Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αποφασίζει ο Ματαράτσο για... Ολυμπιακό - Τα χρήματα "ξεφεύγουν" από Ελλάδα - Τον θέλουν στο Λιμάνι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-18 14:35:00

Αποφασίζει ο Ματαράτσο για... Ολυμπιακό - Τα χρήματα "ξεφεύγουν" από Ελλάδα - Τον θέλουν στο Λιμάνι!

του Γιώργου Κτενά
Αποφασίζει ο Ματαράτσο για... Ολυμπιακό - Τα χρήματα "ξεφεύγουν" από Ελλάδα - Τον θέλουν στο Λιμάνι!

Η πρώτη απόφαση για τη νέα σεζόν και οι αλλαγές που θα φέρει στο ρόστερ. Οι Πειραιώτες θα ήθελαν να προχωρήσουν στην συμφωνία που ήδη έχουν συζητήσει, όμως η περίπτωσή του είναι ακριβή και δύσκολη. Πολλά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες...
 

Ολυμπιακός: Σχέδιο για την παραμονή τού Ντιαντιέ Σαμασέκου φαίνεται ότι έχουν εκπονήσει στο Λιμάνι, καθώς μπορεί ο 27χρονος χαφ να μην είχε αρχίσει καλά στη θητεία του στους Ερυθρόλευκους αλλά το τελευταίο διάστημα είναι από εξαιρετικός μέχρι απαραίτητος.

Το περασμένο καλοκαίρι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν συμφωνήσει με τη διοίκηση της Χόφενχαϊμ σε μια πολύ υψηλή ρήτρα για την παραμονή του στο Λιμάνι, αν και φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει κι άλλη λύση - Όπως είναι για παράδειγμα η ανανέωση του δανεισμού του ή αγορά μέρους των δικαιωμάτων του με άλλο ποσό.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει άριστα το γερμανικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για τον άσο από το Μάλι.

"Περίμενα να τον τελειώσει η ΑΕΚ - Δεν είναι αντι-Εμβιλά - Εκεί κούμπωσε στην 11άδα"

Πόσο σημαντικός είναι για Ολυμπιακό ο Σαμασέκου, ειδικά έτσι όπως έχουμε δει την ομάδα στα πλέι οφ;

"Προσωπικά δεν περίμενα να γυρίσει το χαρτί μετά την άτυχη στιγμή που είχε στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ και το αυτογκόλ. Συνήθως τέτοια λάθη στον Ολυμπιακό πληρώνονται πολύ ακριβά και σε... καταπίνουν. Ο Σαμασέκου όμως περίμενε υπομονετικά να πάρει τις ευκαιρίες του και απέδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων. Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι ένας χαφ της... σειράς, που το μόνο που κάνει καλά είναι να δίνει την μπάλα δίπλα, στα 7-8 μέτρα. Μιλάμε πάντως για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Χοφενχάιμ (14 εκατ. ευρώ), ενός συλλόγου που παίζει σταθερά στην Μπουντεσλίγκα από το 2009, διαθέτει εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ και πουλάει πανάκριβα. Ζοέλιντον, Φιρμίνιο, Ντεμιρμπάι, Ρουτέρ, Ράουμ, Σουλτς, Ζίλε, Φόλαντ είναι μερικά παραδείγματα πωλήσεων σε τιμές από 20 εκατ. ευρώ και πάνω"

Μπορεί να γίνει αντι-Εμβιλά στον Ολυμπιακό, που μάλλον φεύγει από το Λιμάνι;

"Ο Σαμασέκου μπορεί να μην έχει τόσο αξιόπιστη μακρινή μεταβίβαση όπως ο Εμβιλά, ωστόσο είναι εξαιρετικός τακτικά στους χώρους του και συγκριτικά με τον Γάλλο έχει περισσότερα κάθετα τρεξίματα και μπορεί να πατήσει πιο απειλητικά την αντίπαλη περιοχή, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο ματς στην Τούμπα. Δεν θα έλεγα ότι είναι ξεκάθαρα αντι-Εμβιλά, διότι όπως είδαμε το τελευταίο διάστημα ξεκινούσαν και οι δύο στην 11αδα, συνθέτοντας μία συμπαγή τριάδα στον άξονα, μαζί με τον Χουάνγκ. Σε τρία διαδοχικά ντέρμπι, με αυτούς τους τρεις μαζί, ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, βελτιώνοντας κατακόρυφα την αμυντική του λειτουργία. Σε πιο εύκολα παιχνίδια μπορεί να λειτουργήσει και ως καθαρός κόφτης, όμως φαίνεται ότι κούμπωσε ιδανικά ως ενδιάμεσος μεταξύ Εμβιλά και Χουάνγκ".

"Δεν έχει την κλάση του Χουάνγκ - Δεν θα σε κάνει να πεις ουάου - Δεν αξίζει 12 εκατ. ευρώ"

Ταιριάζει με Χουάνγκ στην 11άδα;

"Είναι αλήθεια πως δεν έχει την ίδια κλάση και τεχνική με τον Κορεάτη, είναι όμως δυναμικός, σοβαρός, έχει γερά πατήματα και συγκριτικά με τον Εμβιλά είναι σαφώς πιο κινητικός. Οκ, δεν πρόκειται ποτέ να σε κάνει να πεις “ουάου”, είναι όμως παίκτης ομάδας, που μπορεί να λειτουργήσει ως... κόλλα ανάμεσα στις γραμμές. Και για τον Ολυμπιακό είναι πολύ κομβικό να χτίσει μία μεσαία γραμμή που θα ανταπεξέρχεται σε συνθήκες πίεσης και δεν θα πελαγοδρομεί, όταν αντιμετωπίζει ομάδες που πρεσάρουν συντεταγμένα ψηλά, όπως η ΑΕΚ".

Θα μπορούσε να δεχτεί η Χόφενχαϊμ να ανανεώσει τον δανεισμό του ή, για παράδειγμα, να δώσει με ένα χαμηλό ποσό ένα μέρος των δικαιωμάτων του τύπου συνιδιοκτησία;

"Ο παίκτης είναι σε καλή ηλικία, έχει μπροστά του παραγωγικά χρόνια, ωστόσο δεν είναι εύκολο η Χοφενχάιμ να τον δώσει ξανά δανεικό, διότι λήγει το συμβόλαιό του το 2025. Είναι δεδομένο ότι οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν να τον παραχωρήσουν με διψήφιο νούμερα για να μειώσουν όσο το δυνατό τη χασούρα τους. Ξέρουν βέβαια, ότι στέλνοντας τον Σαμασέκου στην Ελλάδα η χρηματιστηριακή αξία του δύσκολα θα ανέβαινε και κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή δεν αξίζει τόσα χρήματα όσα αξιώνει η Χοφενχάιμ. Δεν υπάρχει περίπτωση πάντως οι Γερμανοί να τον πουλήσουν κοψοχρονια. Γιατί όντως αυτή τη στιγμή ο παίκτης δεν είναι για 12-13 εκατ. ευρώ. Και φυσικά καμία ελληνική ομάδα δεν δίνει πλέον 10+.

Ποντένσε είχε πάρει με 7, Ντιόγκο με 9 και, πέρυσι, τον Μπιέλ με 6 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει ωστόσο να έχουμε υπόψη μας ότι η Χόφε άλλαξε τεχνικό τον Φεβρουάριο και ίσως ο νέος μάνατζερ, ο Πελεγκρίνο Ματαράτσο, θελήσει να επαναξιολογήσει το ρόστερ και τους δανεικούς. Φυσικά, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η Χοφενχάιμ θα παραμείνει στην κατηγορία, διότι αυτή τη στιγμή το μόνο που ενδιαφέρει το σύλλογο από το Ζινσχάιμ είναι η σωτηρία. Σε περίπτωση υποβιβασμού μπορεί να αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος... Μοντεστό για Ολυμπιακό ο Φουρνιέρ - "Έλυνε και έδενε στη Νις" - Φέρνει μαζί και 25χρονο φορ (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags