Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Μυστήριο" με Πασχαλάκη στον Ολυμπιακό - "Χρυσάφι" για Παπασταθόπουλο - Διαφωνία με Βαλμπουενά!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-25 18:01:00

"Μυστήριο" με Πασχαλάκη στον Ολυμπιακό - "Χρυσάφι" για Παπασταθόπουλο - Διαφωνία με Βαλμπουενά!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Μυστήριο" με Πασχαλάκη στον Ολυμπιακό - "Χρυσάφι" για Παπασταθόπουλο - Διαφωνία με Βαλμπουενά!

"Καίνε" τέσσερα συμβόλαια που λήγουν - Εξελίξεις άμεσα! Το Sportdog αναλύει όλα τα δεδομένα για τα συμβόλαια που λήγουν στον Ολυμπιακό.

Αρχές Ιουνίου αναμένεται να κλείσει για τον Ολυμπιακό το θέμα του επόμενου προπονητή, καθώς ο νέος τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών, Αντόνιο Κορδόν, συνεχίζει το "σαφάρι" για να βρει τον κατάλληλο για την άκρη του πάγκου. Ταυτόχρονα, όμως, στο Ερυθρόλευκο στρατόπεδο θα ασχοληθούν και με το κομμάτι των ανανεώσεων παικτών, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος Ιουνίου.

Από τα συμβόλαια λοιπόν που εκπνέουν (σ.σ. Σωκράτη, Πασχαλάκη, Εμβιλά, Μπακαμπού, Ανδρούτσου) τα τέσσερα  "καίνε" πραγματικά. Πλην του Ανδρούτσου δηλαδή που θα αποχωρήσει σίγουρα, στους υπόλοιπους το θέμα κρίνεται και είναι πιο σύνθετο. Πάμε να πάρουμε κάθε υπόθεση ξεχωριστά.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

O Πασχαλάκης κέρδισε τους πάντες με τις εμφανίσεις του φέτος στον Ολυμπιακό. Μπορεί η μεταγραφή του να έγινε την τελευταία στιγμή λόγω του απρόσμενα σοβαρού τραυματισμού του Βατσλίκ με την Εθνική Τσεχίας, αλλά στην πράξη ο μέχρι πρότινος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από χρήσιμος. Το συμβόλαιό του μπορεί να τελειώνει σε ένα περίπου μήνα, αλλά οι πιθανότητες παραμονής του είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτές. Στον Ολυμπιακό εκτός από την αγωνιστική του συνεισφορά, εκτιμούν και την παρουσία του στα αποδυτήρια ως ένα απόλυτα συνθετικό στοιχείο εντός της ομάδας. Πάντως, το γεγονός πως ακόμα δεν υπάρχει ανακοίνωση ή διαρροή για άμεση συνάντηση των δύο πλευρών, τα τελευταία 24ωρα έχει δημιουργήσει ένα... μυστήριο γύρω από την υπόθεσή του. Κάποιοι επέμεναν πως θα "ψαχτεί" και για Ιταλία πάντως πριν υπογράψει!

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Όχι έναν, όχι δύο, αλλά μίνιμουμ τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού κοιτάζουν ομάδες από τον Περσικό Κόλπο. Δεν είναι μόνο οι Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες που έχουν πέραση στην Αραβία. Γκελ κάνει και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει το καλοκαίρι. Τον ίδιο δρόμο είχε ακολουθήσει και ο Κώστας Μανωλάς, καθώς ας μη γελιόμαστε τα χρήματα εκεί είναι... αστρονομικά. Ειδικά για παιδιά που βρίσκονται στη "δύση" της καριέρας τους. Πάντως, ας περιμένουμε μέχρι το τέλος της σεζόν να δούμε και ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει ο Σωκράτης για το μέλλον του. Και μιλάμε για το μέλλον του γενικότερα στο ποδόσφαιρο...

Γιαν Εμβιλά

Η μεσαία γραμμή είναι χώρος που θα υπάρξει ανανέωση, με τους Ερυθρόλευκους να καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Η πιο σημαντική, είναι στο τι θα αποφασίσουν να κάνουν με τον Γιαν Εμβιλά. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τον Περσικό Κόλπο, το ενδιαφέρον για τον Εμβιλά είναι έντονο και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν, ότι ο Γάλλος χαφ δύσκολα θα αρνηθεί το ηγεμονικό συμβόλαιο που σκοπεύουν να του προσφέρουν οι Άραβες. Προς το παρόν δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι με απόλυτη βεβαιότητα για το μέλλον του Εμβιλά στον Ολυμπιακό, με τη "ζυγαριά" πάντως να γέρνει περισσότερο προς την αποχώρηση, παρά προς την παραμονή του στου Ρέντη. Για την ώρα είναι αλήθεια, ότι συγκεκριμένη ομάδα από την Αραβία σκοπεύει να του προσφέρει "γη και ύδωρ" για να τον πείσει να μετακομίσει στον Περσικό κόλπο τη νέα σεζόν, φτάνοντας σε χρήματα που δεν πρόκειται καν να τα πλησιάσουν οι Ερυθρόλευκοι.

Σεντρίκ Μπακαμπού

Σε ό,τι αφορά τώρα τον Μπακαμπού, επιθυμία της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι να κρατήσει τον έμπειρο επιθετικό για την επόμενη διετία. Ο Αφρικανός φορ είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 τέρματα και είναι εμφανές ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από έναν τέτοιο στράικερ και την επόμενη περίοδο, καθώς έχει δείξει την αξία του στο γαλλικό (Σοσό, Μαρσέιγ), στο ισπανικό (Βιγιαρεάλ), στο κινέζικο (Μπεϊτζίν Γκουοάν), καθώς και στο τουρκικό πρωτάθλημα (Μπούρσασπορ). Το μεγάλο πρόβλημα με τον Μπακαμπού, ωστόσο, είναι το έντονο ενδιαφέρον που μπορεί να υπάρξει για τον ίδιο από το εξωτερικό. Δεδομένα, ο πρώην φορ της Μαρσέιγ θα ήθελε να επιστρέψει σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (σ.σ. Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία), αλλά μόνο για κάτι πραγματικά μεγάλο θα καθιστούσε δεύτερη επιλογή στο μυαλό του τους Πειραιώτες.

Υ.Γ. Για τον Βαλμπουενά το πιθανότερα σενάριο είναι να "κρεμάσει" τα παπούτσια του. Αν και ο ίδιος διαφωνεί και το... παλεύει για ν πάρει ένα τελευταίο μονοετές συμβόλαιο στο Λιμάνι!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" Κορδόν στον Ολυμπιακό - "Διώχνει" κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ - Η Νο1 επιλογή του για προπονητής

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags