του Μαρινάκη - "Ολυμπιακός όπως... Μονακό - Μεταγραφή 15 εκατομμυρίων ο Σιντιμπέ"!

του Γιώργου Κτενά
Η Νο1 επιλογή του Μαρινάκη - "Ολυμπιακός όπως... Μονακό - Μεταγραφή 15 εκατομμυρίων ο Σιντιμπέ"!

Το νέο πλάνο των Πειραιωτών και το πρότζεκτ... αλά Γαλλία. Γιατί στο Λιμάνι επιμένουν στην περίπτωση του Αντόνιο Κορδόν, η καριέρα του στην Ισπανία και όσα έκανε όταν βγήκε εκτός και συγκεκριμένα στη Γαλλία.
 

Ολυμπιακός - Αντόνιο Κορδόν: Το όνομα του 59χρονου sporting director έχει κεντρικό ρόλο τις τελευταίες ημέρες στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών, καθώς φαίνεται ότι είναι ο άνθρωπος που ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι έτοιμος για να του εμπιστεύτει τα κλειδιά του συλλόγου.

Ο Α. Κορδόν έχει τεράστια θητεία ως sporting director στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αρχικά στη Βιγιαρεάλ (από το 1996 μέχρι το 2016), βρέθηκε για μια σεζόν στη Μονακό (2016-17) και έπειτα με ένα μικρό διάλειμα στην εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, συνεργάστηκε με την Ρεάλ Μπέτις μέχρι πριν από μερικούς μήνες (2020-23).

Δηλαδή από τα 23 χρόνια που εργάζεται στον χώρο του ποδόσφαιρου, τα 19 τα έχει περάσει στη La Liga σε ομάδες που έκαναν καλές πορείες, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι στη δική του χρονιά στη Μονακό η γαλλική ομάδα είχε παίκτες όπως ο Φαλκάο και ο Εμπαπέ, στα πρώτα του βήματα στη Ligue 1.

Για αυτό και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έκανε στη θητεία του στον γαλλικό σύλλογο, με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Μιχάλκη Σινάκου που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γαλλία.

"Δεν κανονίζει ο sporting director - Πιο ακριβή μεταγραφή ο Σιντιμπέ - Θυμίζει Μονακό ο Ολυμπιακός"

"Έχουν χάσει την ευκολία στις μεταγραφές οι sporting director στα ευρωπαϊκά κλαμπ αυτού του επιπέδου, υπάρχει σκάουτ με υπεύθυνους, ο αθλητικός διευθυντής δεν γκρίνει τόσα πολλά πια, μπορεί να δώσει την τελική άποψη. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι εκείνος που κανονίζει, υπάρχουν πολυπληθή τμήματα που ασχολούνται με αυτό", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Πώς θυμάσαι το 2016-17 στη Μονακό;

"Η Μονακό αλλάζει διαρκώς καλούς και πολλούς παίκτες, ήταν σε καλή σεζόν τότε, έπαιζε. Με Φαλκάο, είχε βγει και ο Μπαμπέ τότε. Αλλά η πιο ακριβή του μεταγραφή εκείνη τη χρονιά είναι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, με 15 εκατ. Ο οποίος καλά είχε πάει, είχε παίξει και είχε βγάλει ασίστ, αλλά παραμένει η πιο ακριβή μεταγραφή του Σιντιμπέ, που έπαιζε ήδη στη Λιλ".

Τι άλλο υπήρχε με ενδιαφέρον εκείνη τη σεζόν;

"Η Μονακό μπορεί να είχε πάνω από 50 παίκτες, δεν είχαν πού να τους δώσουν δανεικούς. Ίσως σε αυτό να μοιάζει, τώρα, ο Ολυμπιακός με εκείνη τη Μονακό. Πάντως η Μπέτις, στην οποία βρέθηκε μετά, είχε κάνει καλή ομάδα και είχε παίξει και στην Ευρώπη".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αιχμάλωτος Μελισσανίδης, φοβικός Αλμέιδα - Το ψάχνει ο Μαρινάκης - Μίκρυνε ο ΠΑΟΚ, δεν γυρίζει ο Σαββίδης"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags