Facebook Pixel Φακούντο ο "εκλεκτός" στόπερ του Αλμέιδα, scouting 6 μήνες - Aggressive και... ακριβός - "Κονέ" και ο Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-20 16:58:00

Φακούντο ο "εκλεκτός" στόπερ του Αλμέιδα, scouting 6 μήνες - Aggressive και... ακριβός - "Κονέ" και ο Ολυμπιακός!

GOALάρες by Εvaggelistis
Φακούντο ο "εκλεκτός" στόπερ του Αλμέιδα, scouting 6 μήνες - Aggressive και... ακριβός - "Κονέ" και ο Ολυμπιακός!

Γιατί τον ξεχώρισε ο Αργεντινός, πώς μπορεί να γίνει... Χουάνγκ. Το sportdog.gr και ο Ευάγγελος Μίχος αποκάλυπτουν και παρουσιάζουν τον κεντρικό αμυντικό που θέλει να φέρει στην Ένωση για το... Champions League o Ματίας Αλμέιδα, αλλά και το παρασκήνιο με το ενδιαφέρον των Πειραιωτών που γράφει η As.

Ο Ολυμπιακός μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην διεκδίκησή του Ρεμπρόφ έχει πάει λίγο πίσω την αναζήτηση / συμφωνία με τον νέο προπονητή αφού έχει δώσει πλέον προτεραιότητα για τεχνικό διευθυντή  περιμένοντας την απάντηση του σούπερ Κορδόν. Από την άλλη στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέϊδα λόγω του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και του πολυπόθητου νταμπλ έχει επιβάλει ...σιγή ασυρμάτου στις μεταγραφικές υποθέσεις της Ένωσης...

Μόνο που υπάρχουν δημοσιεύσεις, ονόματα, ιστορίες και... παρασκήνιο που ξεπερνούν και την μια και την άλλα σημερινή κατάσταση στις δυο μεγάλες ελληνικές ομάδες, όσον αφορά σε κάποιους μεταγραφικούς στόχους της. Και  αίσθησή της στήλης είναι πως αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξουν αρκετές περιπτώσεις με παίκτες που θα κοντραριστούν/θα βρει ο ένας τον άλλον μπροστά του! Μια τέτοια, έτσι για... ορεκτικό θα μπορούσε να είναι ένας Αργεντινός στόπερ!

ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΓΚΑΡΣΕΣ: ας είναι καλά στην ισπανική "Αs" που έγραψαν πως αποτελεί μεταγραφικό στόχο Ολυμπιακού/Χετάφε/Κρουζ Αζούλ και έτσι μάθαμε για τον 23χρονο Αργεντινό στόπερ της Κολόν Σαντε Φε, με τις 16 90λεπτες συμμετοχές μέσα στο 2023. Ένας στόπερ ψηλός (1,89), δυνατός και aggresive στις μονομαχίες του (με βάση την στατιστική του κερδίζει το 83%), αλλά και μπαλάτος (με καλή πρώτη πάσα)! Δεν είναι φτηνός (4.500.000 ευρώ η σημερινή χρηματιστηριακά του αξία), ούτε... τυχαίος (είναι πελάτης ενός μεγάλου Γραφείου, της  Wasserman)! 

Πάμε τώρα και σε... πραματάκια πρωτογενή και όχι... αναπαραγωγής από άλλα Μέσα (ειδικά του εξωτερικού), που μάθαμε από την πιάτσα aents σε μια πρώτη έρευνα της στήλης: η ελληνική ομάδα που παρακολουθεί την περίπτωση του Φακούντο  Γκάρσες από τον Δεκέμβριο είναι  ΑΕΚ! Ασφαλώς λόγω του Ματίας Αλμέιδα! Ο Αργεντινός (με το ισπανικό διαβατήριο !!) έχει όλα τα χαρακτηριστικά του στόπερ που θέλει ο συμπατριώτης του προπονητής της νέας Πρωταθλήτριας Ελλάδας. Όπως, μάλιστα, μας μεταφέρθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις ομάδες ασχολήθηκαν με τον Γκάρσες (το 2022 συνολικά έκανε 52 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Κολόν ακόμη και στο Λιμπερταδόρες), οι Αταλάντα & ΑΕΚ!!! 

Οι κιτρινόμαυροι ουσιαστικά με την προοπτική και του ερχόμενου καλοκαιριού (2023), προφανώς αναλόγως και με το τι θα είχαν κάνει στο φινάλε της σεζόν που ολοκληρώθηκε και την έστειλε ως πρωταθλήτρια τελικά στο... Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί και τα προσδοκώμενα έσοδα πλέον είναι διαφορετικά αλλά και το κίνητρο για κάποιο παίκτη  ώστε να τον πείσει/φέρει η ΑΕΚ...  

Στο δια ταύτα: δεν ξέρω από τότε αν στην υπόθεση Φακούντο Γκάρσες μπήκε και ο Ολυμπιακός, όπως δηλαδή αποκαλύπτει η "Αs". Δεν θα μου έκανε εντύπωσή πάντως με βάση το προφίλ/ ποιότητα του παίκτη, πόσο μάλλον από την στιγμή που η Wasserman μιλάει με Βαγγέλη Μαρινάκη για Ολυμπιακό/Φόρεστ και ενδεχομένως να του μεταφέρθηκε  το ενδιαφέρον/η εκτίμηση του Αλμέϊδα για τον Φακούντο Γκάρσες. Θυμίζω τι συνέβη με την γνωστή ιστορία του Ιν Μπεομ Χουάνκ, που πρώτος "ανακάλυψε" ο Αλμέιδα αλλά τον έπεισε ο Ολυμπιακός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή 12 εκατ. και το όνειρο Μελισσανίδη που θα "αλλάξει" την Ελλάδα - Δεν κάνει το λάθος του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags