Facebook Pixel Ολυμπιακός: Οι 4 στόπερ που θα... εξετάσει ο Κορδόν - "Γρήγορος και δυνατός στο ψηλό παιχνίδι - Βρήκε... νέο Μέλμπεργκ"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-23 18:33:00

Οι 4 στόπερ που θα... εξετάσει ο Κορδόν - "Γρήγορος και δυνατός στο ψηλό παιχνίδι - Βρήκε... νέο Μέλμπεργκ"!

του Παναγιώτη Νικολάου
Οι 4 στόπερ που θα... εξετάσει ο Κορδόν - "Γρήγορος και δυνατός στο ψηλό παιχνίδι - Βρήκε... νέο Μέλμπεργκ"!

Η πρώτη αποστολή στον Τεχνικό Διευθυντή των Πειραιωτών. Ποιοι είναι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει από τη φετινή σεζόν στο Λιμάνι και γιατί περιμένουν τη σχετική απόφαση διοίκηση - προπονητή και Τεχν. Διευθυντή ώστε να ξέρουν πού θα παίζουν την επόμενη σεζόν.

Ολυμπιακός: Σε περίοδο ανακατατάξεων βρίσκονται στο Λιμάνι, καθώς είναι δεδομένο ότι μέσα στον Μάη η ομάδα θα έχει φέρει στην Ελλάδα τον καινούργιο προπονητή, ενώ ηδη έφτασε στην Ελλάδα ο Αντόνιο Κορδόν που θα αναλάβει το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή.

Κι εδώ είναι που έχει ενδιαφέρον το ποιοι παίκτες θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν, ειδικά στη θέση τού στόπερ που η κατάσταση είναι ρευστή. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο ή όχι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, την ώρα που φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να πωληθεί ο Σισέ και, αν υπάρξει ενδιαφέρον, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει και ο Μπα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα μείνει με τον Ντόη και τον Ρέτσο (-που κι αυτός είναι υπ' ατμόν), ενώ υπό προϋποθέσεις ως στόπερ μπορεί να παίξει και ο Γιάν Εμβιλά (-αν στο μεταξύ ανανεώσει το συμβόλαιό του).

Γιατί μιλάμε ειδικά για τη θέση του στόπερ; Γιατί από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το υλικό που υπάρχει στη β΄ ομάδα του Ολυμπιακού, και οι 4 στόπερ έχουν αξιολογηθεί ότι μπορούν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα βρεθούν στην Ανδρών και οι 4 ή ότι εκείνοι που θα ανέβουν θα είναι, ιεραρχικά, ψηλά στην κατάταξη για να παίξουν.

Παρόλα αυτά ειδικά για τους στόπερ τής β΄ ομάδας υπάρχει πολύ καλή άποψη στους ανθρώπους της ομάδας (προφανώς ξεχωρίζουν κι άλλοι) και μην σας προκαλέσει εντύπωση αν δούμε δύο από αυτούς να είναι σταθερά στην πρώτη ομάδα (ουσιαστικά τρεις μαζί με τον ντόη, που καθιερώθηκε λίγο καιρό πριν) τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Να δούμε αναλυτικά τι ισχύει με τον καθένα από αυτούς.

Πέτρος Μπαγκαλιάνης (Φεβρουάριος, 2001):

Το sportdog είχε επικοινωνήσει με τον Στάθη Καράμπελα, στόπερ στον Αλμωπό Αριδαίας σήμερα και πρώην συμπαίκτη του Μπαγκαλιάνη στην U19 του Άρη, από όπου απέκτησαν τον νεαρό στόπερ οι Ερυθρόλευκοι, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα την πορεία του πριν ακόμα έρθει στον Ολυμπιακό.

"Στο παικτικό κομμάτι ήταν ήταν πολύ καλός, ξεχώριζε στην ομάδα, ήταν και καλό παιδί, αλλά και εργατικός στις προπονήσεις. Ξεχώριζε πάντα για την ταχύτητά του. Αγωνιζόταν μόνο ως στόπερ, όχι σε άλλη θέση και ήταν πολύ καλός αμυντικός. Με τη δουλειά που έχει κάνει εξελίχθηκε ως ποδοσφαιριστής, καθώς έδειχνε ότι θα έχει εξέλιξη αν δουλέψει σωστά. Φυσικά και μπορεί στην πρώτη ομάδα με τις εμπειρίες που θα πάρει και τις παραστάσεις πλάι σε τέτοιου επιπέδου αμυντικούς. Πιστεύω ότι θα ταίριαζε με τον Σωκράτη. Έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Ο Μπαγκαλιάνης ήταν πολύ καλός χαρακτήρας και ευδιαθετο παιδί. Αυτό μου έχει μείνει έντονα", ανέφερε στο sportdog ο Σ. Καράμπελας.

 

Αλέξης Καλογερόπουλος (Ιούλιος, 2004):

Για τον 19χρονο άσος είχαμε επικοινωνήσει με τον Μιχάλη Μαχαίρα, δημοσιογράφο που καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. "Μιλάμε για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή! Αναμφίβολα, κι αξίζει να επενδύσει ο Ολυμπιακός πάνω του. Η θέση του κεντρικού αμυντικού είναι θέση που πονάει η ομάδα του Πειραιά. Σίγουρα θα γίνει και κάποια μεταγραφή, όμως μακάρι να γίνει και μια… εσωτερική μεταγραφή.

Το ότι ο Μίτσελ τον είχε πάρει στην Ισπανία, δείχνει πολλά. Είναι στο χέρι του, εάν θα δουλέψει σκληρά, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας. Δεν είναι κι εύκολο. Στα θετικά βάζω το ότι είναι Ελληνόπουλο και αν στηριχθεί από τον Θρύλο, ίσως μιλάμε για έναν νέο Μανωλά, ή νέο Ρέτσο! Ενδεχομένως να τον βλέπαμε σε θέση μπακ, στα άκρα της άμυνας, σε θέση όπου επίσης ο Ολυμπιακός «νοσεί» και ψάχνει λύσεις από το εξωτερικό. Αν και θεωρώ πως οι «τρύπες» αυτές, θα κλείσουν με μεταγραφή, απ’ το πάνω ράφι. Μπορεί να αξιοποιηθεί είτε με κάποιον νεαρό και ταλαντούχο, εξελίξιμο, όπως ο Ντόι, αλλά είτε με κάποιον έμπειρο δίπλα του, όπως είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος", ήταν τα λόγια του καλού συναδέλφου.

 

Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος (Μάης, 2003):

Το sportdog είχε επικοινωνήσει με τον Κώστα Καζάνα, τον άνθρωπο που ως τεχνικός των ακαδημιών του Άρη είχε δει τον Χρυσόπουλο σε παιχνίδι μεικτών ομάδων και είχε εισηγηθεί την απόκτησή του από τους Θεσσαλονικείς.

"Τον είχα δει σε παιχνίδι μεικτών ομάδων, ως προπονητής της Κ19 του Άρη. Αγωνιζόταν ως αριστερός μπακ τότε και θεώρησα πως τα φυσικά του προσόντα και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του ταίριαζαν με τη φιλοσοφία της ομάδας. Έκανα μια πρώτη επαφή με παίκτη και ομάδα και τελικά, είχε έρθει στον Άρη. Όταν είδαν τα στοιχεία του θεώρησα ότι η θέση του είναι κεντρικός αμυντικός. Τον αξιοποίησα και ως αριστερό μπακ, για να μην του αλλάξω τη θέση κατευθείαν. Τον χρησιμοποίησα και κεντρικό αμυντικό γιατί τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν περισσότερο στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Είναι πολύ δυνατός παίκτης, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στην αρχή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, γιατί ήρθε αργά στην ομάδα, 16 ετών, και θα έπρεπε ήδη να τα είχε δουλέψει. Αλλά τα δουλέψαμε μαζί, έπειτα πήγε δανεικός για να παίξει ως κεντρικός αμυντικός, και όταν επέστρεψε ήταν πιο έτοιμος και σε ψυχοπνευματικό επίπεδο και αγωνιστικά. Τα χαρακτηριστικά του είναι λίγο σαν τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, αλλά είναι αριστερόπαδος ο Χρυσόπουλος και θα μπορούσε να παίξει και ως αριστερο μπακ.

Είναι ψηλός σαν τον Αβραάμ, καλός στο ψηλό παιχνίδι, δυνατός, πολύ καλός στο 1 με 1. Είναι καλός παίκτης. Χρειάζεται να καθιερωθεί πρώτα στη β΄ ομάδα, στη β΄ εθνική, να δούμε πόσο μπορεί να προσαρμοστεί σε καταστάσεις ανδρικού ποδοσφαίρου. Γιατί αυτή τη στιγμή έχει εικόνες μόνο από παιδικό ποδόσφαιρο, να δούμε πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση αυτή. Σίγουρα έχει τα στοιχεία για να παίξει στην πρώτη ομάδα, αλλά να δούμε πόσο μπορεί να αντεπεξέλθει", σχολίασε ο Κ. Καζάνας στο sportdog.

 

Ισίδωρος Κουτσίδης (Δεκέμβριος, 2004)

Πρόσωπο των ημερών έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στο Λιμάνι ο Ισίδωρος Κουτσίδης, καθώς ο νεαρός στόπερ (γεννημένος το 2004) βρέθηκε σε αποστολή των Πειραιωτών μετά από απόφαση του Ζοσέ Ανιγκό. Το sportdog επικοινώνησε με τον Γεράσιμο Λυμπέρη, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Super League 2, προκειμένου να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες για τον νεαρό άσο!

"Χαρακτηρίζεται για την εξαιρετική σωματοδομή του. Έχει ύψος 1,93μ. είναι δυνατός, δεν φοβάται και μπαίνει δυνατά στις φάσεις. Χρησιμοποιεί σε καλό επίπεδο και τα δύο πόδια του, ενώ για τη θέση του έχει και μια καλή τεχνική. Ο Ολυμπιακός περιμένει πράγματα από τον Κουτσίδη και βάσει όσων ακούγονται θα τις πάρει τις ευκαιρίες του στο εγγύς μέλλον. Μοιάζει ελάχιστα με τον Μέλμπεργκ στο παιχνίδι του. Βέβαια είναι αρκετά νωρίς να λέμε για το πώς μοιάζει. Ο χρόνος θα δείξειΘα ταίριαζε με ένα σαν τον στυλ Παπασταθόπουλου, ο οποίος είναι πιο έμπειρος και θα του μάθει τη θέση", ήταν η τοποθέτησή του στο sportdog. 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Θεός για Ολυμπιακό ο Μαρθελίνο - Γιατί να φέρει τον Μπορδαλάς; - Γι’ αυτό έφυγε από Μπάρτσα ο Μαρτίνο"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags