Facebook Pixel Ολυμπιακός: Νέος... Μοντεστό για Ολυμπιακό ο Φουρνιέρ - "Έλυνε και έδενε στη Νις" - Φέρνει μαζί και 25χρονο φορ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-17 21:19:00

Νέος... Μοντεστό για Ολυμπιακό ο Φουρνιέρ - "Έλυνε και έδενε στη Νις" - Φέρνει μαζί και 25χρονο φορ (Vid)

του Παναγιώτη Νικολάου
Νέος... Μοντεστό για Ολυμπιακό ο Φουρνιέρ - "Έλυνε και έδενε στη Νις" - Φέρνει μαζί και 25χρονο φορ (Vid)

Το Plan-b στο Λιμάνι για Κορδόν είναι με "δυνατό" όνομα. Ποιος είναι ο Γάλλος που εξετάζεται για τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, το παλιότερο φλερτ με την Ελλάδα, το πέρασμά του από την Ιταλία και ο επιθετικός που θα μπορούσε να κλείσει ως πρώτη του κίνηση!

Ολυμπιακός - Ζυλιέν Φουρνιέ: Στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών βρέθηκε, ξανά, το όνομα του Γάλλου διευθυντή ποδόσφαιρο με μεγάλη θητεία στη Ligue 1 (κυρίως στη Νις αλλά και στις Μαρσέιγ-Στράσμπουργκ), καθώς είχε απασχολήσει ξανά και το περασμένο καλοκαίρι. Τελικά δεν είχε προκύψει συμφωνία με τους Ερυθρόλευκους ενώ, αντίθετα, ο Φουρνιέ βρέθηκε για λίγο καιρό (ανάμεσα από τον Σεπτέμβρη του 2022 μέχρι και τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους) στην Πάρμα.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σινάκος, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο γαλλικό ποδόσφαιρο, χαρακτήρισε μέσω του sportdog εξαιρετική επιλογή για τους Πειραιώτες την περίπτωση του πρώην διευθυντή ποδοσφαίρου της Νις.

Τι είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια στη Νις ο Φουρνιέ, ποιους παίκτες θα μπορούσε να φέρει στον Ολυμπιακό και πώς θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο του Μοντέστο; Οι απαντήσεις στις δηλώσεις που ακολουθούν...

"Έλυνε και έδενε στη Νις - Για αυτό έφυγε από τη γαλλική ομάδα - Αυτή ήταν η εμβληματική μεταγραφή του"

"Ήταν για πολλά χρόνια στη Νις, πολύ δυνατό στέλεχος, ήταν το πρόσωπο κάτω από τον πρόεδρο, έλυνε και έδενε στην ομάδα. Ήταν κολλητός του προέδρου, αλλά η Νις πωλήθηκε σε έναν Άγγλο εκατομμυριούχο και, μοιραία, δρομολογήθηκε η αποχώρησή του", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ο Φουρνιέ είχε πολύ δυνατό πόστο, ήταν ο Νο2 στην ιεραρχία, αλλά από πέρσι πάγωσε η περίπτωσή του. Έκανε και κάποιες κινήσεις που δεν του βγήκαν, με αποτέλεσμα το περσινό καλοκαίρι να ολοκληρώσει τον κύκλο του".

Μπορεί να θυμηθείς κάποιες καλές μεταγραφές του;

"Τον Ντελόρ πήρε το καλοκαίρι του 2021, που ήταν πρώτος σκόρερ, έφερε τον διεθνή Δανό Ντόλμπεργκ που επίσης πήγε καλά. Ο Ντάντε ήταν η πιο εμβληματική μεταγραφή του, που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Γενικά με τον Φουρνιέ είχε μια πρόοδο".

"Σε υψηλό επίπεδο τη Γαλλία - Για αυτό δεν ταιριάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Αυτούς φέρνει στον Ολυμπιακό"

Μπορεί να συνεχίσει το έργο του Μοντέστο στον Ολυμπιακό, από την άποψη ότι γνωρίζει πολύ καλά τη γαλλική αγορά;

"Ξέρει πάρα πολύ καλά τη Γαλλία, σε πολύ υψηλό επίπεδο, ξέρει όλους τους μάνατζερ, σίγουρα είναι και πολύ ενεργός δεν είναι κάποιου που έβγαινε στη σύνταξη ή τον έχουν ξεχάσει". 

Μπορεί να ταιριάξει στον Ολυμπιακό;

"Στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας δεν ταιριάζει κανένας Γάλλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Φουρνιέ δεν μπορεί να πετύχει - Όπως πέτυχε και ο Μοντέστο άλλωστε. Αν πετύχει μπράβο του, γιατί οι Γάλλοι έχουν καλό βαθμό προσαρμοστικότητας - Είναι κανόνας αυτό. Αλλά πώς θα λειτουργήσει όπως στη Νις, που υπάρχει τέλειος προγραμματισμός, σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό;". 

Υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσε να φέρει στον Ολυμπιακό;

"Θα μπορούσε να κάνει εντυπωσιακή κίνηση με τον Ντόλμπεργκ για παράδειγμα, τον διεθνή Δανό φορ που ανέφερα και πριν, καθώς στη Νις δεν είναι πρώτη επιλογή για την επίθεση αλλά η αξία του είναι δεδομένη. Αυτή τη στιγμή έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Χόφενχάιμ με οψιόν αγοράς. Έχει πετύχει 1 γκολ σε 13 αγώνες στην Bundesliga". 

Δείτε στο τέλος του ΒΙΝΤΕΟ το μοναδικό γκολ του στο πρωτάθλημα με τη Χόφενχάιμ:


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο "δυνατό" όνομα για Ολυμπιακό - "Έσωσε τη χρονιά με ομάδα-σκορποχώρι - Αραμπάρι και Ενές Ουνάλ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags