Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ψηφίζουν... Ιταλία στον ΠΑΟΚ - Αλλάζουν πολλά στην ευρωπαϊκή πορεία αν το σηκώσει Φιορεντίνα ή Ρόμα
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-21 00:05:00

Ψηφίζουν... Ιταλία στον ΠΑΟΚ - Αλλάζουν πολλά στην ευρωπαϊκή πορεία αν το σηκώσει Φιορεντίνα ή Ρόμα

Sportdog Team
Ψηφίζουν... Ιταλία στον ΠΑΟΚ - Αλλάζουν πολλά στην ευρωπαϊκή πορεία αν το σηκώσει Φιορεντίνα ή Ρόμα

Μειώνονται οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ να συμμετέχει απευθείας στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ μέσω της ανακατανομής των θέσεων στην ΟΥΕΦΑ μετά την ολοκλήρωση της ημιτελικής φάσης τόσο στο Γιουρόπα Λιγκ όσο και στο Κόνφερενς Λιγκ αργά το βράδυ της Πέμπτης.

ΠΑΟΚ: Μειώνονται οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ να συμμετέχει απευθείας στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ μέσω της ανακατανομής των θέσεων στην ΟΥΕΦΑ μετά την ολοκλήρωση της ημιτελικής φάσης τόσο στο Γιουρόπα Λιγκ όσο και στο Κόνφερενς Λιγκ αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η Σεβίλλη σε ένα σπουδαίο ματς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» κατάφερε να κερδίσει τη Γιουβέντους με 2-1 και έτσι δύο είναι τα πιθανά σενάρια για το Δικέφαλο ώστε να γλιτώσει ένα προκριματικό γύρο και όχι δυο. Γιατί υπήρχε και το σενάριο από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ να πάει απευθείας στους ομίλους, ωστόσο ο αποκλεισμός της «βέκια σινιόρα» δεν βοήθησε.

Το πρώτο σενάριο είναι να κατακτήσει το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο και παράλληλα, οι Ιταλοί να τερματίσουν σε θέση που οδηγεί στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση στο πρωτάθλημα τους, κάτι που μέχρι στιγμής το πραγματοποιούν.

Σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου από τη Σεβίλλη, ο ΠΑΟΚ δεν θα κερδίσει γύρο καθώς οι Ισπανοί δεν έχουν άλλο τρόπο να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους έξοδο την επόμενη σεζόν και – αν κερδίσει το Κύπελλο – δεδομένα θα αρχίσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Το δεύτερο σενάριο είναι να κατακτήσει το Κόνφερενς Λιγκ η Φιορεντίνα, η οποία παράλληλα θα πρέπει να πάρει και το Κύπελλο Ιταλίας εκεί που παίζει τελικό με την Ίντερ την Τετάρτη όπως και το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Σε περίπτωση αποκλεισμού από τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα μπει απευθείας στους ομίλους του Conference ο Δικέφαλος.

Βέβαια προέχει ο Δικέφαλος θα πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για να κάνει «όνειρα» Europa League καθώς έχουν τερματίσει στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φακούντο ο "εκλεκτός" στόπερ του Αλμέιδα, scouting 6 μήνες - Aggressive και... ακριβός - "Κονέ" και ο Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags