Facebook Pixel ΑΕΚ: Τρίβει τα χέρια του ο Τίγρης! Γαλλικό ενδιαφέρον για 2 παικταράδες - Έτσι μένει ο Πινέδα;
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-21 09:49:00

Τρίβει τα χέρια του ο Τίγρης! Γαλλικό ενδιαφέρον για 2 παικταράδες της ΑΕΚ – Έτσι μένει ο Πινέδα;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρίβει τα χέρια του ο Τίγρης! Γαλλικό ενδιαφέρον για 2 παικταράδες της ΑΕΚ – Έτσι μένει ο Πινέδα;

Ήταν από τους πρωταγωνιστές της φετινής πρωταθληματικής πορείας της Ένωσης και τώρα εξαργυρώνουν την απόδοσή τους, μπαίνοντας στο στόχαστρο αρκετών ομάδων.

Το ενδιαφέρον ομάδων από Γαλλία συγκεντρώνουν δύο ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές στην πορεία της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της Λιόν, η οποία ξεχώρισε τον 25χρονο επιθετικό για την ταχύτητα, την τεχνική του και την προοπτική να εξελιχθεί σε ένας πολύ καλός επιθετικός.

Η Λιόν βέβαια δεν είναι η μόνη ομάδα που ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο οποίος φέτος δικαίωσε τον Ματίας Αλμέιδα που του άλλαξε θέση και τον προώθησε στην αιχμή του δόρατος. Καθ’όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, υπήρξαν δημοσιεύματα για τον Γκαρσία. Από τη στιγμή που ολοκλήρωσε τη σεζόν με 18 γκολ και 7 ασίστ σε 36 εμφανίσεις θεωρείται σίγουρο, ότι οι μνηστήρες θα αυξηθούν.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές, η Λιόν δείχνει αποφασισμένη να φέρει τον νεαρό επιθετικό στις τάξεις της προκειμένου να ενισχύσει το επιθετικό του δυναμικό για την επόμενη σεζόν. Η ΑΕΚ πάντως κοστολογεί τον Γκαρσία στα 10 εκατ.Ευρώ προκειμένου να τον παραχωρήσει.

Γαλλικό ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για έναν ακόμα ποδοσφαιριστή της Ένωσης. Ο λόγος για τονΕχσάν Χατζισαφί, ο οποίος, όπως σας είχε ενημερώσει το Sportdog.gr, βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδας από τη Ligue 1 που "καίγεται" για ενίσχυση ενόψει ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Εχσάν Χατζισαφί ήταν από τους πρωταγωνιστές της φετινής πρωταθληματικής πορείας της ΑΕΚ! Ο Ιρανός αριστερός μπακ κλήθηκε να αναπληρώσει κενό του συμπατριώτη του, Μιλάντ Μοχαμαντί, που τραυματίστηκε στο Μουντιάλ. Ο 33χρονος αμυντικός αγωνίστηκε σε 33 ματς, έχοντας 3 ασίστ και έδωσε σημαντικές λύσεις στην Ένωση, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Πριν μερικές ημέρες, ο Χατζισαφί, παρότι είχε προτάσεις από την πατρίδα του (Περσέπολις, Σεπάν) και προσφορά-μαμούθ από το Κατάρ, ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού για 1+1 χρόνια, με τις ευλογίες του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος εκτίμησε τη συμβολή του. Παρά την επέκταση της συνεργασίας του με τους «κιτρινόμαυρους», η περίπτωσή του συνεχίζει, να απασχολεί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, Onlymercato.com, «η Λανς διαπραγματεύεται την απόκτηση του Ιρανού διεθνή μπακ, θέλοντας να ενισχυθεί ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσων τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο και θα φανεί τις επόμενες μέρες αν ο Χατζισαφί υπογράψει στη Λανς».

Ο παίκτης έμεινε στην ΑΕΚ, λόγω του κλίματος που υπάρχει στην ομάδα, η οποία θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ έχει δεδομένη τη συμμετοχή τους σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο εκτιμάται στις 800.000 Ευρώ.

Αν η ΑΕΚ κάνει δύο δυνατές πωλήσεις πάντως, τότε ίσως αυξηθούν οι πιθανότητες για την παραμονή του Όρμπελιν Πινέδα, για τον οποίο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα γίνει μία γενναία προσφορά στη Θέλτα, προκειμένου να συνεχίσει να φορά τα κιτρινόμαυρα. Σίγουρα μετά τον τελικό του Κυπέλλου θα υπάρχουν περισσότερες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν τις πωλήσεις αλλά και τον γενικότερο σχεδιασμό της ομάδας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags