Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Νέος... Πάντελιτς για τον Ολυμπιακό - Ηχηρή μεταγραφή από Αγγλία - Είχε συμφωνήσει με Παναθηναϊκό! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-17 10:00:00

Νέος... Πάντελιτς για τον Ολυμπιακό - Ηχηρή μεταγραφή από Αγγλία - Είχε συμφωνήσει με Παναθηναϊκό! (Vid)

του Παναγιώτη Νικολάου
Νέος... Πάντελιτς για τον Ολυμπιακό - Ηχηρή μεταγραφή από Αγγλία - Είχε συμφωνήσει με Παναθηναϊκό! (Vid)

Γεμάτες σεζόν, πολλά γκολ και ευκαιρία να έρθει... τζάμπα. Ποιος είναι ο επιθετικός που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα των Πειραιωτών και θα μπορούσε να αποκτηθεί ως ελέυθερος; Οι Πειραιώτες εξετάζουν πολύ προσεκτικά την περίπτωσή του!

Το όνομα του διεθνή Φινλανδού επιθετικού Τεέμου Πούκι βρίσκεται στην επικαιρότητα, καθώς έμεινε ελεύθερος από τη Νόριτς (στην οποία υπήρξε συμπαίκτης με τον Γιαννούλη και τον Τζόλη), μετά από 5 χρόνια καριέρας στην αγγλική ομάδα.

Πότε πήγε στην Νόριτς; Το καλοκαίρι του 2018, μια χρονιά μετά από το έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για να τον αποκτήσει από την Μπρόντμπι (ήταν η περίπτωση που είχε μαρκάρει ο Μαρίνος Ουζουνίδης ως αντι-Μπεργκ το καλοκαίρι του 2017). Μάλιστα, υπήρχε και αρχική συμφωνία ανάμεσα στους Πράσινους και τη νορβηγική ομάδα για ένα ποσό κοντά στις 600.000 ευρώ, ώστε να τον αγοράσουν, ενώ στο ίδιο περίπου επίπεδο ήταν και τα χρήματα που είχαν προσφέρει στον παίκτη.

Η περίπτωσή του δεν προχώρησε ποτέ, τελικά, αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια το όνομά του είχε συνδεθεί τόσο με την ΑΕΚ όσο και τον ΠΑΟΚ (στους Θεσσαλονικείς είχε εμφανιστεί ως κλεισμένος το καλοκαίρι του 2018 αλλά, τελικά, είχε προκριθεί η περίπτωση του Τσούμπα Άκπομ!). Το καλοκαίρι του 2022 συνδέθηκε στενά και με τον Ολυμπιακό.

Ο 33χρονος φορ είναι χωρίς συμβόλαιο και, προφανώς, ο εκπρόσωπός του θα τον προτείνει ξανά σε ελληνικές ομάδες (όπως κάνει τόσα χρόνια άλλωστε!) για να παίξει μπάλα.

Με τη Νόριτς έχει πάνω από 200 εμφανίσεις, 88 γκολ και 29 ασίστ, ενώ στην καριέρα του έχει περάσει και από τις Μπρόντμπι, Σάλκε, Σέλτικ, Σεβίλλη Β’, Ελσίνκι και Κότκα. Ακόμα, είναι διεθνής 110 φορές με την Φινλανδία και έχει σκοράρει 37 γκολ (είναι ο πρώτης σκόρερ στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα). Θα μπορούσε το προσεχές καλοκαίρι να έρθει στην Ελλάδα (η αμοιβή του του ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ ετησίως) και να αποτελέσει μια πρώτης τάξης αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα, συμπληρώνοντας το τιμ των επιθετικών;

Προφανώς ναι, γιατί και ο Ολυμπιακός ψάχνει για έναν νέο Πάντελιτς τώρα που θα φύγει ο Ελ Αραμπί, και η ΑΕΚ θέλει έναν επιθετικό αξιόπιστο στο σκοράρισμα, όπως και ο Παναθηναϊκός (που δεν πέτυχε διάνα με τον Σπόραρ), αλλά και ο ΠΑΟΚ (που δίνει 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Ολιβέρα των 9 γκολ φέτος).

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αντώνη Τσούτη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το αγγλικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τον πεπειραμένος επιθετικό.

"Ο καλύτερος παίκτης της Νόριτς - Βασικός στον Ολυμπιακό"

"Ο καλύτερος παίκτης της Νόριτς ήταν, είναι πάρα πολύ καλός και σε ώριμη ηλικία, θα ψάξει ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο. Βασικός θα είναι αν έρθει, δεν ειναι για πάγκο αυτός ο παίκτης, έχει παίξει σε Ισπανία, Αγγλία, έχει ξεχωρίσει. Στην Ελλάδα θα κάνει τη διαφορά, για την Ευρώπη και με την Φινλανδία έχει δείξει ότι μπορεί να τα πάει καλά. Δεν βγάζει τραυματισμούς, παίζει σε έντονους ρυθμούς, είναι καλή λύση".

Σε σχέση με τον Ελ Αραμπί, που υπήρχε η σκέψη το περασμένο καλοκαίρι να τον αντικαταστήσει στο ερυθρόλευκο ρόστερ;

"Ο Ελ Αραμπί είναι ένα επίπεδο πάνω, νομίζω ότι είναι πιο στόφα ως παίκτης. Ο Πούκι είναι ωραίος παίκτης περιοχής, έχει την αίσθηση του γκολ, τελειώματα, τον βοηθάει και η σωματοδομή του, είναι χρήσιμος, τον θέλεις. Αλλά όχι καλύτερος από Ελ Αραμπί".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Νο1 επιλογή του Μαρινάκη - "Ολυμπιακός όπως... Μονακό - Μεταγραφή 15 εκατομμυρίων ο Σιντιμπέ"!

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags